1821 Digital Gallery
Klik records: Πάρτι γενεθλίων
ΤΕΥΧΟΣ 347

Klik records: Πάρτι γενεθλίων

Ο Νίκος Μπάρλας, ιδιοκτήτης του label που έγραψε το electronica με ελληνικούς χαρακτήρες, σε καλεί στο πάρτι για τα 8 χρόνια της δισκογραφικής του.

Ο Νίκος Μπάρλας, ιδιοκτήτης του label που έγραψε το electronica με ελληνικούς χαρακτήρες, σε καλεί στο πάρτι για τα 8 χρόνια της δισκογραφικής του.

30 λέξεις για τα 8 χρόνια της Klik Records;  Κυριάκου Γιώργος, Τερζόπουλος Άρης, Κουρναζίδης Γιάννης, Παγιατάκης Σπύρος, Γερόλυμος Σωτήρης, Lydia, Φραγκοκλησιάς 7, Πραξιτέλους 31, πολλή τρέλα, demos, υπομονή, ξενύχτια, τσιγάρα ο Κυριάκου. Και βέβαια οι καλλιτέχνες μας, που είναι πολλοί και δεν φτάνουν οι λέξεις.

image

Cayetano

Σχετικα
Άνδρες - Γυναίκες: Μπορούμε να μιλάμε ακόμα για φύλα;
Άνδρες - Γυναίκες: Μπορούμε να μιλάμε ακόμα για φύλα;

2-3 κυκλοφορίες από τον κατάλογο που έχουν ξεχωριστή σημασία για σένα; Συναισθηματικά, θα έλεγα τα δύο πρώτα νούμερα. Το «Every day a story» που επιμελήθηκε ο Γιώργος Κυριάκου και το πρώτο album καλλιτέχνη μας (του Νίκου Διαμαντόπουλου). Σηματοδοτούσαν και τα δύο το ξεκίνημα της εταιρείας, τον ήχο της και κυρίως τη βαρύτητα που θέλαμε να δώσουμε στους Έλληνες καλλιτέχνες.

image

Mikael Delta

Σχετικα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Μουσικές στο Foyer Café Bistrot
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Μουσικές στο Foyer Café Bistrot

Ποιος δίσκος πιστεύεις ότι αδικήθηκε από το κοινό; Σε ποιον δεν δόθηκε η προσοχή που άρμοζε στην καλλιτεχνική του αξία; Σίγουρα ένας δίσκος που αδικήθηκε, ίσως γιατί σαν ήχος ήταν πιο κοντά σε αυτό που κυριαρχεί σήμερα, είναι ο δίσκος του Milto F. Αλλά και ο πρώτος δίσκος του Σεραφείμ Τσοτσώνη.

image

Nikko Patrelakis

Η μεγαλύτερη αλλαγή που συνέβη στα μουσικοδισκογραφικά πράγματα μέσα στα 8 χρόνια ζωής του label; Αλλαγές έχουν γίνει πολλές κι έχουν αλλάξει εντελώς το χώρο, με σημαντικότερες την ανάδειξη ανεξάρτητων labels όπως η Κlik, τη μείωση των πωλήσεων των φυσικών προϊόντων (CD), την κρίση και πτώση των πωλήσεων του «εμπορικού ελληνικού ρεπερτορίου», και βέβαια την άνθηση μια ελληνικής μουσικής σκηνής –κυρίως ηλεκτρονικής και indie κατεύθυνσης– με δεκάδες νέα ονόματα.

image

Serafeim Tsotsonis

Δισκογραφία και κρίση: ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα μια ετικέτα του μεγέθους της Klik; Όλο αυτό που συμβαίνει γύρω σάς έχει κάνει σε κάποιον τομέα καλύτερους; Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι η πτώση των πωλήσεων του λεγόμενου εμπορικού ρεπερτορίου έχει μειώσει τους τζίρους των καταστημάτων πώλησης μουσικής. Οδήγησε πολλά σε κλείσιμο ή σε μείωση του χώρου που αναλογεί στη μουσική. Κάτι που φυσικά έχει αντίκτυπο και σε μας. Από την άλλη μεριά εταιρείες σαν τη δική μας αντιμετωπίζονται πια με μεγαλύτερη σοβαρότητα τόσο από τα καταστήματα όσο και από ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες, με αποτέλεσμα οι κυκλοφορίες να αυξάνονται και να τους αντιστοιχεί όλο και πιο μεγάλο κομμάτι της αγοράς.

image

Smokey Bandits

Στο line-up του Σαββάτου βλέπουμε και τους Baby Guru, που δεν είναι δικοί σας. Πώς και τους επιλέξατε και ποια είναι η μπάντα/καλλιτέχνης της «νέας σκηνής» που θα θέλατε να είχατε στο ρόστερ της Klik; Οι Baby Guru δεν είναι τόσο μακριά από την Κlik, μιας και κάνουμε τη διανομή της Inner Ear, του label στο οποίο ανήκουν και ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία μας. Κάθε χρόνο ένα γκρουπ τους συμμετέχει στο πάρτι μας, φέτος είναι οι Baby Guru που μας έχουν εντυπωσιάσει. Αυτοί που μ’ αρέσουν, αν και δεν είναι πολύ κοντά στον ήχο μας, είναι οι Electric Litany.

Αύριο το πρωί έχετε τη δυνατότητα να υπογράψετε για ένα release όποιον καλλιτέχνη παγκοσμίως θέλετε. Ποιος θα ήταν αυτός; Οι Editors.

Τέλος, άλλες 30 λέξεις ως τρέιλερ για το βράδυ του Σαββάτου. Ένα πολύ μεγάλο πάρτι της ελληνικής electronica, με βασικό σκοπό μέσα σε 9 ώρες ο κόσμος να ακούσει ό,τι καλύτερο έχει να δείξει ο κάθε καλλιτέχνης και να περάσει όμορφα σαν να έχει πάει στο πάρτι ενός φίλου του. Καλή διασκέδαση.

Info: Το ετήσιο πάρτι για τα γενέθλια της Klik Records γίνεται το Σάββατο 21/5 στην Αίγλη του Ζαππείου. Σε 2 stages θα παίξουν οι Cayetano, Serafim Tsotsonis, Blue Pilots Project, Smokey Bandits, Baby Guru, Ralph Myerz, Nikos Diamantopoulos, Mikael Delta, Nikko Patrelakis, GPal, Amx, Chris Nemmo, Spyros Pagiatakis, George Kyriakou, Alex Dimou, Dousk, Ion, Lee Burton, Acropod και Aris Kokou. Τα live αρχίζουν στις 21.15 και η  guest list κλείνει αυστηρά στις 22.00.

Δώρο διπλά εισιτήρια

Η ATHENS VOICE εξασφάλισε για τους αναγνώστες της πενήντα (50) διπλά εισιτήρια για το ετήσιο πάρτι για τα γενέθλια της Klik Records, το Σάββατο 21/5, στην Αίγλη του Ζαππείου. Αν θες κι εσύ ένα, στείλε σε SMS: AVP (κενό) και το ονοματεπώνυμό σου στο 54121, μέχρι την Παρασκευή 20/5 στις 17.00 το απόγευμα. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με sms και τα ονόματά τους θα βρίσκονται σε λίστα στην είσοδο.

Κάθε μήνυμα χρεώνεται με € 1,23 με ΦΠΑ

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5