Visual Browsing

Game of Thrones: Μονάρχης φερέγγυος η Σέρσεϊ, ήταν άραγε έγκυος…

Game of Thrones: Μονάρχης φερέγγυος η Σέρσεϊ, ήταν άραγε έγκυος…
Η εγκυμοσύνη που διχάζει και τα αμφιλεγόμενα μηνύματα στο πρώτο επεισόδιο του 8ου κύκλου
  • A-
  • A+
0
Πώς η φερόμενη εγκυμοσύνη της Σέρσεϊ Λάννιστερ φέρνει τα πάνω-κάτω στο Game of Thrones.

SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS. Πολύς λόγος γίνεται στα social media για τη Σέρσεϊ Λάννιστερ και το αν τελικά είναι/ήταν έγκυος. Η αντίδρασή της όταν ο Έουρον Γκρέιτζοϋ στην πρεμιέρα του 8ου κύκλου εξέφρασε τη βεβαιότητa πως θα βάλει «έναν πρίγκιπα στην κοιλιά της», πυροδότησε συζητήσεις για το τι τελικά ισχύει. Το γεμάτο θλίψη-παραίτηση βλέμμα της, την ώρα που ανανεώνει το οινόπνευμα που ρέει άφθονο στις φλέβες της, ήταν για πολλούς η απόδειξη της απρόσμενης εξέλιξης. Οι μεγάλες προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με την τραγική πραγματικότητα: Δεν θα μπορέσει ποτέ να γεννήσει άλλο παιδί, επιβεβαιώνοντας τη βατραχομούρα Μάγκι, η οποία είχε προβλέψει πως το τέλος της πλησιάζει...

Στον 7ο κύκλο του Game of Thrones ο -πάντα παρατηρητικός- Τύριον Λάννιστερ δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει ότι η πολυαγαπημένη του αδελφή (λέμε τώρα…) κυοφορεί μωρό. Το γεγονός ότι η Queen μπεκρού δεν έβαζε σταγόνα στα χείλη της από το περίφημο «κοκκινέλι» του Σίσκιου, σε συνδυασμό με την κίνησή της να τοποθετήσει προστατευτικά το χέρι στην κοιλιά, λειτούργησαν καταλυτικά ώστε να βγει το πόρισμα του «Μισερού»: «Είσαι έγκυος», της είπε στο Κιγκς Λάντινγκ, με τη Σέρσεϊ να του απαντά με αμήχανη σιωπή.

Στην εξίσωση της εγκυμοσύνης μπαίνει και η σκηνή κατά την οποία η Σέρσεϊ Λάννιστερ, πρώτη του ονόματός της, βασίλισσα του Γουέστερος, των Άνταλ, των Ρόυναρ, και των Πρώτων Ανθρώπων αποκαλύπτει στον Τζέιμι ότι είναι ο πατέρας του παιδιού που κυοφορεί.

Σχετικα
GoΤ: Έκπληξη οι πολλές υποψηφιότητες στα Emmy για τους συντελεστές
GoΤ: Έκπληξη οι πολλές υποψηφιότητες στα Emmy για τους συντελεστές

Game of Thrones 7x05 - Cersei tells Jaime she is pregnant

Η ύπαρξη ενός μωρού που θα έρθει σε λίγους μήνες στον κόσμο θα μπορούσε να εξηγήσει και την απόφαση της Σέρσεϊ να βάλει στην άκρη το υπερδιογκωμένο εγώ της και την υπερηφάνεια του οίκου της, ωθώντας την να συνταχθεί με τις ενωμένες δυνάμεις του Γουέστερος ενάντια στον στρατό του Night King. Το χαρμόσυνο νέο της εγκυμοσύνης ανοίγει μια χαραμάδα ελπίδας ότι η τρομακτική προφητεία του παρελθόντος δεν θα εκπληρωθεί. Η Βατραχομούρα Μάγκι ήταν ξεκάθαρη όταν της είπε πως θα κάνει τρία παιδιά, τα οποία θα πεθάνουν και στη συνέχεια θα χάσει τη ζωή της από τον μικρό της αδελφό.

Η Μάγκι και η προφητεία της
Η Μάγκι και η προφητεία της/©HBO
Σχετικα
Ariana Grande, Miley Cyrus & Lana Del Rey μαζί στο κινηματογραφικό τραγούδι της χρονιάς
Ariana Grande, Miley Cyrus & Lana Del Rey μαζί στο κινηματογραφικό τραγούδι της χρονιάς

Εφόσον, λοιπόν, η Σέρσεϊ ήταν πράγματι έγκυος και δεν έπαιξε θέατρο για να χειριστεί Τζέιμι και Τύριον προς όφελός της, ποια θα ήταν η αντίδρασή της στην περίπτωση που υπήρχε μια αποβολή ανάμεσα στο τέλος του 7ου και στην πρεμιέρα του 8ου κύκλου.

Στη σκοτεινή πλευρά

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Vanity Fair, μια τέτοια εξέλιξη θα την τσάκιζε ψυχολογικά, βγάζοντας προς τα έξω τον χειρότερό εαυτό της: Ένα «τέρας» που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκαταστροφή του, παίρνοντας μαζί του εχθρούς και φίλους. Μια εκδοχή του εαυτού της πολύ χειρότερη και από αυτήν που βίωσε στο πετσί της η Σάνσα Σταρκ και την έκανε να πει στον Τύριον πως τον θεωρούσε τον πιο έξυπνο άνθρωπο στο Γουέστερος για να νομίζει ότι η κόρη του Τάιγουιν Λάννιστερ θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα στείλει στρατό στο Γουίντερφελ.

Αυτή η μεταστροφή (αν υποθέσουμε ότι η Σέρσει είχε πότε αλλάξει στάση) φάνηκε ήδη από τη στιγμή που το δεξί της χέρι, ο μέιστερ Κουάιμπερν, την ενημερώνει για την πτώση του Τείχους. «Ωραία», η μονολεκτική απάντησή της, την ώρα που ο Σιδερένιος Στόλος του Έουρον φέρνει στην πρωτεύουσα του Γουέστερος τον «Χρυσό Λόχο» -10.000 μισθοφόροι στρατιώτες, έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη για τον μονάρχη που πληρώνει. Ακόμα και αν ο αντίπαλος είναι οι ορδές των νεκρών που επικράτησαν στον Βορρά και κατευθύνονται προς τα νότια του Γουέστερος.

Cersei and Qyburn "Dead have broken through the Wall" Game of Thrones 8x01 (season 8 episode 1)

Στα χνάρια του Άρχοντα Φρέι

Υιοθετώντας, λοιπόν, την αγαπημένη τακτική του Γουόλντερ Φρέι, η Σέρσεϊ επιλέγει στρατηγικά να δει από απόσταση μια σύγκρουση μεταξύ δύο εξίσου δυνατών αντιπάλων και λίγο πριν από την τελική έκβαση της μάχης να πάρει θέση και να επιλέξει πλευρά, πάντα προς όφελός της. Αυτό είχε κάνει ο άρχοντας των Διδύμων, όταν έφθασε «αργοπορημένος» με τον στρατό των Φρέι στη Μάχη της Τρίαινας, ισοπεδώνοντας ό,τι απέμεινε από τον στρατό των Ταργκάριεν. Αυτό έκανε και ο πατέρας της, Τάιγουιν, όταν αναγκάστηκε να λεηλατήσει το Κινγκς Λάντινγκ και να βάλει ανθρώπους του να σκοτώσουν την Έλια και τα παιδιά της για να ακουμπήσει στη συνέχεια τα πτώματα μπροστά στα πόδια του Ρόμπερτ μέσα στους κόκκινους μανδύες του οίκου Λάννιστερ, έτσι ώστε να μη βρεθεί κανένας να αμφισβητήσει την αφοσίωση του οίκου στον νεό βασιλιά.

Το αποκούμπι της εξουσίας

Ο διάλογος της Σέρσεϊ με τον Τύριον στο Κινγκς Λάντινγκ (7ος κύκλος) παρουσία του «Βουνού», είναι αποκαλυπτικός για τα αχαρτογράφητα νερά στα οποία βρίσκεται ο ψυχισμός της Σέρσεϊ και το πόσο απρόβλεπτη έχει γίνει πλέον.

«Έχεις ιδέα τι έκανες όταν ενεργοποίησες τη βαλλίστρα; Μας άφησες εκτεθειμένους στα όρνεα και τα όρνεα ήρθαν και μας ξέσκισαν. Μπορεί ίσως να μη σκότωσες τον Τζόφρι, αλλά σκότωσες τη Μιρσέλα και τον Τόμμεν. Κανείς δεν θα τους άγγιζε, αν ο πατέρας δεν ήταν νεκρός… Δεν με ενδιαφέρει γιατί έκανες αυτό που έκανες, με ενδιαφέρει τι μας κόστισε αυτό που έκανες. Μας κόστισε το μέλλον μας».

Σέρσεϊ Λάννιστερ
Σέρσεϊ Λάννιστερ/©HBO

Όντας σε έναν αποτυχημένο γάμο με έναν βασιλιά μεθύστακα, τα τρία παιδιά της ήταν ολόκληρος ο κόσμος της και αυτά που της επέτρεπαν να αυτοπροσδιορίζεται και να βρίσκει νόημα στη ζωή της. Έχοντας χάσει πλέον αυτήν τη βάση, μαζί την ελπίδα ότι μπορεί να ξαναγίνει μητέρα, το μόνο που της απομένει για να πιαστεί είναι «η εξουσία για χάρη της εξουσίας».

Ο Σιδερένιος Θρόνος γίνεται το μοναδικό στήριγμα που μπορεί να πιαστεί μέχρι να βρεθεί αντιμέτωπη με τον θάνατο που πλησιάζει επικίνδυνα…

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5