1821 Digital Gallery

ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy: ξεκινά ο δεύτερος κύκλος

ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy: ξεκινά ο δεύτερος κύκλος
Όταν η περφόρμανς υλοποιείται από το κοινό, όταν οι καλλιτέχνες εμπνέονται από το συνάνθρωπο
  • A-
  • A+
0
Το project ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy στο χώρο της ps[υ ]art therapy gallery ανοίγει το δεύτερο κύκλο εργασιών:

Το project ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy συνεχίζει την πορεία του, φυσικά, στο χώρο της ps[υ ]art therapy gallery. Ο δεύτερος κύκλου εργασιών έχει για αντικείμενό του το εξής: όταν η περφόρμανς υλοποιείται από το κοινό, όταν οι καλλιτέχνες εμπνέονται από το συνάνθρωπο.

Διάλογος 2ος, Καλλιτέχνης - θεραπευτής | Θεραπευτής - καλλιτέχνης
Στις 13 Νοεμβρίου, η Εύη Αθανασίου προσκαλεί το κοινό σε μια ανάκληση βιωμάτων σχετικά με τις πρώτες συναισθηματικές εμπειρίες. Μέσα από τη σωματικότητα, να οδηγηθούμε σε μονοπάτια εσωτερικών ανακαλύψεων. Μια διερεύνηση από τη μάχη του μυαλού πάνω στο σώμα το οποίο μετατρέπετε σε ζωντανό τοτέμ. Στο απτό αυτό αντικείμενο θα εναποθέσουμε τις εσωτερικές μας αναζητήσεις.

Στις 15 Νοεμβρίου, η Στέλλα Κολυβοπούλου και η Έλενα Τονικίδη συναντώνται ξανἀ και παρουσιάζουν την Απο-Σύνδεση | Conversion oral. Μετά το soMA, to sunrise/ plastic paradise, το Soma and voices και την πολυετή συνεργασία τους, αυτή τη φορά εμπνέονται από τους στίχους και την ερμηνεία της Sadahzinia στο μουσικό κομμάτι «Η Φωνή» (outro/Maya Cut) και μας προσκαλούν να ανιχνεύσουμε μέσα από το διάλογο του εσωτερικού προσωπικού θεραπευτή τους την αναζήτηση του αρχικού ίχνους του ψυχισμού που έχει ο εσωτερικός καλλιτέχνης. Στρέφονται σε αυτόν και μας καλούν να πειραματιστούμε στο διάλογο αυτό.

Όλα εργαστήρια  του πρότζεκτ είναι δωρέαν για τον πληθυσμό και οι συντελεστές των εργαστηρίων/έργου επιχειρούν με τη βιωματική επιτέλεση σε ένα «ξεχασμένο και ληφθέν».  Επιδιώκουν ο νους να μην έχει δεσμό-εγκλωβισμό, καμία τέτοια συγγένεια, μόνο μέσω του συνειρμικού νόμου της καλλιτεχνικής γραφής το Άλλο και το Αλλού θα ανακαλέσουν την ομοιότητα. Μόνο με αυτό που θα παραχθεί από το καταγωγικό στοιχείο της τέχνης και του εν δυνάμει καλλιτέχνη που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Ένα «αδύνατο» να λεχθεί να περάσει στο πραγματικό Λόγο-Σώμα-Έκφραση-Δημιουργία.

Σχετικα
Πρεμιέρα για τις μετα-εικόνες της Κικής Κολυμπάρη
Πρεμιέρα για τις μετα-εικόνες της Κικής Κολυμπάρη

Το πρόγραμμα
13 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 - 20:00, Πεδίο βολής Ψ, Εύη Αθανασίου, εικαστικός

15 Νοεμβρίου, ώρα 17:00-21:00, Απο-Σύνδεση | Conversion oral

Αυτοσχεδιασμός / ιδέα, Στέλλα Κολυβοπούλου, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, dance movement therapist, εκπ. στη Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία https://www.facebook.com/stella.kolyvopoulou

Σχετικα
Ευλογιά των πιθήκων - Μόσιαλος: Λιγότερα από 200 περιστατικά παγκοσμίως
Ευλογιά των πιθήκων - Μόσιαλος: Λιγότερα από 200 περιστατικά παγκοσμίως

Ιδέα/σχεδιασμός, Έλενα Τονικίδη, εικαστικός / art therapist
https://www.elenatonikidi.com/

Μουσική επένδυση - Kemencheridoo υβριδικό-πειραματικό όργανο, Νίκος Δημηνάκης, μουσικός
https://soundcloud.com/diminakis

Δημιουργία video, Πάνος Μπουντούρογλου, κινηματογραφιστής

Sadahzinia, Η Φωνή (outro/Maya Cut)
Μέγιστος αρ. ατόμων 15, Δηλώσεις συμμετοχής: ps.u.art.therapy.gallery@gmail.com. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. 
Χώρος διεξαγωγής: Δημοκρίτου & Στρατιωτικού Συνδέσμου 23, Κολωνάκι
Τ.: 210 33 92 224 | e-mail: ps.u.art.therapy.gallery@gmail.com 

Περισσότερα για το πρότζεκτ
Το πρότζεκτ ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η καινοτόμα δράση στοχεύει στη δύναμη της τέχνης ως ένα εργαλείο ανακούφισης, αγχολυτικής διαδικασίας και θεραπευτικής προσέγγισης στην κοινότητα. Ο εικαστικός διάλογος και η επιτέλεσή του [art as therapy ] να αποτελέσει ένα προσβάσιμο θεραπευτικό εργαλείο για όλους. Καλλιτέχνες, επαγγελματίες θεραπευτές σε ένα συλλογικό έργο επιτελούν/παρουσιάζουν εργαστήρια των πεδίων τους, θέατρο, χορός, μουσική, κινηματογράφος, εικαστικά και συναντιούνται στον κοινό τους τόπο.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5