Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ευτιχισμένες Μέρες του Σάμουελ Μπέκετ στο θέατρο Τόπος Αλλού

Οι Ευτυχισμένες μέρες γραμμένες από τον Beckett πριν από 62 χρόνια (1960) μοιάζουν να γράφτηκαν… αύριο, ειδικά για την εποχή του δικού μας σήμερα, του δικού μας κοινωνικού σύμπαντος.
Μέσα σε ένα ερημικό περιβάλλον μιας κατεστραμμένης γης, ο παμπόνηρος Sammy  στέκεται  πάνω από τις έρημες πόλεις μας, πάνω από τα έρημα πλάσματα του. Τα βλέπει να βολοδέρνουν και ψάχνουν την ταυτότητα τους στις εγκαταλελειμμένες λέξεις μιας γλώσσας συλημένης και μαγαρισμένης, πάνω από την μίζερη και έρημη ζωή μας. Ρίχνει το ανελέητο σαρκαστικό του βλέμμα μέσα από τα μάτια της Ουϊννυ και τον Ουϊλλυ.

Τα κακόμοιρα πλάσματα του, χωμένα μέχρι τον λαιμό στον τάφο, συνεχίζουν να ζουν, να μιλούν, να ασχολούνται με τις καθημερινές ασήμαντες ασχολίες τους και να ελπίζουν μέσα σε μία βασανιστική και ατέρμονη… αναμονή. Ο λόγος τους σαρκαστικός και κωμικός φέρνει γέλια και δάκρυα, αφήνοντας μια πίκρα στο λαιμό. Ξεγελιόμαστε νομίζοντας ότι είναι η κάπνα από τα αποκαΐδια του πλανήτη μας που καίγεται, αλλά είναι το καρβουνιασμένο κατακάθι της δικής μας ζωής και ύπαρξης.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Samuel Beckett
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ουϊννυ Πέγκυ Σταθακοπούλου Ουϊλλυ Δημήτρης Νικολόπουλος

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κυψελη Τόπος Αλλού
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων

2108656004

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ