Βίκυ Σακκή «Ο κήπος με τα συναισθήματα»: Παρουσίαση του βιβλίου

Βίκυ Σακκή «Ο κήπος με τα συναισθήματα»

Η Συγγραφέας Βίκυ Σακκή και οι Εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν το βιβλιο «Ο κήπος με τα συναισθήματα»

Θα µιλήσουν:

  • Γιώργος Φειδάς, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης,
  • Εύα Χριστοδούλου, Ολυµπιονίκης ρυθµικής γυµναστικής, Ψυχολόγος,
  • Ανθή Βούλγαρη, Δηµοσιογράφος,
  • Κώστας Λάκης, Ζωγράφος, Συγγραφέας,
  • Τριαντάφυλλος Δελής, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός.

Αφήγηση: Τριαντάφυλλος Δελής.

Συντονίζει η Δηµοσιογράφος Σταυρούλα Κεντιέ.

Θα υπάρχει παιδική γωνιά για παιχνίδι και κατασκευές. 

Βίκυ Σακκή «Ο κήπος με τα συναισθήματα»: Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και το βιβλίο 

Η Βίκυ Σακκή είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια τα τελευταία 20 χρόνια, με ειδίκευση στο Family System Therapy. Μέσα από την εμπειρία της δουλειάς της, έχει παρατηρήσει ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας, οι ταχύτατοι ρυθμοί, οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες, το άγχος και το στρες, έχουν «νικήσει» τους ανθρώπους, τους έχουν απομακρύνει από τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και από τα συναισθήματά τους, μεταφράζοντάς το ως ένδειξη αδυναμίας. Αναπόφευκτα αυτό είναι ένα μήνυμα που περνάει και στα παιδιά.

Σε αυτό το πρώτο βιβλίο της για μικρούς και οπωσδήποτε μεγαλύτερους αναγνώστες, η Βίκυ Σακκή επιθυμεί να αναδείξει ότι όλα τα συναισθήματα είναι απαραίτητα για τη ζωή μας και ότι είναι απίστευτα σημαντικό και «θεραπευτικό» αυτά να μοιράζονται. Η ανθρώπινη επαφή, η εμπιστοσύνη, η επικοινωνία, η έκφραση των συναισθημάτων, η δεκτικότητα στο καινούριο, καθώς και η αλληλεπίδραση με ανθρώπους, ζώα και φύση, είναι στο επίκεντρο των νοημάτων του παραμυθιού. 

Το παραμύθι είναι ένας φαντασιωτικός τρόπος να αναβιώνει κάποιος γνώριμες συνθήκες, αναδεικνύει πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία, την ύπαρξη στερεοτύπων αλλά και την ανάγκη κατάργησής τους, όπως επίσης και την ανάγκη ύπαρξης συστημάτων αξιών και πεποιθήσεων. Μέσα από τη φαντασία, ο αναγνώστης ταυτίζεται με τους ήρωες των παραμυθιών και βιώνει συναισθήματα που τον οδηγούν, μέσα από μια διαδρομή δοκιμασιών, τελικά στην ανακούφιση και την αποκατάσταση του δικαίου.

Τα παιδιά, από τη φύση τους, είναι εφοδιασμένα με την ανάγκη να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν και να απολαμβάνουν τις στιγμές. Μόνο θετικά πράγματα μπορούν να προκύψουν αν και οι ενήλικες είναι δεκτικοί να "ακούσουν" τις ανάγκες των παιδιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ