Εικαστικα

Δωρεά από το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή σε δημόσιες βιβλιοθήκες

Εκδόσεις για τους Ματίς, Σαγκάλ, Μπαλτίς, Τζιακομέτι, Κλέε, ντε Κίρικο, Πικάσο, Ροντέν κ.ά. πρωτοπόρους καλλιτέχνες σε 45 βιβλιοθήκες, από την Κρήτη έως τη Βόρεια Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή δώρισε 2.300 βιβλία τέχνης σε δημόσιες βιβλιοθήκες
Το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή δώρισε 2.300 βιβλία τέχνης σε δημόσιες βιβλιοθήκες

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή: Δώρισε 2.300 βιβλία τέχνης σε δημόσιες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα.

Λεπτομερείς εκδόσεις αφιερωμένες σε ξένους καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον 19ο και τον 20ό αιώνα, όπως οι Matisse, Kandinsky, Balthus, Giacometti, Klee, Chagall, de Chirico, Rodin, Picasso, Braque, Miró, Toulouse-Lautrec, Moore και Delvaux καθώς και διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Μπουζιάνης, Παρθένης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Εγγονόπουλος, Μόραλης και Τέτσης ταξίδεψαν μέσα στον Δεκέμβριο από την Κρήτη έως τη Βόρειο Ελλάδα και από τα Ιόνια νησιά έως τα Δωδεκάνησα. Πρόκειται για μια δωρεά του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή σε 45 δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρaς με εκδόσεις που προέρχονται από εκθέσεις που έχει διοργανώσει από το 1990 έως σήμερα.

Η δωρεά εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωφελών δράσεων του Ιδρύματος και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παράλληλα, προγραμματίζεται να ενισχυθούν και βιβλιοθήκες που βρίσκονται στην Αττική.

Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της εταιρείας ταχυμεταφοράς ACS, η οποία ανέλαβε την αποστολή των βιβλίων.

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή: οι στόχοι και η δράση του

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είναι κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με κύριο σκοπό τη λειτουργία των μουσείων του στην Αθήνα και στην Άνδρο, καθώς και την προαγωγή των εικαστικών τεχνών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το Μουσείο του Ιδρύματος στην Αθήνα σχεδιάστηκε για να στεγάσει τα έργα της συλλογής του, στην οποία περιλαμβάνονται σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Kandinsky, Miró, Giacometti, Balthus, καθώς και έργα διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης, Takis, Chryssa, Στάμος κ.α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ