1821 Digital Gallery
SimpleG, Last Goodbye
ΤΕΥΧΟΣ 651

H Luv n Roll είναι κάτι παραπάνω από ένα Τattoo & Piercing studio

Η πρώτη έκθεση με τίτλο «LuvnArt /Ομαδική Έκθεση Αποφοίτων ΑΣΚΤ» ξεκινάει το Σάββατο. Μιλήσαμε με τους καλλιτέχνες
SimpleG, Last Goodbye

H LUV N ROLL είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε με στόχο να παράγει καλλιτεχνικό και πολιτιστικό έργο και να συσπειρώσει διαφορετικούς ανθρώπους κάτω από μία καρδιά. Χρώμα, ζωγραφική, tattoos, piercing, δανειστική βιβλιοθήκη, αριθμημένες μεταξοτυπίες σε χαρτί, ρούχα, τοιχογραφίες και live events, τα μέσα με τα οποία εκφράζουν τις ιδέες τους, τη φιλοσοφία τους, το έργο τους, τη ζωή τους. Tο μότο του οργανισμού είναι Give Love - Think Positive - Think Big.

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού χαρακτήρα της, λοιπόν, προχωρά σε μια δράση που θέλει να ενώσει διαφορετικές μορφές τέχνης και κατά συνέπεια ανθρώπους. Έτσι, η LUV N ROLL ξεκινάει τη φιλοξενία εκθέσεων, ατομικών και ομαδικών στον χώρο της, υπό την εποπτεία του Γιώργου Συδοριάδη (Cido) που είναι κι ένας από τους tattoo artists της LUV N ROLL και επίσης απόφοιτος Α.Σ.Κ.Τ. 

LUV N ROLL
LUV N ROLL

Η πρώτη έκθεση με τίτλο «LuvnArt /Ομαδική Έκθεση Αποφοίτων ΑΣΚΤ» θα γίνει αυτό το Σάββατο 24 Μαρτίου και θα συμμετέχουν τέσσερις καλλιτέχνες, απόφοιτοι και φοιτητές της Καλών Τεχνών. Τα έργα θα παραμένουν στο διάδρομο του χώρου για τρεις εβδομάδες. H προσέλευση στον εκθεσιακό χώρο του στούντιο θα γίνεται καθημερινά 10.30 - 19.00. Θα δίνεται ενημερωτικό και αναμνηστικό φυλλάδιο και πολλές φορές θα υπάρχουν και αντιγραφές των εκθεσιακών έργων σε μορφή μεταξοτυπίας. Λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης οι καλλιτέχνες μοιράζονται με την A.V. τον ενθουσιασμό τους για την πρωτοβουλία της LUV N ROLL.

Σχετικα
Τι αλλάζει με τα τατουάζ από σήμερα - Απαγορεύονται μελάνια
Τι αλλάζει με τα τατουάζ από σήμερα - Απαγορεύονται μελάνια

Ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, που αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχόλη Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2011 από το Α΄ Εργαστήριο Χαρακτικής, έχει παρουσιάσει δύο ατομικές εκθέσεις (Αrt Athina 2017 Agathi Gallery, 2012 Elika Gallery) και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις τα τελευταία δώδεκα χρόνια, σε Ελλάδα και εξωτερικό. «Με τα παιδιά από το LUV N ROLL γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια τώρα έχοντας κοινές συναναστροφές και διαδρομές στον καλλιτεχνικό χώρο. Με δεδομένη την αμοιβαία εκτίμηση σε καλλιτεχνικό και φιλικό επίπεδο, βρίσκω ευτυχές το γεγονός της εικαστικής σύμπραξης μεταξύ καλλιτεχνών που μοιράζονται αναφορές, βιώματα, και οράματα».

Λεωνίδας Γιαννακόπουλος
Λεωνίδας Γιαννακόπουλος

Η Σοφία Παρασκευοπούλου είναι μια ξεχωριστή ανερχόμενη καλλιτέχνιδα πάνω στη γλυπτική και τη ζωγραφική. Απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ., έχει συμμετάσχει με τα ιδιαίτερα έργα της σε πολλές εκθέσεις σε Αθήνα και Κύπρο. «Το να συμμετέχεις σε μία ομαδική έκθεση είναι πάντα ενδιαφέρον και δημιουργικό. Το να συμμετέχεις όμως σε μια έκθεση σαν αυτή είναι σίγουρα ιδιαίτερο. Η θεματική από μόνη της είναι πολύ οικεία για μένα και εμφανίζεται πολύ συχνά στα έργα μου. Το γεγονός δε ότι είναι μια έκθεση που λαμβάνει χώρα σε ένα τατουατζίδικο το βρίσκω σίγουρα ιντριγκαδόρικο, όπως και συνολικά το πεδίο των tattoo. Και φυσικά η συνύπαρξη με άλλα άτομα που γνωριζόμασταν από τη σχολή κιόλας προσδίδει ιδιαίτερη ευχαρίστηση».

Σχετικα
Κίνα: Όχι στα τατουάζ στους ποδοσφαιριστές της εθνικής
Κίνα: Όχι στα τατουάζ στους ποδοσφαιριστές της εθνικής

Σοφία Παρασκευοπούλου
Σοφία Παρασκευοπούλου

Ο Simple G δεν είναι άγνωστος σε όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη του street art. Σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών και ασχολείται με το street art από το 2009. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ, ενώ έργα του υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό. «Είναι αρκετά ενδιαφέρον σαν χώρος και οι θεματολογίες των έργων μου (αν και αρκετό καιρό πριν φτιαγμένα τα περισσότερα) συνδέονται με την επικαιρότητα και το tattoo. Ελπίζω να συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια την ίδια δράση τα παιδιά του LUVN ROLL».

Ο επιμελητής της έκθεσης Cido κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στην Α.Σ.Κ.Τ. διάλεξε τη γλυπτική. Πλέον στον ελεύθερο χρόνο του από τη δερματοστιξία ασχολείται με τη ζωγραφική με μολύβια, κάρβουνα, ακρυλικά και λάδι. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρωτοβουλία της LUV N ROLL να ξεκινήσει μια σειρά από καλλιτεχνικές εκθέσεις και events. Ως φοιτητής της Καλών Τεχνών αλλά και ως ενεργό μέλος της Ένωσης Πτυχιούχων Αποφοίτων της Καλών Τεχνών κατά το παρελθόν, έχω σχετική εμπειρία με την επιμέλεια και εποπτεία εικαστικών εκθέσεων. Συγκεκριμένα, μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ. και καθηγητή της Καλών Τεχνών, Ιωάννη Σταμούλη, επί τέσσερα χρόνια συμμετείχα στην επιμέλεια όλων των εικαστικών εκθέσεων - δρωμένων των δύο εκθεσιακών χώρων της Ένωσης στην Πλάκα.

Cido
Cido

Από την επαγγελματική εμπειρία, ως tattoo artist τα τελευταία χρόνια, έχω συνδυάσει την ακαδημαϊκότητα του σχεδίου με την εφαρμογή των κανόνων του τατουάζ. Συμμετέχω κι εγώ λοιπόν στην πρώτη εικαστική έκθεση της LUV N ROLL με τη διπλή αυτή ιδιότητα, του ζωγράφου και του δερματοστίκτη, καθώς θεωρώ πως η Τέχνη είναι συνδυαστική εμπειρία και δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας και συνάντησης με το κοινό.
Τα τελευταία χρόνια η δερματοστιξία με την εικαστική της εξέλιξη πλησίασε πολύ τον κόσμο της ζωγραφικής και του ακαδημαϊκού σχεδίου, οπότε θεωρώ πως ήταν μονόδρομος η συνάντηση και η σύμπλευση αυτή. Ένας χώρος τατουάζ είναι πλέον ένα καλλιτεχνικό workshop και ατελιέ σοβαρών καλλιτεχνών, με υπόβαθρο και γνώσεις της Ιστορίας της Τέχνης, των ρευμάτων και των καλλιτεχνικών τάσεων».

Δείτε πληροφορίες για την έκθεση στο Guide της Athens Voice

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5