Visual Browsing

Αλεξάνδρα Γωγούση, Spread the Love!

Αλεξάνδρα Γωγούση, Spread the Love!
© Χριστόφορος Δουλγέρης
Ή και πες μου πού πουλάν καρδιές να σου τις αγοράσω όλες, για να είμαστε Μ.Α.Ζ.Ι.
  • A-
  • A+
0
Αλεξάνδρα Γωγούση: Τα γλυπτά της σε σχήμα καρδιάς φιλοξενούνται στην γκαλερί a.antonopoulou.art και τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν για καλό σκοπό.

Ο σκοπός είναι καλός. Ιερός και σιδερένιος, ατσάλινος και αγαπησιάρης: τα σιδερένια γλυπτά της Αλεξάνδρας Γωγούση, προέδρου της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Μ.Α.Ζ.Ι. - Με Αλληλεγύη Ζούμε Ισότιμα, έρχονται από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Καρδιές γλυπτά σε διάφορες διαστάσεις, καρδιές που τα έσοδα από την πώλησή τους θα πιάσουν τόπο. Τόσο απλές, τόσο αληθινές, τόσο κομψές και ντιζαϊνάτες, τόσο Μ.Α.Ζ.Ι.. Θα τις βρείτε στην γκαλερί a.antonopoulou.art, στου Ψυρρή, μιας και κατηφορίζουν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

© Χριστόφορος Δουλγέρης

Και είναι μια έκθεση που πίσω της κουβαλά μια ιστορία. Από το πώς και το γιατί ξεκίνησε, ως και το πού θέλει να πάει. Αθήνα, μοίρασε το μήνυμα, διάχυσε την αγάπη, και το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου κάνε μια βόλτα από του Ψυρρή, όπου η Αλεξάνδρα Γωγούση και το τιμ θα πουν, θα εξηγήσουν και θα προλογίσουν όλα αυτά που από τις 12 ως και τις 22 Φεβρουαρίου θα τα συζητάει αλλά και θα τα νιώθει όλη η πόλη, Μ.Α.Ζ.Ι! Εγκαίνια για καλό σκοπό, καρδιές και αγάπη και τέχνη για καιρούς ζόρικους και επικίνδυνους, όπου η αγάπη είναι η μόνη λύση και το νοιάξιμο το πιο ισχυρό αντιβιοτικό και αντιφλεγμονώδες. Περισσότερα από την ίδια την Αλεξάνδρα.

Σχετικα
«Ταξιδεύοντας την Τέχνη» στα Ιωάννινα
«Ταξιδεύοντας την Τέχνη» στα Ιωάννινα

«Αυτά τα έργα ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισα την περιπέτεια υγείας των γονιών μου τον Οκτώβριο του 2018. Συμπτωματικά μπήκαν και οι δύο στο νοσοκομείο το ίδιο διάστημα. Σε διαφορετικά νοσοκομεία ο καθένας. Κι εγώ πηγαινοερχόμουν... Και σχεδίαζα σε χαρτάκια και χαρτοπετσέτες, καρδούλες. Κι αργότερα τις σχεδίαζα στις σημειώσεις του κινητού μου. Κι όταν η κατάσταση υγείας και των δύο σταθεροποιήθηκε, πέρασα στην υλοποίηση. Τόσο απλά. Τόσο αληθινά. Καρδιές. Αγάπη. Αλληλεγγύη. Μ.Α.Ζ.Ι. Αλεξάνδρα Γωγούση».

© Χριστόφορος Δουλγέρης

Η Στέλλα Τσιαρβούλα, Cultural Manager / Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτισμικής Πολιτικής ΑΠΘ, γράφει: «Η δικηγόρος & Πρόεδρος του “Μ.Α.Ζ.Ι. - Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα”, Dr Αλεξάνδρα Γωγούση, επέλεξε συνειδητά να σταθεί με τη γνωστή αισιοδοξία που την χαρακτηρίζει απέναντι σε μία ιδιαίτερη και εξαιρετικά δύσκολη και σύνθετη συγκυρία της οικογενειακής της ζωής. Θέλοντας, κόντρα στις συνθήκες, να δώσει χώρο στα θετικά συναισθήματα που την κατέκλυζαν, επέλεξε την καρδιά ως σύμβολο έκφρασης και δημιουργίας. Σχεδίασε και κατασκεύασε δεκάδες καρδιές από σίδηρο χρησιμοποιώντας παράλληλα και διάφορα άλλα υλικά, όπως: κρύσταλλα, αλυσίδες, σύρματα, βινύλια, χάντρες, κ.ά. Κάποιες καρδιές έχουν κίνηση, πάλλονται ή ταλαντώνονται, κάποιες άλλες είναι η μία ένθετη στην άλλη. Τα γλυπτά της είναι ποικίλων διαστάσεων: από μινιατούρες ως μεγάλες επιδαπέδιες κατασκευές. Οι καρδιές της πότε απλώς διαδίδουν το μήνυμα της αγάπης παντού, πότε είναι φορείς μηνυμάτων. Τα περισσότερα έργα της ευαισθητοποιούν και προβληματίζουν για θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες: ελευθερία, παιδική κακοποίηση, διαχείριση του χρόνου, συνθήκες πολέμου, παιδεία, διασκέδαση, κ.ά. Το μήνυμά της ξεκάθαρο σε όλες τις καρδιές: SPREAD THE LOVE!».

Σχετικα
Η Σχολή των Αθηνών: Από τη Μπιενάλε της Βενετίας στο Μπενάκη
Η Σχολή των Αθηνών: Από τη Μπιενάλε της Βενετίας στο Μπενάκη

© Χριστόφορος Δουλγέρης

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες της αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Μ.Α.Ζ.Ι στις επιτυχίες του οποίου προσμετράται μεταξύ άλλων, η υλοποίηση δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού αγγειογράφου αξίας 1.500.000€.

© Χριστόφορος Δουλγέρης

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 12:00 – 4:00 μμ
Διάρκεια έκθεσης: 12 – 22 Φεβρουαρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Τετ. – Παρ. 2:00 – 8:00 μμ. και Σάββατο 12:00 – 4:00 μμ
a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Ψυρρή, 105 54 Αθήνα | Τηλ. 2103214994
Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ληφθούν φωτογραφίες για το αρχείο του Μ.Α.Ζ.Ι. και για την προβολή της εκδήλωσης σε μέσα μαζικής ενημέρωσης/επικοινωνίας.

© Χριστόφορος Δουλγέρης


Το «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα», ξεκίνησε τη λειτουργία του ως Κοινωνικό Παντοπωλείο, το 2012, από μια παρέα φίλων της Θεσσαλονίκης. Στα χρόνια που πέρασαν το Μ.Α.Ζ.Ι. τροφοδοτούσε δωρεάν με τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, περισσότερα από 1500 άτομα κάθε μήνα. Επιπλέον, το Μ.Α.Ζ.Ι. παρείχε δωρεάν υπηρεσίες στους δικαιούχους: ιατρικές εξετάσεις, φροντιστήρια, θέσεις σε παιδικούς σταθμούς και ιδιωτικές σχολές, σεμινάρια με ειδικούς ψυχολόγους αλλά και συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, σεμινάρια πρώτων βοηθειών, καθώς και πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις. Στόχος του Μ.Α.Ζ.Ι. στο εξής  είναι να συνεχίσει τη δράση του πιο δυναμικά, προσφέροντας, εκτός των παραπάνω, ενίσχυση σε νοσοκομεία, κρατικά ιδρύματα, συλλόγους και σωματεία και γενικά συμπληρώνοντας την απουσία του κράτους σε κοινωνικές παροχές, όπου υπάρχει ανάγκη. Ήδη το 2019 το Μ.Α.Ζ.Ι. ως φορέας υλοποιήσης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρέδωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έναν ψηφιακό αγγειογράφο αξίας 1.500.000 ευρώ. Στην ατζέντα του Μ.Α.Ζ.Ι. προστέθηκαν επιπλέον δράσεις για τον πολιτισμό και την οικολογία. Ο εθελοντισμός παραμένει η κινητήρια δύναμή του. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου: Πρόεδρος Αλεξάνδρα Γωγούση, Αντιπρόεδρος Λίλη Βαφειάδου, Γενική Γραμματέας Κατερίνα Τζαμπάζη, Ταμίας Κατερίνα Γουλανδρή, Μέλη: Αναστασία Λαδένη, Χάιδω Τσάνταλη

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5