Ηλίας Γεωργάκης: Παρουσίαση του βιβλίου «Η δική μου Λευκάδα» στην Πάτρα

Ηλίας Γεωργάκης «Η δική μου Λευκάδα»

Ο Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας και οι εκδόσεις FAGGOTO παρουσιάζουν το βιβλίο του Λευκαδίτη δημοσιογράφου-συγγραφέα Ηλία Π. Γεωργάκη, με τίτλο «Η δική μου Λευκάδα».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Χαρά Γιαννοπούλου – Παπαδάτου (συγγραφέας-αρχιτέκτων-πολεοδόμος)
  • Παναγιώτης Καββαδάς (πρ. βουλευτής, πρ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος)
  • Αγγελική Περδικάρη (φιλόλογος-ποιήτρια)

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης και Μαρία Ζαχαρή

Μέλη του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας θα τραγουδήσουν καντάδες.

«Η δική μου Λευκάδα» του Ηλία Γεωργάκη - Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λευκάδα, το πανέμορφο νησί των ποιητών και των χρωμάτων, σε ένα βιβλίο-σταθμό μέσα από τα μάτια και την ψυχή ενός Λευκαδίτη, ο οποίος την λάτρεψε και την ύμνησε με τους στίχους, τα δημοσιογραφικά του κείμενα και την πολύπλευρη προσφορά του.

Ηλίας Γεωργάκης - βιογραφικό

Ο Ηλίας Γεωργάκης έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λευκάδα, ξέρει κάθε κρυφή γωνιά του νησιού και συμβάλλει συνεχώς στην τουριστική προβολή του νησιού καθώς και στη διάσωση της πολιτιστικής και πνευματικής παράδοσης. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία κι από το 1983 εργαζόταν στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου κάλυπτε το ρεπορτάζ για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα.

Το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση για την εγκυρότητα των ρεπορτάζ του που έχουν σχέση με την ασφάλιση και τα εργασιακά δικαιώματα. Από το 2007 έως το 2011 διετέλεσε εκλεγμένος εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στα «Νέα» στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών). Το 2005 βραβεύτηκε για τη δημοσιογραφική του συμβολή κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL. Έχει εκδώσει 4 ποιητικές συλλογές με τίτλους: «Θαλασσινό Ελεγείο», «Το Άλλο Μπλε», «Ορφέως 2» (εκδόσεις Άγκυρα) και «Χορεύουν τα Κόκκινα» (εκδόσεις Άγκυρα). Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς έλληνες συνθέτες.

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Αναγνωστοπούλου, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και τη Μυρτώ. Νονός του είναι ο γνωστός λευκαδίτης ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ