1821 Digital Gallery
Το Move Project παρουσιάζει το «Back to the Raw»

Το Move Project παρουσιάζει το «Back to the Raw»

Με επιρροές από το παρελθόν και τρεις Djs έκπληξη

Το Move Project δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 με σκοπό να ενθαρρύνει και να ευαισθητοποιήσει την αντίληψη του κόσμου σχετικά με την τέχνη, μέσω της μουσικής. Το όραμά τους είναι να βρεθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της τέχνης, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν τις θετικές πλευρές του πολιτισμού μας. Το χαμόγελο, η αγάπη και η θετική ενέργεια είναι τα βασικά κλειδιά της δουλειάς τους.

Ακούστε τη μουσική, κλείστε τα μάτια, ανοίξτε το μυαλό σας

 

Μετά από καιρό, η ομάδα του Move είναι έτοιμη να παρουσιάσει το «Back to the Raw», ένα  μουσικό  event με νέες ιδέες και αρκετές  επιρροές από το παρελθόν , θέλοντας να κάνει τη διαφορά στον χώρο των τεχνών, της ηλεκτρονικής μουσικής και της κοινωνικής συμμετοχής.

Σχετικα
Κορμοράνος: 15 χρόνια animal nightlife
Κορμοράνος: 15 χρόνια animal nightlife

Το «Back to the Raw» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Αλκμήνη, όπου  θα παρευρεθούν δύο από του κορυφαίους Αθηναίους  Djs και ένας guest καλεσμένος από το Σικάγο.

Το Move Project παρουσιάζει το «Back to the Raw»

Ο 1ος guest DJ είναι γεννημένος στις Η.Π.Α, και ξεκίνησε να ασχολείται με τις μουσικές από μικρό παιδί. Τότε το Σικάγο ήταν γεμάτο από DJs που έπαιζαν house και disco ήχους. Ωστόσο, εκείνος διάλεξε μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση παίζοντας σπάνια, δύσκολα να τα βρεις grooves. Ο ίδιος ανέπτυξε την επιθυμία να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές μουσικής. Συνειδητοποίησε όμως πως, ενώ εκείνος όργωνε τις μουσικές για να βρει τις καλύτερες deep house μελωδίες, ο κόσμος είχε σταματήσει να παίζει μουσική και αντ’ αυτού έπαιζαν πλέον μόνο beat tracks ενώ αναφέρονταν σε αυτά ως house μελωδίες. Αυτό (στο μυαλό του) δεν ήταν η γνήσια house μουσική! Έτσι, ξεκίνησε μια συνεργασία με μια νέα ιδέα για την εποχή, να δημιουργήσουν νέους, μοναδικούς ήχους. Γι’ αυτούς ήταν (και ακόμα είναι) «αυστηρά βινύλιο» (και μόνο βινύλιο), αφού η μουσική είναι η πραγματική «παγκόσμια γλώσσα».

Σχετικα
Έρωτας στα χρόνια των emoji
Έρωτας στα χρόνια των emoji

Ο δεύτερος DJ της βραδιάς είναι από την Αθήνα. Η επιτυχίες του, από τα 80s, αντανακλούν ακόμα πάνω στο όνομά του, από τότε που ρόκαρε στο “Big Apple” έως και σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας! Από πολύ μικρή ηλικία μέσα στις μουσικές, κυρίως μέσω της αγάπης των γονιών του για την Latin, την Jazz και την Rock σκηνή. Ως έφηβος, λάμβανε γραμμένα σε κασέτες set μέσω συγγενών του από τη Νέα Υόρκη. Αυτά ήταν set από dance parties που γίνονταν τα Σαββατοκύριακα σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (στις Η.Π.Α) από τεράστια ονόματα της σκηνής όπως οι Jelly Bean, Frankie Knuckles, Larry Levan και άλλοι. Εν συνεχεία, είχε την τύχη να παρευρεθεί σε κορυφαία μαγαζιά και parties εκτός Ελλάδας όπως : Zanzibar, Shelter, Underground Network, Sound Factory, World, Save the Robots, Body & Soul κ.α.

Στις αρχές του ’90 επέστρεψε στην Αθήνα, με σκοπό να «εκθέσει» του Αθηναίους στον underground ήχο της Νέας Υόρκης, μέσω των club και ραδιοφωνικών του DJ εμφανίσεων. Συνεργάστηκε με τους Magna ως resident DJ και ήταν αναμεμιγμένος με την μνημειώδη σκηνή της Underground House των Αθηνών! Έχουμε όλοι μοναδικές αναμνήσεις από τα set του σε Paradizzio, The Lab, Cavo Paradiso και πάρα πολλά ακόμα club στην Ελλάδα που έπαιξε δίπλα σε παγκόσμια ονόματα όπως οι : Little Louie Vega, Joe Claussell, Francois K.κ.α. Σε αυτά τα 25 + χρόνια καριέρας, βρέθηκε να παίζει σε club όλου του κόσμου, όπως τα: Soul Heaven στο Λονδίνο, Angels of Love (Νάπολη) και Shelter στη Νέα Υόρκη!

Ο τρίτος της βραδιάς, είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες ραδιοφωνικούς παραγωγούς με κυκλοφορίες στην Warp Records. Οδηγώντας μέσα στους δρόμους της πόλης, ακούγοντάς τον μέσα στο αυτοκίνητο από το ράδιο, άλλαξε την όλη εμπειρία κάνοντας μια βόλτα να μοιάζει ένα μοναδικό ταξίδι! Από την άλλη πλευρά, οι εμφανίσεις του στα booth (με βασικό χαρακτηριστικό την άσβεστη ενέργειά του) μπορούν να ενθουσιάσουν το κοινό χάριν στην ευρεία γκάμα και τα γεμάτα ενθουσιασμό μουσικά του μπερδέματα! Παράλληλα, έχει στραφεί προς την παραγωγή (ως remixer), σε κομμάτια όπως το “The Rapture” και παραγωγούς όπως οι Alex Gopher και Chet Faker. Η μουσική του έφτασε μέχρι την Αυστραλία (Bang Gang Records), την Γαλλία (Kitsuné Records) και πολλές ακόμα χώρες και δισκογραφικές. Τώρα απέκτησε και μια θέση στο “Back to the Raw” από το Move (The Project)!

Info: Θέατρο Αλκμήνη, Διεύθυνση Αλκμήνης 8-12 , Γκάζι
Περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων: 350 κάρτες 
Μπορείτε να αποκτήσετε την κάρτα σας στέλνοντας email στο contact@move-project.com
Για περισσότερες πληροφορίες δέιτε εδώ


Του Διονύση Σούλτσε

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5