Visual Browsing
Sonke Solo Show: Από τα στενά της Αθήνας στη Μύκονο

Sonke Solo Show: Από τα στενά της Αθήνας στη Μύκονο

Ασπρόμαυρες γυναικείες φιγούρες περιβάλλονται από ήρωες των παιδικών μας χρόνων, πολύχρωμα πουλιά και προϊόντα του καταναλωτισμού και των social media
Η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη θα εγκαινιαστεί στις 22 Ιουνίου στην Kapopoulos Fine Arts Μykonos Gallery στο Κεντρικό Ματογιάννι

Από τα στενά της Αθήνας τα έργα του Sonke μεταφέρονται στη Μύκονο και συγκεκριμένα στην Kapopoulos Fine Arts Μykonos Gallery. Ο καλλιτέχνης, ιδιαίτερα γνωστός για τις δημιουργίες του ως street artist, έχει ως βασικό του γνώμονα τις εκάστοτε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, αλλά και τα προσωπικά του βιώματα, αφού είναι υπερασπιστής της αντίληψης ότι ο κάθε καλλιτέχνης έχει την υποχρέωση να φωνάζει όταν όλοι οι άλλοι επιλέγουν να σιωπούν είτε μιλάμε για την ελευθερία, είτε για την χειραφέτηση, είτε για την αυτονομία της γυναίκας, είτε για την αναζήτηση του νοήματος στις σχέσεις.

Αυτή τη φορά, στην ατομική του έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 22 Ιουνίου και θα παραμείνει στην γκαλερί μέχρι και τις 27, επιλέγει να βάλει στο επίκεντρο την γυναίκα. Αυτό το κάνει μέσα από ασπρόμαυρες γυναικείες φιγούρες, πρωταγωνίστριες των έργων του, οι οποίες έρχονται να πλαισιωθούν από έντονα χρωματικά στοιχεία – χαρακτηριστικά δείγματα της pop art εντός της τέχνης του.

Από πού προέρχονται τα στοιχεία αυτά; Σε αυτή την περίπτωση μέσα από ήρωες των παιδικών μας χρόνων, πολύχρωμα πουλιά, προϊόντα του καταναλωτισμού, λογότυπα των social media, αλλά και μέσα από τα δύο μοναδικά χρωματικά στοιχεία των γυναικείων φιγούρων, τα κόκκινα χείλη και τις καρδιές τους που μοιάζουν έτοιμες να αρχίσουν να χτυπούν δυνατά.

Σχετικα
Κοσμήματα και κεραμικά με πηγή έμπνευσης τη φύση
Κοσμήματα και κεραμικά με πηγή έμπνευσης τη φύση

Το «Sonke Solo Show», μάλιστα, σχολιάζει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού: «Ξεπηδώντας από λαϊκά παραμύθια και αθέατες στιγμές της καθημερινότητας ή συναρμολογούμενοι από τον ίδιο και αποκτώντας νέα ζωή μέσα από θραυσματικές αναζητήσεις από το διαδίκτυο, οι ήρωες και τα σύμβολα του Sonke, συνομιλούν μεταξύ τους και εμπλέκουν αθόρυβα αλλά αναπόφευκτα στις ιστορίες τους τον θεατή. Ο Ντόναλντ, τα πολύχρωμα ποπ αρκουδάκια και οι ασπρόμαυρες πριγκίπισσες του δρόμου, οι αγαπημένες του διακοσμητικές σπείρες των αρχαιοελληνικών αγγείων, οι έγχρωμες προϊοντικές μάρκες των καταναλωτικών προϊόντων και το αναγνωρίσιμο σήμα του Instagram, η επαναλαμβανόμενη μνεία του Facebook ή του YouΤube και τα έμμεσα πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα, οι μικρές σπινθηροβόλες κόκκινες καρδιές που εκπέμπουν φωτεινή παρουσία και τα αδέσποτα λουλούδια του δρόμου επάνω στο ελικοειδές ασπρόμαυρο περιβάλλον και το θαμπό γκρίζο αστικό φόντο, συνθέτουν με απαράμιλλη μυθοπλαστική ευχέρεια τις γοητευτικές μελαγχολικές ζωγραφικές μπαλάντες και το πολυσχιδές, ανήσυχο εικονοποιητικό σύμπαν του καλλιτέχνη».

Λίγα λόγια για τον Sonke
Ο Αλέξανδρος Σκουταριώτης (Sonke) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε εφαρμοσμένες τέχνες και εργάστηκε ως δάσκαλος σκίτσου στο Πνευματικό Κέντρο Αμαρουσίου. Ασχολείται με την εικαστική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο από το 1998. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Τουρκία και Αμερική).

Σχετικα
Η Σοφία Κόπολα σκηνοθετεί ένα βίντεο για τον οίκο Chanel
Η Σοφία Κόπολα σκηνοθετεί ένα βίντεο για τον οίκο Chanel

Περισσότερες Πληροφορίες

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00-15.00, 19.00-1.00

Ενόπλων Δυνάμεων 15, Κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος, 2289027005
[email protected]
www.kapopoulosart.gr

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5