Μια βραδιά με τους νικητές των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022

Μια βραδιά με τους νικητές των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας παράλληλα τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή. Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, ξεκινώντας από τις 18:00, θα παρουσιαστούν στον χώρο του βιβλιοπωλείου Κομπραί (Διδότου 34), οι νικητές και οι νικήτριες των εν λόγω βραβείων, μέσα από μία πρωτότυπη έκθεση των έργων τους, στην οποία θα παρευρίσκονται και δημιουργοί για signings.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διεξαχθεί στις 19:30, συζήτηση με θέμα «Τα Ευρωπαϊκά Κόμικς και οι Προοπτικές της Ελληνικής Σκηνής» με ομιλητές τον Yves Schlirf (Εκδόσεις Dargaud) και τους δημιουργούς κόμικς Νίκο Τσουκνίδα και Vittorio Giardino (ο οποίος θα συμμετάσχει στη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης). Τη συζήτηση θα συντονίσει εκ μέρους της Ακαδημίας, η Βασιλεία Βαξεβάνη, ενώ επιπλέον ερωτήσεις προς τους ομιλητές θα θέσουν ο Ίωνας Αγγελής (Smassing Culture) και ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Athens Voice).

Η βραδιά για τα ΕΒΚ 2022 εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ανασυγκροτημένης Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς, η οποία, με την πολυετή της δράση, στοχεύει στην προβολή και ενίσχυση της ελληνικής κόμικς σκηνής εντός και εκτός συνόρων. Η εκδήλωση, παράλληλα, λειτουργεί και ως ένα κάλεσμα της Ακαδημίας προς καλλιτέχνες, εκδότες, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους και λοιπούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, για συμμετοχή στη λειτουργία της.