1821 Digital Gallery
Το «Εγκώμιον» του Κωστή Γεωργίου στο Λονδίνο

Το «Εγκώμιον» του Κωστή Γεωργίου στο Λονδίνο

Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας ζωγράφος και γλύπτης εκθέτει τα έργα του στην C. JohnGallery

To Martix παρουσιάζει την ατομική έκθεση «EGOMION» του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2017 στην C. John Gallery στο Mayfairτου Λονδίνου.

 

Η έκθεση, την οποία θα επιμεληθεί η Μαρία Μιγάδη, εντάσσεται στην μεγάλη περιοδεία ατομικών εκθέσεων με μνημειακά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του Κωστή Γεωργίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 7 γλυπτά και 15 πίνακες ζωγραφικής που αναδεικνύουν το μαγικό,μεταφυσικόκαι πολυμορφικό κόσμο του καλλιτέχνη, του οποίου τoζωγραφικό και τογλυπτικό έργο εξελίσσεται με την ίδια δυναμική. Μετά τις στάσεις στο Μουσείο Suzhou, ένα από τα σημαντικότερα στην Κίνα, το Shaanxi Art Museumκαι την γκαλερί Feizi στη Σαγκάη, αλλά και το Σικάγο, το Τορόντο, το Μπιαρίτζ, τις Βρυξέλλες, τη Βιέννη και την Αθήνα, η έκθεση θα παρουσιαστεί και στο Λονδίνο.

Σχετικα
Γιώργος Ανδρούτσος: «H τέχνη είναι κοινωνικό φαινόμενο»
Γιώργος Ανδρούτσος: «H τέχνη είναι κοινωνικό φαινόμενο»

Παράλληλα αυτή την εποχή φιλοξενείται ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στην γκαλερί ΜΟΡΦΗ στη Λεμεσό έως τις 20 Νοεμβρίου 2017. Ο Κωστής Γεωργίου θα παρουσιάσει εκεί νέα μοναδικά γλυπτά και έργα ζωγραφικής, από την νέα του δουλειά. Επίσης θα συμμετάσχει με ατομική έκθεση με τη γκαλερί ΚΑΡΤΑΛΟΣ στην ARTTHESSALONIKIINTERNATIONAL, με γλυπτά μεγάλων διαστάσεων.

Προσφάτως πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του γλυπτού  του «ΧΡΟΝΙΚΟΝ Α», στο νέο πάρκο 22 στρεμμάτων στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Τροκαντερό, το οποίο ανήκει στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Σχετικα
Brice Marden και ελληνική αρχαιότητα: Ο Δημήτρης Αντωνίτσης μας ξεναγεί στην έκθεση
Brice Marden και ελληνική αρχαιότητα: Ο Δημήτρης Αντωνίτσης μας ξεναγεί στην έκθεση

Το έργο «ΧΡΟΝΙΚΟΝ Α» του Κωστή Γεωργίου αποτελεί έργο μνημειακών διαστάσεων και είναι σύμπλεγμα ενός ταύρου με τρεις χορευτές χυτευμένο σε ορείχαλκο.

Εντός του 2017 θα εγκατασταθεί στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο ο «PHYLAX», ένας γιγάντιος άγγελος σε ύψος οκτώ μέτρων . Επίσης στην είσοδο του Δημαρχείου Αλεξανδρουπόλεως θα εγκατασταθεί το  μνημειακών διαστάσεων γλυπτό του «AERIAL» ύψους 7 μέτρων.

Ήδη, εγκαταστάθηκαν και τα δύο μεγάλων διαστάσεων γλυπτά του καλλιτέχνη «ANATASIS» και «EQUUS», το ένα στην κεντρική πλατεία της Βούλας και το άλλο στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος της Βουλιαγμένης μπροστά στην πλαζ.

Έργα διαστάσεων δεκαπέντε μέτρων έχουν εγκατασταθεί στη Σαγκάη, ακόμη στο νοσοκομείο SAINΤ ELIZABETHHOSPITAL στις Βρυξέλλες καθώς και σε δημόσιους χώρους  και δημόσια πάρκα και κήπους στην Κίνα.

Ποιος είναι ο Κωστής Γεωργίου

Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Μυταρά και του Δημοσθένη Κοκκινίδη στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Peter de Francia στη Royal College of Fine Arts του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις σε πολύ σημαντικές γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο (Μουσείο Abbeyede Neumunster-Λουξεμβούργο, 1η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Kouros Gallery-Νέα Υόρκη, Νiederhauser Gallery-Λωζάνη, Alla Rogers Gallery - Oυάσινγκτον, Barbara Von Stechow Gallery-Φρανκφούρτη, Τokyo Art Expo 92 κλπ.), ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 ομαδικές εκθέσεις (Μουσείο Γουλανδρή-Άνδρος, Hyogo Museum of Modern Art-Ιαπωνία, Art Texas 2001, Absolute Americana Museum-Φλόριντα κλπ.). Έργα του Κωστή Γεωργίου βρίσκονται σε μεγάλα μουσεία, ιδρύματα και τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλα έχουν δημοπρατηθεί στα Bonhamsκαι τα Sotheby’sτου Λονδίνου. Tο 1993 βραβεύθηκε στην Τριενάλε της Οσάκα.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

  • Διάρκεια έκθεσης: 26 Oκτωβρίου - 9 Νοεμβρίου 2017
  • Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9.30-17.00
  • C. JohnGallery, 43A South Audley Street, London, W1K 2PU, UK (είσοδος από Adam's Row) Τηλ: +44 (0)20 7493 5288 / www.cjohn.com
  • Περισσότερες πληροφορίες για τον Κωστή Γεωργίου και τα έργα θα βρείτε στο kostisgeorgiou.com
Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5