Θεματα

Ο Athens Voice Radio 102.5 παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο νέο άλμπουμ των Gorillaz «Cracker Island»

Συντονιστείτε στο «Wednesday with Gorillaz» και κερδίστε αυθεντικά βινύλια και CDs μέσω του Instagram του σταθμού

Λήδα Πυλαρινού
Λήδα Πυλαρινού
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tο νέο άλμπουμ των Gorillaz «Cracker Island»

Wednesday with Gorillaz: O Athens Voice Radio 102.5 αφιερώνει την Τετάρτη 31 Μαΐου στο «Cracker Island» των Gorillaz και κάνει θεματικά δώρα σε τυχερούς ακροατές 

«Εξωπραγματικό! Η ηχητική χώρα των θαυμάτων των Gorillaz συνεχίζει να εξελίσσεται και είναι τόσο ευχάριστο απλώς να τους αφήνουμε να μας εκπλήσσουν» έγραψε το περιοδικό Rolling Stone στις 24 Φεβρουαρίου του 2023, όταν κυκλοφόρησε το «Cracker Island», το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του μεγαλύτερου εικονικού συγκροτήματος στον πλανήτη. Πράγματι, η περίοδος αναμονής για τους θαυμαστές του Gorillaz σε όλο τον κόσμο είχε αίσιο τέλος, καθώς το νέο άλμπουμ του γκρουπ είναι μια συλλογή 10 συναρπαστικών κομματιών και περιλαμβάνει συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων είναι οι Bad Bunny, Stevie Nicks, Adeleye Omotayo και Tame Impala.

Wednesday with Gorillaz: Το αφιέρωμα του Athens Voice Radio 102.5 στο «Cracker Island»

Με αφορμή την κυκλοφορία του Cracker Island, ο Athens Voice Radio 102.5 την Τετάρτη 31 Μαΐου ξετυλίξει ένα-ένα τα κομμάτια του νέου δίσκου και θα εξερευνήσει τις ιστορίες και το παρασκήνιο πίσω από τη δημιουργία τους. Όσο οι νότες των Gorillaz θα ξεπηδούν στις μουσικές playlist όλων των εκπομπών της ημέρας, στο Instagram του σταθμού θα τρέχει μεγάλος διαγωνισμός με δώρο 3 βινύλια και 3 CD για τους τυχερούς ακροατές του Athens Voice Radio 102.5.

O Athens Voice Radio 102.5 αφιερώνει την Τετάρτη 31 Μαΐου στο «Cracker Island» των Gorillaz και κάνει θεματικά δώρα σε τυχερούς ακροατές

H ιστορία των Gorillaz 

Οι Gorillaz είναι το εικονικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1998 από τους Damon Albarn και Jamie Hewlett και αποτελείται από τέσσερα cartoon μέλη: τον τραγουδιστή 2-D, τον μπασίστα Murdoc Niccals, τον ντράμερ Russel Hobbs και τον κιθαρίστα Noodle. Η ιδέα για τη δημιουργία του Gorillaz προέκυψε, καθώς ο Albarn και ο Hewlett παρακολουθούσαν το MTV. «Το να βλέπεις για πολλή ώρα MTV είναι κόλαση. Δεν θα δεις κάτι με βάθος εκεί. Οπότε, μας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσουμε μια cartoon μπάντα, η οποία θα λειτουργούσε ως σχόλιο πάνω σε αυτό» είπε ο Jamie Hewlett σε συνέντευξή του στο Wired.

Η μουσική των Gorillaz ξεχωρίζει για το τρόπο και την ποικιλία στον συνδυασμό διάφορων ειδών και κυριώς της hip-hop, της dub-reggae, της electro και της pop. Ακόμη, έχουν επιρροές από R&B, soul και Chicago house.

Από το πρώτο τους κιόλας άλμπουμ, οι Gorillaz πούλησαν πάνω από επτά εκατομμύρια αντίτυπα. Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους Demon Days ήταν υποψήφιο για πέντε Grammy Awards και τελικά βραβεύτηκε στη κατηγορία Best Pop. Ακολούθησαν πολλές ακόμη διακρίσεις με το συγκρότημα να έχει πλέον κυκλοφορήσει 6 πολύ αξιόλογα άλμπουμ.

Το νέο άλμπουμ των Gorillaz «Cracker Island»

Το νέο άλμπουμ «Cracker Island» αποδεικνύει ότι οι Gorillaz παραμένουν ένα ιδιοφυές project, που παρότι έχει σημειώσει ήδη μεγάλη επιτυχία, εξακολουθεί να είναι ικανό να δημιουργεί συναρπαστική, φρέσκια και πρωτότυπη μουσική. Έτσι, ο πρώτος δίσκος της μπάντας μετά την πανδημία εκπέμπει μοναδική ενέργεια και δηλώνει την επιρροή του γκρουπ στο παρόν και το μέλλον της ποπ μουσικής.

«Κάθε άλμπουμ των Gorillaz είναι το δικό του σύμπαν και ιδού η τελευταία μας δημιουργία! Είμαι το παντοδύναμο ον στο κέντρο αυτού του σύμπαντος; Ακούστε και αποφασίστε μόνοι σας!» δήλωσε ο Murdoc, ο μπασίστας των Gorillaz.

Συντονιστείτε την Τετάρτη 31 Μαΐου στον Athens Voice Radio 102.5 για να ταξιδέψετε και εσείς μαζί μας στο νέο σύμπαν των Gorillaz και συμμετέχετε στον διαγωνισμό στο Instagram για να κερδίσετε τα αυθεντικά βινύλια και CDs του άλμπουμ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ