1821 Digital Gallery
Η Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου στην Art-Athina

Η Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου στην Art-Athina

Με έργα οχτώ καλλιτεχνών

«H τέχνη δεν είναι πολυτέλεια», σημειώνει η Γιάννα Γραμματοπούλου, ιδιοκτήτρια της γκαλερί και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ). «Δεν είναι τυχαίο πως σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, η τέχνη δεν παύει, δεν περικόπτεται ως αχρείαστο έξοδο, αλλά αντιθέτως ανθίζει ως αναγκαιότητα. Καλλιεργεί επιθυμίες και προσδοκίες, έχει τη δύναμη να εξασφαλίσει καταφύγιο, ανάταση, λύτρωση , διέξοδο και θεραπεία. Γι’ αυτό και τα πρωτοποριακά κινήματα της τέχνης γεννιούνται ανέκαθεν σε περιόδους κρίσης, καθρεφτίζοντας τα αδιέξοδα των κοινωνιών όπου ζούσαν οι καλλιτέχνες, αλλά και τις διεξόδους που αυτοί καταθέτουν.»

Η γκαλερί Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου συμμετέχει στην Art-Athina με έργα των καλλιτεχνών: Αδριανός, Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Αγγελική Δεκουλάκου, Αντιγόνη Καββαθά, Τζουλιάνο Καγκλής, Ανδρέας Κοντέλλης, Κυριάκος Ρόκος και Νίκος Σίσκος. www.ekfrasi-art.gr

n

Κυριάκος Ρόκος, “Άτιτλο”, 2013, μολύβι και μελάνι σε χαρτί, 100 x 72 εκ.

Ο Κυριάκος Ρόκος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1945. Πήρε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου στο εργαστήριο των Σαραφιανού-Βλαχόπουλου. Από το 1965 έως το 1969 φοίτησε, με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας Γλυπτική με δάσκαλο τον Γιάννη Παππά και γυψοτεχνία-χαλκογλυπτική με τον Νίκο Κερλή. Το 1972 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ecole des Beaux Arts του Παρισιού. Στο Παρίσι δούλεψε κοντά στον Κουλεντιανό και τον Cesar. Από το 1983 έως σήμερα είναι καθηγητής και π.προϊστάμενος της σχολής Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει και οργανώσει πολλά συμπόσια γλυπτικής. Έργα του υπάρχουν σε πινακοθήκες, συλλογές μουσείων καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.


n

Σχετικα
Το Αρχείο Φυγής κατεβάζει αυλαία στο Ινστιτούτο Γκαίτε
Το Αρχείο Φυγής κατεβάζει αυλαία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Αγγελική Δεκουλάκου, “Χρωμογραφία ΙΙ”, 2008-2012, φωτογραφία, (#55), εκτύπωση “inkjet” σε φωτογραφικό χαρτί, “face-mount” επικόλληση σε πλεξιγκλάς, 15 x 20 εκ.


n

Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, “V-13” , 2013, σχέδιο και φύλο ασήμι σε πλεξιγκλάς, 50 x 50 εκ.

Η Αννίτα Αργυροηλιοπούλου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Deere College και αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Tεχνών το 1989. Έχει λάβει μέρος σε ατομικές, ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις. Έχει παρουσιάσει εφτά ατομικές εκθέσεις. Έργα της υπάρχουν σε μουσεία, ιδιωτικές συλλογές και δημόσιους χώρους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


n

Τζουλιάνο Καγκλής, “Άτιτλο”, 2013 λάδι σε καμβά, 70 x 60 εκ.

O Τζουλιάνο Καγκλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1996-2002), με καθηγητές τον Τ. Πατρασκίδη και Μ. Γαβαθά και χαρακτική με τον Γιώργο Μήλιο. Υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ (2003-2005) για Εκτέλεση Καλλιτεχνικού Έργου. Έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


n

Σχετικα
Γιαννούλης Χαλεπάς στο Τελλόγλειο στη Θεσσαλονίκη
Γιαννούλης Χαλεπάς στο Τελλόγλειο στη Θεσσαλονίκη

Αδριανός, “Κορίτσι σε τοπίο”, 2013, λάδι σε καμβά, 50 x 50 εκ.

O Αδριανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε  ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τους Δημήτρη Μυταρά και Ζαχαρία Αρβανίτη. Αποφοίτησε με άριστα το 2004. Έχει  παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Το 2012, μετά από διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Λονδίνου παρουσίασε έργα του, στο Μουσείο του Λονδίνου, εκπροσωπώντας την χώρα μας. Για τη συμμετοχή του αυτή τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο από την Εικαστική Ολυμπιάδα τού Λονδίνου.(Olympic Fine Arts London 2012, Creative Cities Collections).                


n

Ανδρέας Κοντέλλης, “Άτιτλο”, 2009, κάρβουνο σε χαρτί, 69 x 97 εκ.

Ο Ανδρέας Κοντέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Ζωγραφική με τον Π. Τέτση (1984-1990). To 1993 του χορηγήθηκε τριετής υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, για εκτέλεση ζωγραφικού έργου στην Ελλάδα. Το 2000 μετά από τετραετή υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, έλαβε ΜA in Fine Art στο Middlesex University του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει 15 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


n

Νίκος Σίσκος, “Best friend”, 2012, ακρυλικό σε καμβά, 50 x 66 εκ.

Ο Νίκος Σίσκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Το 2006 τελείωσε με άριστα τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο των Δημήτρη Σακελλίων και Γιώργου Καζάζη. Έχει παρουσιάσει πολλές ατομικές εκθέσεις με τελευταία το 2010 στην αίθουσα τέχνης Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου με τίτλο‘’Les Femmes Fatales’’. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Από το 2002 έως το 2004 έλαβε υποτροφία από την ΑΣΚΤ ενώ το 2007 έλαβε υποτροφία από την Ακαδημία Αθηνών. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Ζει και δημιουργεί στην Αθήνα. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες σημαντικές ομαδικές εκθέσεις.


Info: Art-Athina, 16-19/5, Κλειστό Π. Φαλήρου (TaeKwonDo), Ολυμπιακά Ακίνητα, Μωραϊτίνη 2, 17561 Π. Φάληρο (Απέναντι από τα Village Cinemas Π. Φαλήρου) Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 16, 19:00 - 22:30 Εγκαίνια (είσοδος μόνο με πρόσκληση)/ Παρασκευή 17, 14:00 - 21:00/ Σάββατο 18, 12:00 - 21:00/ Κυριακή 19, 12:00 - 21:00. www.art-athina.gr

Η A.V. είναι Χορηγός Επικοινωνίας

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5