1821 Digital Gallery
Το "Babybird babybird" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπαμπίλη στα 56α Δημήτρια

Δημήτρια: το πρόγραμμα του 56ου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Θέατρο, χορός, μουσική, εικαστικά, σινεμά, 20 παραγωγές από 9 χώρες φέτος στα Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη
Το "Babybird babybird" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπαμπίλη στα 56α Δημήτρια
Το Φεστιβάλ Δημήτρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Ανάσες», φέρνει παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες, προβολές και εκθέσεις έως τις 20 Οκτωβρίου

H φημισμένη χορευτική ομάδα Ultima Vez του Wim Vandekeybus, η εικαστική εγκατάσταση «Notes Towards a Model Opera» του Ουίλιαμ Κέντριτζ, το Φεστιβάλ «Οpen Jazz» με τη συμμετοχή γνωστών ερμηνευτών αλλά και το καθιερωμένο ραντεβού με τις ταινίες μικρού μήκους στο Thessaloniki International Short Film Festival, η παράσταση «Babybird babybird» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπαμπίλη αλλά και η «Αναφορά για μια Ακαδημία του Φράντς Κάφκα» σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, αλλά και εικαστικά αφιερώματα στον Νικόλαο Γύζη καθώς και για τον ρόλο των συμβόλων στην πολιτική και τέχνη («Λεωνίδας - Ναπολέων - Μπότσαρης. Η γλώσσα των συμβόλων») δίνουν το στίγμα στα φετινά Δημήτρια. Τι φέρνει η συνέχεια η συνέχεια του φεστιβάλ σε μουσεία, θέατρα και χώρους πολιτισμού στη συμπρωτεύσα.

56α Δημήτρια: το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

«Λεωνίδας - Ναπολέων - Μπότσαρης. Η γλώσσα των συμβόλων»
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 -
  Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022
Θέμα της έκθεσης είναι ο ρόλος των συμβόλων στην πολιτική και τέχνη, η επίδραση της αρχαιότητας στην εικόνα της Ελληνικής Επανάστασης και στο Φιλελληνικό κίνημα: οι μορφές του Ναπολέοντα και του Μπότσαρη διασταυρώνονται με αυτές του Λεωνίδα και του Μ. Αλεξάνδρου.
Ο φιλελληνισμός στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία ενισχύθηκε με σύμβολα που προσέφερε η αρχαιότητα μέσω της κλασικής παιδείας των Ευρωπαίων, ιδιαίτερα στις πρώτες δεκαετίες του
19ου αι. Η έκθεση διερευνά, μέσα από το κοινό στοιχείο που προσφέρουν οι αναφορές στην αρχαιότητα, τις ιστορικές διαδρομές πρωταγωνιστών στην Επανάσταση αλλά και τη σχέση με την Ευρώπη καθώς και τη διαφοροποίηση των συμβολισμών, ανάλογα με την απήχηση του ελληνικού ζητήματος στην κοινή γνώμη και τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής.

Notes Towards a Model Opera 2015
Εικαστική πολυμεσική εγκατάσταση του William Kentridge
Κυριακή 3 Οκτωβρίου – Παρασκευή 15 Οκτωβρίου / Αποθήκη Γ ΟΛΘ
Πρόκειται για μία συναρπαστική εμπειρία για τον θεατή - ένα κολάζ από εικόνες και φιγούρες που εναλλάσσονται μπροστά στα μάτια του, γεμάτες χρώματα και μουσική. Το έργο διερευνά τη δυναμική της διαπολιτισμικής διάχυσης και της πολιτισμικής μεταμόρφωσης. Η αρχή γίνεται από το Παρίσι από όπου ξεκίνησαν οι καταβολές του Kentridge στην τέχνη αλλά και οι αισθητικοί μετασχηματισμοί του μπαλέτου μέσα από τον μοντερνισμό. Οι μετασχηματισμοί αυτοί, βρήκαν το δικό τους έδαφος σε διαφορετικά ιδεολογικά περιβάλλοντα, όπως η Μόσχα, η Σαγκάη και η πατρίδα του, το Γιοχάνεσμπουργκ. Το έργο είναι μια σύνθεση τρικάναλης προβολής και κάνει μια αναφορά στα οκτώ μοντέλα όπερας της λεγόμενης Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα, ενώ χρησιμοποιεί το μπαλέτο τόσο ως καλλιτεχνική πράξη, όσο και ως μέρος της διαχρονικής και διατοπικής έννοιας του χορού.

TISFF -Thessaloniki International Short Film Festival
101 ξενόγλωσσες και 23 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους
Το TiSFF, το διεθνές ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους επιστρέφει, για 15η χρονιά στη Θεσσαλονίκη.
Το TiSSF (www.tisff.eu) δημιουργήθηκε και διοργανώνεται από τον Γιάννη Ζαχόπουλο και είναι ένα διεθνές φεστιβάλ που στόχο έχει την προβολή και προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου, οι οποίοι σε μικρής διάρκειας ταινίες, συμπυκνώνουν και καταγράφουν την πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαπροσωπικών σχέσεων.

Σχετικα
Νέα μέτρα και ανεμβολίαστοι: Τι ισχύει από σήμερα Δευτέρα (22/11)
Νέα μέτρα και ανεμβολίαστοι: Τι ισχύει από σήμερα Δευτέρα (22/11)

"Bad daughter" στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους TISFF στα Δημήτρια
"Bad daughter" στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους TISFF στα Δημήτρια

Misericordia της Emma Dante

Tετάρτη 6 Οκτωβρίου / Θέατρο Άνετον / 21:00
Κείμενο και σκηνοθεσία: Emma Dante
Με τους Italia Carroccio, Manuela Lo Sicco, Leonarda Saffi, Simone Zambelli
Φωτισμοί: Cristian Zucaro
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Daniela Gusmano
Παραγωγή Piccolo Teatro di Milano – Teatro d’Europa, Teatro Biondo di Palermo, Atto
Unico / Compagnia Sud Costa Occidentale, Carnezzeria
Το Misericordia είναι ένας σύγχρονος μύθος. Αναφέρεται στην  ευθραυστότητα των γυναικών, στην απελπιστική και απεριόριστη μοναξιά τους. Με το συγκεκριμένο έργο η  Emma Dante ανανεώνει την καλλιτεχνική της συνεργασία με το Piccolo Teatro.
Το κείμενο αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών που εκπορνεύονται και ενός αγοριού με αναπηρία που ζει μαζί τους σε ένα βρώμικο και άθλιο διαμέρισμα του ενός υπνοδωματίου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι γυναίκες πλέκουν και φτιάχνουν σάλια, το ηλιοβασίλεμα, στο κατώφλι, προσφέρουν στους περαστικούς το χαλαρό σώμα τους.

Σχετικα
Ανεμβολίαστοι σε κομμωτήρια, λιανεμπόριο, γυμναστήρια - Νέα μέτρα
Ανεμβολίαστοι σε κομμωτήρια, λιανεμπόριο, γυμναστήρια - Νέα μέτρα

Indigo Mood
Μουσική Παράσταση

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου / Αποθήκη Δ ΟΛΘ / 21:00

Βαγγέλης Τσοτρίδης, ηλεκτρική κιθάρα
Κωστής Αντωνόπουλος, ηλεκτρική κιθάρα
Αλέξης Μακατσέλος, τύμπανα
Νίκος Πανταζόγλου, ηλεκτρικό μπάσο
Οι Indigo Mood είναι μια όμορφη μουσική παρέα. Το καλοκαίρι του 2020 οι Indigo Mood ηχογράφησαν δέκα τραγούδια, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων με επιρροές από την τζαζ αλλά και τη μουσική δωματίου, ηχοχρώματα που τους ταιριάζουν και αγαπούν.

Φεστιβάλ «Οpen Jazz»
Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης
Παρασκευή 8 Οκτωβρίου - Κυριακή 10 Οκτωβρίου / Αποθήκη Δ ΟΛΘ
Παρ. 8/10            Σάκης Παπαδημητρίου – solo
                             Sancho – duo
                             Φλώρος Φλωρίδης, Γιώργος Δημητριάδης,
                             Γιάννης Αναστασάκης – trio
Σαβ. 9/10             Christos Rafalides - Solo
                             Χάρης Λαμπράκης - Quartet
                             Rick Marguitza- Quartet
Κυρ. 10/10           Wayne Thomas Brasel - Solo
                             Fazz Bus - Quartet
                             Αναστασιάδης - Septet / Latin Jazz Band
Τα 56α Δημήτρια μάς βάζουν σε jazz ρυθμούς, φιλοξενώντας το «Open Jazz Festival» του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης. Εννέα συναυλίες με 25 δεξιοτέχνες του είδους από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και την Κύπρο. Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που διαπνέεται από τις σύγχρονες τάσεις της jazz και της αυτοσχέδιας μουσικής με ό,τι αυτό περιλαμβάνει από τον χώρο των παραδοσιακών σχολών της Ευρώπης και της Αμερικής.

Open Jazz Festival στα 56α Δημήτρια
Open Jazz Festival στα 56α Δημήτρια

«Blue»
Μουσική Παράσταση για φωνή και πιάνο
Δήμητρα Σελεμίδου, τραγούδι
Γιάννης Παπαδόπουλος, πιάνο
Δευτέρα 11 Οκτωβρίου / Αποθήκη Δ ΟΛΘ /  21.00
Eνα μουσικό ταξίδι φτιαγμένο από ελληνικό, μπλε χρώμα, αλλά και ξένο «feeling blue»  ρεπερτόριο. Τραγούδια που αποδείχθηκαν ή φαίνεται να είναι ανθεκτικά στον χρόνο, τραγούδια από την πρώτη ολοκληρωμένη,  προσωπική δισκογραφική εργασία της Δ. Σελεμίδου με τίτλο «Τρίτη έξοδος» (σε στίχους του Γιάννη Βασιλόπουλου και μουσική του Σπύρου Παρασκευάκου), τη συμμετοχή της στη νέα δισκογραφική εργασία του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη «Κύκλοι: έξι τραγούδια και έξι ορχηστρικά» αλλά και τραγούδια που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει από τον κύκλο των τραγουδιών του Κωστή Μαραβέγια, για το θέατρο.

Fred Boissonnas: «Με τη σχεδία του Οδυσσέα»
Φωτογραφίες από τη Συλλογή Ιωάννη Τρικόγλου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ.
Επιμέλεια: Αντώνης Σαραγιώτης, Ιστορικός τέχνης, Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης / Αρετή Λεοπούλου, Ιστορικός τέχνης, MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Συνδιοργάνωση: Κεντρική Βιβλιοθήκη ΑΠΘ, Αγιορειτική Εστία, MOMus - Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Από την έκθεση με φωτογραφίες του Fred Boissonas στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημήτρια
Από την έκθεση με φωτογραφίες του Fred Boissonas στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημήτρια

Thessaloniki Photobiennale 2021, 56α ΔΗΜΗΤΡΙΑ, Πρωτοβουλία 1821-2021
Αγιορειτική Εστία / 01 Οκτωβρίου – 08 Νοεμβρίου 2021
Στην έκθεση παρουσιάζεται συνολικά μια επιλογή από φωτογραφικό υλικό και κείμενα των -κατά παραγγελία του Ιωάννη Τρικόγλου- περιηγήσεων του Boissonnas στην Αίγυπτο, την ηπειρωτική Ελλάδα, τα Επτάνησα, καθώς και η εμβληματική φωτογραφική αποτύπωση του Παρθενώνα από το ομώνυμο λεύκωμα

BABYBIRD BABYBIRD
Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Οκτωβρίου /  Θέατρο Άνετον  / 21.00

Ανάθεση & Παραγωγή: ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαμπίλης / Δραματουργία: Δημήτρης Μπαμπίλης, Γεωργία Κανελλοπούλου / Σκηνικά & Κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη, / Συνεργάτρια Έρευνας: Δήμητρα Λούπη / Eπιστημονικός Σύμβουλος: Βασίλης Λεμονής, / Βοηθός Σκηνοθεσίας: Γεωργία Κανελλοπούλου /  Φωτισμοί: Ελένη Χούμου
Εμφανίζονται τέσσερις (4) ειδικοί στο θέμα: Ειρήνη Αμπουμόγλι, Γιάννης Καραπαναγιωτίδης, Δάφνη Μόσχου-Χατζώκου, Ηλέκτρα Οικονομίδου
Στο βίντεο: Αλεξάνδρα Τραγάκη, Simone Surgeoner, Dana Wells
Mε τη συνεργασία και υποστήριξη της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
«Γιατί (δεν) κάνουμε παιδιά;» Υποψήφιοι γονείς, μια νέα μητέρα, μια μαία, μια δημοσιογράφος, μια κοινωνιολόγος, ένας νευροεπιστήμονας και μια youtuber-ακτιβίστρια ενάντια στις γεννήσεις, παίρνουν θέση στην πιο σέξι οντολογική ερώτηση, σε μια παράσταση-ντοκιμαντέρ, για την περίπλοκη σχέση της ερωτικής μας ζωής με την αναπαραγωγική μας δυνατότητα.

"Babybird babybird" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπάμπιλη στα 56α Δημήτρια
"Babybird babybird" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπάμπιλη στα 56α Δημήτρια

Επετειακή συναυλία: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου / Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης/ 21:00
Διεύθυνση Ορχήστρας: Βύρων Φιδετζής
Μπάσος: Χριστόφορος Σταμπόγλης
Φλάουτο: Νικολός Δημόπουλος
Αγγλικό κόρνο: Δημήτρης Κίτσος
Αφήγηση: Χριστόφορος Σταμπόγλης
Έργα των: Γ. Αξιώτη, Ν. Μάντζαρου, Μ. Βάρβογλη, Μ. Καλομοίρη, Δ. Ροδοθεάτου
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κάνει μία ιστορική αναδρομή στα 200 χρόνια έντεχνης ελληνικής μουσικής, στο πλαίσιο των 56ων Δημητρίων. Υπό τη μουσική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή παρουσιάζονται έργα διαφόρων περιόδων των τελευταίων δύο αιώνων με σημαντικούς σταθμούς στην εξέλιξη της ελληνικής μουσικής, ορισμένα εξ αυτών μάλιστα σε πρώτη εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη

120 χρόνια από τον θάνατο του Νικόλαου Γύζη

Δημοτική Πινακοθήκη / Casa Bianca
Διάρκεια έκθεσης : Παρασκευή 15 Οκτωβρίου – Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022
Eπιμέλεια: Δρ Κωνσταντίνος Διδασκάλου - Ιστορικός Τέχνης
Μία μεγάλη επετειακή έκθεση με έργα του Νικόλαου Γύζη από τη μεγάλη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης αλλά και από φορείς και ιδιωτικές συλλογές. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά κορυφαίες στιγμές του καλλιτεχνικού του έργου όπως: «Το Κρυφό Σχολειό», «Το Τάμα», «Τα Ορφανά», «Προσωπογραφία Γεώργιου Νάζου», «Μαργαρίτα Γύζη», «Το Φανάρι», «Κένταυρος και Έρως», «Ο Ποιητής στην πηγή», «Ο Ζαχαροπλάστης», «Η Ευγνωμοσύνη καταθέτει στεφάνι στον βωμό της Αθανασίας", κ.ά.
Ειδικά για την παρούσα χρονιά, με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο συμβολισμός της φιλοξενίας από τη Δημοτική Πινακοθήκη του «Κρυφού Σχολειού» είναι μεγάλος.

«Hands do not touch your precious Me» των Ultima Vez στα 56α Δημήτρια
«Hands do not touch your precious Me» των Ultima Vez στα 56α Δημήτρια

«A dialogue between the universes of Wim Vandekeybus, Olivier de Sagazan and Charo Calvo»

Κυριακή 17 Οκτωβρίου / ΚΘΒΕ, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών /  21.00
Σκηνοθεσία και Χορογραφία: Wim Vandekeybus
Καλλιτεχνική δημιουργία με πηλό: Olivier de Sagazan
Μουσική Σύνθεση και Παραγωγή: Charo Calvo
Παραγωγή  Ultima Vez, με την υποστήριξη της Φλαμανδικής Κοινότητας  και της Φλαμανδικής Κοινοτικής Επιτροπής των Βρυξελλών.
Wim Vandekeybus και Olivier de Sagazan ακροβατούν ανάμεσα στις έννοιες  «σώμα» και «άνθρωπος» και αυτή ακριβώς η εξερεύνηση των ανθρώπινων ορίων από πλευράς τους, βρίσκει την μουσική ηχώ, στην υλική και φυσική υφή της ηλεκτροακουστικής μουσικής του Charo Calvo. Ο ποιητικός, μυστηριώδης τίτλος του έργου  είναι στίχος από σουμερικό ύμνο στη θεά Inanna με εντυπωσιακότερο εκείνον της καθόδου της Θεάς στον κάτω κόσμο. Η Inanna αποτελεί τη θεϊκή ενσάρκωση των παραδόξων της ανθρώπινης ύπαρξης και οι πράξεις της είναι μια αντανάκλαση των εντάσεων και των αντιφάσεων που κατευθύνουν τον άνθρωπο στη ζωή του.

Αναφορά για μια Ακαδημία του Φράντς Κάφκα
Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Οκτωβρίου / Θέατρο Άνετον  / 21.00
Σκηνοθεσία, Σάββας Στρούμπος
Μετάφραση: Ιωάννα Μεϊτάνη
Σκηνική εγκατάσταση: Σπύρος Μπέτσης
Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης
Κοστούμια: Σάββας Στρούμπος, Ρόζυ Μονάκη
Ηχητικό τοπίο: Λεωνίδας Μαριδάκης
Ηθοποιοί: Έλλη Ιγγλίζ, Έβελυν Ασουάντ, Ρόζυ Μονάκη, Γιάννης Γιαραμαζίδης,
Άννα Μαρκά– Μπονισέλ, Μπάμπης Αλεφάντης, Ντίνος Παπαγεωργίου
Πρεμιέρα στο 56ο Φεστιβάλ Δημητρίων
Η Αχερουσία Λίμνη του Σώματος και η Διονυσιακή Κρύπτη
«ὡυτὸς δὲ Ἀίδης καὶ Διόνυσος, ὅτεῳ μαίνονται καὶ ληναΐζουσιν» (Ηράκλειτος)
Στο σώμα μας υπάρχει μία κρύπτη. Η κρύπτη βρίσκεται στον «κάτω κόσμο» του σώματος. Εκεί είναι ο Διόνυσος. Περιμένει τη λύτρωσή του. Μπροστά στην Αχερουσία Λίμνη, στην γκρίζα ζώνη της εσωτερικής εξορίας του. Αυτή είναι η περιοχή για την οποία γράφει ο Φραντς Κάφκα. Η Αχερουσία Λίμνη του σώματος σε μία Νέκυϊα χωρίς τέλος.

Η "Αναφορά για μια ακαδημία του Φράντς Κάφκα" σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στα 56α Δημήτρια
Η "Αναφορά για μια ακαδημία του Φράντς Κάφκα" σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στα 56α Δημήτρια

Το Μουρμούρισμα της Σπείρας

Τρίτη 19 Οκτωβρίου / Γενί Τζαμί / 21:00
Εικαστική performance
Έκτορας Μαυρίδης (κεραμική)
Σαβίνα Γιαννάτου (φωνητικά)
Κωστής Δρυγιανάκης (ηλεκτρονικά)
Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο)
Γλυπτική και μουσική παντρεύονται μπροστά στα μάτια του θεατή, σε μια performance με στόχο να αναδείξει τα θεμελιώδη και αρχετυπικά χαρακτηριστικά τόσο της εικαστικής δημιουργίας όσο και της ηχητικής σύνθεσης – ως σώμα ενιαίο.
Ο τροχός του κεραμίστα και ο ίδιος ο κεραμίστας είναι παραγωγοί επιτελεστικών δράσεων στην κατασκευή τριδιάστατων ελίκων που βρίσκονται ενσωματωμένες στα καθημερινής χρήσης δοχεία. Η απτή πληροφορία και η μηχανική που εμπλέκονται στην κατασκευή των αγγείων αυτών, γεννούν μουσικά κείμενα, σχεδιάζουν και διαμορφώνουν συνθέσεις που δένονται μεταξύ τους σε μια πράξη μουσικού αυτοσχεδιασμού, με τον ρυθμό και τη δυναμική διάρθρωση σε πρωτεύοντα ρόλο.

Low/Heroes, A Berliner Hyper Cycle
Τετάρτη 20 Οκτωβρίου / Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / 21.00
Μια μουσική παράσταση με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης που παντρεύει τις επιβλητικές νότες της ορχήστρας με τα κείμενα του David Bowie και τον χορό. Ολόκληρο το project βασίζεται στη σχέση μεταξύ των δύο συμφωνιών που έγραψε ο Philip Glass, χρησιμοποιώντας υλικό από τα ομώνυμα έργα του David Bowie, διανθισμένο από την παράσταση «Τhe diary of Nathan Adler», σε κείμενο του ίδιου του Bowie.
Η παράσταση η οποία αποτελείται από τρία μέρη:
1/ Συμφωνία «Low»: προβολή ασπρόμαυρου φιλμ, γραμμένου για τη συγκεκριμένη συμφωνία και κινηματογραφημένο στο Βερολίνο.
2/ Ο ηθοποιός Bertrand Belin απαγγέλει το κείμενο «Le Journal de Nathan Adler» του D. Bowie, ενώ μαζί του στη σκηνή βρίσκεται ο Stef Kamil Carlens στην κιθάρα και στο σάμπλερ. Αυτό το σύντομο κείμενο διαμόρφωσε τη βάση του δίσκου «Outside» (1995) που δημιουργησε ο David Bowie  με τον Brian Eno.
3/ Συμφωνία «Heroes» με ταυτόχρονη προβολή χορογραφίας από τους χορευτές Frederic Tavernini και Louise Lecavalier, οι οποίοι υπήρξαν και χορευτές του David Bowie.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5