1821 Digital Gallery
Εγώ Ένα Εσύ, Θεσσαλονίκη και Αθήνα μαζί

Εγώ Ένα Εσύ, Θεσσαλονίκη και Αθήνα μαζί

Ο Διογένης Δασκάλου υποδέχεται τον Γιώργη Χριστοδούλου και οι Monie & Monie Conniente γλεντάνε τον βορρά στο ταψί και για τρεις νύχτες
Lazaros Grekos, pSari Visual
Συνέντευξη με τον Διογένη Δασκάλου για τη συνεργασία με τον Γιώργη Χριστοδούλου και τις τρεις παραστάσεις των Monie & Monie Conniente.

Τρία Σαββατόβραδα στον Μύλο της Θεσσαλονίκης, με την μπάντα από τη Θεσσαλονίκη να μην πρωτοξέρει ποιον να πρωτοακομπανιάρει: τον Διογένη ή τον Γιώργη; Τον Δασκάλου ή τον Χριστοδούλου; Κι επειδή δεν είναι τέτοιες μέρες για να πολυσκοτίζεσαι, οι κομπανιέρος την πήραν την απόφαση: τρεις παραστάσεις σκέτο γλέντι, και με τον Διογένη και με τον Γιώργη. Και με την Αθήνα και με τη Θεσσαλονίκη, και με τον Αττίκ και με τα σουίνγκ, και με πρόζα και με λαλά, τρεις παραστάσεις που οι δύο γίνονται ένα και πολλά περισσότερα για αυτή την ε-ε-ένωση δια στόματος Διογένη Δασκάλου. Που υποδέχεται στον Μύλο της Θεσσαλονίκης τον Αθηναίο φίλο, ταξιδευτή και τροβαδούρο, τάζοντάς μας τρεις παραστάσεις μοναδικές. 

Διογένης Δασκάλου και οι Monie&Monie Conniente με τον Γιώργη Χριστοδούλου

ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΣΥ! Αν δεν διαλέγατε αυτά τα τρία έψιλον κι έπρεπε να δουλέψετε με τρία άλφα, πώς θα λεγόταν η παράσταση;
Άναρχοι Άρχοντες Αποκαλύπτονται.

Όμως δεν μπορεί, υπάρχει κάποιο μήνυμα κρυμένο σ' αυτά τα τρία έψιλον. Που καλείστε να το βγάλετε στη φόρα...
Σαφώς. Τα δύο μισά en face παράγουν κάτι; Τα δύο μισά προφίλ; Μπορεί να υπάρξει Ιανός σε μία συνεργασία; Οι δύο ψυχές να έσονται μία; Σας αποκαλύπτω τη ζύμωση δύο συνεργατών με κοινή κουλτούρα στη μουσική και τον λόγο που δεν θέλουν ακόμη ένα «μπες βγες» επί σκηνής, αλλά μία παράσταση πάλλουσα, αυθόρμητη όσο και δουλεμένη. «ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΣΥ». Μπορεί να συμβεί; Θα το τολμήσουμε, γιατί δεν μας αρκεί το «Εγώ κι εσύ μαζί». Ούτε στον έρωτα, ούτε στη νύχτα. Λάτρεις της ουτοπίας κι εγώ κι ο Γιώργης σ’ ένα μουσικό γλωσσοθέατρο των MONIE & MONIE CONNIENTE.

Σχετικα
«Baby Shark»: Το πρώτο βίντεο με 10 δισ. προβολές στο YouTube
«Baby Shark»: Το πρώτο βίντεο με 10 δισ. προβολές στο YouTube

© Lazaros Grekos, pSari Visual

Μουσικά τι είναι αυτό που θα ακούσουμε; Τι είδους ισορροπίες έπρεπε να κρατήσετε ώστε ανάμεσα στο χαμηλόφωνο ρετρό «σουίνγκ» του Γιώργη και τη μονίμως ευέξαπτη λάλαλαντ των Conniente, η παράσταση να μην μπατάρει προς τα κάπου και να μην υπάρχει gap;Πειράξαμε το ρετρό «σουίνγκ» με τον Γιώργη από χαμηλόφωνο σε πιο υψηλόφωνο και το κάναμε πιο εύκαμπτο. Εννοείται ότι χαμηλώσαμε και ραφινάραμε την οξύτητα της Connienteland, αλλά το βιτριόλι... βιτριόλι... Είμαστε σε μια dark chocolate χημεία, όπως καταλαβαίνετε, με τη γλύκα του flaneur Γιώργη Χριστοδούλου και την πίκρα της καυτής σάτιρας απ’ τη μεριά μου. Μιας pepper dark chocolate για την ακρίβεια. Το μόνο gap της παράστασης είναι gap gap από κατ’, κατ’, κατ’ κάν’ νταπ νταπ!

Πόση πρόζα και πόση μουσική; Να υποθέσω πως ένεκα Χριστουγέννων κερδίζουν τα τραγούδια;
Είναι πολύ καλός ο Γιώργης στην πρόζα. Πραγματικά όμως δεν ξέρω. Αυτή τη στιγμή αυτό έκανα μόλις... Έκοβα τραγούδια. Φτάσαμε να έχουμε υλικό για τριήμερο γάμου! Σκεφτήκαμε ακόμη να φανταστείτε στις 28, στην πρεμιέρα, να παίξουμε το πρώτο μέρος και στις 4 Ιανουαρίου, το δεύτερο Σάββατο, το δεύτερο μέρος. Θα μπορούσαμε στην τρίτη παράσταση δε να το κάνουμε διαφορετικό με απογευματινή και βραδινή. Αστειεύομαι εννοείται! Νομίζω ότι το πιο ενδεδειγμένο είναι το μισό - μισό.

Σχετικα
«Cosmos ‘n’ Duniyas»: το νέο άλμπουμ του James Δημήτρη Basdanis
«Cosmos ‘n’ Duniyas»: το νέο άλμπουμ του James Δημήτρη Basdanis

Πώς κολλήσατε εσείς οι δυο; Υπάρχει «ημερολόγιο σχέσης»; Πώς γνωριστήκατε, ανταλλάξατε, συντονιστήκατε, ταιριάξατε και φτιάξατε το πρόγραμμα;
Ένας κοινός και πολύ όμορφος φίλος, ο Βασίλης Μπαρμπαρίγος, μετέφερε τη γύρη ένθεν κακείθεν, αλλά πιο πολύ ως αίσθηση παρά ως γεγονός. Μου άρεσε πάντα ο Γιώργης και η αδυναμία του στον Αττίκ. Άλλωστε είναι ένα είδος που λατρεύω από τους γονείς μου μέχρι και σήμερα. Τυχαία τον άκουσα, για νιοστή στο Τρίτο Πρόγραμμα την εποχή που είχα την επιμέλεια των παραστάσεων στην ταράτσα του Capsis το καλοκαίρι και έτσι τον κάλεσα, ήρθε, έπαιξε και γέμισε έναν τεράστιο χώρο και μάλιστα με τον ίδιο κατά 90% κόσμο με αυτόν των δικών μου παραστάσεων. Εσείς δεν θα το σκεφτόσασταν; Του έκανα λοιπόν τη νέα πρόταση γι’ αυτές τις 3 εμφανίσεις και εγένετο φως. Το πρόγραμμα δεν είναι παιδί καισαρικής. Βγήκε αβίαστα, γιατί, ξέρετε, οι Conniente από το 1994 υπηρετούν το «σουίνγκ», τη hot jazz και τη dixieland, μεταξύ άλλων.

© Lazaros Grekos, pSari Visual

Προδώστε! Τραγούδι έναρξης και νότες - τίτλοι τέλους. Όπως και εν τάχει τι παίζει στο ενδιάμεσο...
Η έναρξη έχει πνευστά με τζουρά και μαντολίνο, cinecitta ασπρόμαυρη πλεκτή με βαλκάνιο χρώμα και έναν κομπέρ από ένα μπαρουτοκαπνισμένο Βερολίνο να υπόσχεται ένα περιπατητή σε μία Σαλονίκη αμήχανη, περίεργη αλλά και λαίμαργη, όπως πάντα, να υποδεχθεί ακόμη ένα πείραμα. Το πρώτο κοινό μας τραγούδι μετά από όλη αυτή την αίσθηση στην ορχηστρική εισαγωγή είναι «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά», αλλά τόσο αλλιώτικα πειραγμένο, που το μόνο που σου ξυπνάει τη «γνωστική φαγούρα» είναι αυτή η φράση. Είναι η στιγμή λοιπόν που ξεκινά το «ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΣΥ».

MONIE & MONIE CONNIENTE και ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ υποδέχονται τον ΓΙΩΡΓΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Ένα ιπτάμενο μετρό / αφήνει πίσω τα ρετρό / το 2019 που έφυγε και πάει.
Στο CLUB του ΜΥΛΟΥ θα το βρεις / και οι στάσεις του θα είναι τρεις / 28 και 4 και 11 Γενάρη.
Το 2020 CONNIENTE θα τρατάρει / Γιώργης - Διογένης μια αγκαλιά / σε περιμένει στο Βορρά / μαζί να γίνουμ’ ένα.
Η γιορτή που περίμενες έρχεται μετά τις γιορτές / Γιατί πιο πάνω από το «μαζί» είναι το «ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΣΥ».

Συντελεστές
Σωτήρης Δασκάλου: τενόρο σαξόφωνο
Λεωνίδας Βλάχος - Κώστας Δαμιανίδης: τρομπέτες
Φώτης Μίγγας: τρομπόνι
Βίκυ Βογιατζόγλου- Δημήτρης Κρανιδιώτης: φωνές
Play μπουζούκι και μαντολίνο ο Παύλος Παφρανίδης
Παντελής Αμπατζής: φώτα, video
Παύλος Αζναουρίδης - Γιώργος Κοκκινάκης: ενορχήστρωση - επεξεργασία ήχων
Λάζαρος Γρεκός PSari visual: video- photos και δημιουργικό αφίσας
Αλκμήνη Τριγωνάκη: ενδυματολογική επιμέλεια

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, Σάββατο 4 & 11 Ιανουαρίου 2020 στο Mylos Club (Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία). Ώρα προσέλευσης: 21:30, Ώρα έναρξης 22:30, Είσοδος: 10€

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε στο 2310510081, 6949950530, 698722 1007

© Lazaros Grekos, pSari Visual
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5