Θεματα

Kutiman και Chórεs LIVE: Όλα τα highlights από τις δυο συναυλίες του Athens Voice Radio 102.5

Δυο μοναδικές βραδιές που συγκέντρωσαν εκατοντάδες νέους και παλιούς ακροατές του σταθμού
Λαμπρινή Τρούγκου
ΤΕΥΧΟΣ 874
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kutiman και Chórεs LIVE: Οι πιο εντυπωσιακές στιγμές από τα event που διοργάνωσε ο Athens Voice Radio 102.5 στο πλαίσιο του Athens City Festival 

Ο ανανεωμένος Athens Voice Radio 102.5 φέτος έχει προσθέσει νέες ραδιοφωνικές φωνές στη συχνότητά του, τον Γιώργο Μουχταρίδη, διευθυντή του σταθμού, την Λιάνα Μαστάθη, την Κωνσταντίνα Νικολοπούλου και τον DJ Snatch. Το αποτέλεσμα: μια φρέσκια διάθεση, η οποία αποτυπώθηκε και στα πρώτα δυο event του σταθμού για φέτος. Μια ακόμα αφορμή εξωστρέφειας για τον Athens Voice Radio 102.5 ήταν η συνεργασία του με το Athens City Festival, τη μεγάλη γιορτή της πόλης που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στην Αθήνα.

Kutiman live στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Απευθείας από το Ισραήλ το 6μελές γκρουπ του Kutiman ξεσήκωσε τον κόσμο από τις καρέκλες του Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος τη Δευτέρα 15 Μαΐου. Το κοινό χόρευε σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας με τα ψυχεδελικά funky κομμάτια, τις ταξιδιάρικες μελωδίες και τις ορχηστρικές αναζητήσεις. 

Πριν την συναυλία, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν δροσερά κοκτέιλ μαργαρίτα με βάση το Cointreau στο προαύλιο χώρο και άκουσαν αγαπημένες μουσικές, που είχαν επιλεχθεί ειδικά για την περίσταση από τους παραγωγούς του σταθμού.

Η αλληλεπίδραση Kutiman, Dekel και μπάντας με το κοινό ήταν μοναδική με highlight τη στιγμή που ο Dekel φώναζε «Athens» και ο κόσμος απαντούσε με μια φωνή «Kutiman». Ερμήσευσαν τα πιο κορυφαία κομμάτια μεταξύ των οποίων ήταν η τελευταία επιτυχία του Kutiman «My Everything», το «Love You Tomorrow» και το «Believe In You»Καθώς το κοινό ζητούσε ένα ακόμη τελευταίο τραγούδι, ο Kutiman και η ομάδα του υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα. 

Η βραδιά έκλεισε στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου με υπέροχη διάθεση, τεράστια χαμόγελα των ικανοποιημένων ακροατών, πολύ μουσική από τους παραγωγούς του σταθμού και φυσικά πολλές ακόμη μαργαρίτες από το μπαρ του Cointreau.

Chórεs Live στο Βυζαντινό Μουσείο

Μερικές μέρες αργότερα ο Athens Voice Radio επιφύλασσε μια ακόμη μοναδική βραδιά στους ακροατές του. Το βράδυ της Τετάρτης 24 Μαΐου 40 μέλη από το φωνητικό σύνολο Chórεs παρουσίασαν ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα από χορωδιακές διασκευές παραδοσιακών μελωδιών από όλες τις γωνιές του ελληνισμού, συνδυασμένες με  νέες μεταγραφές δημοτικών τραγουδιών. Κάθε κομμάτι ήταν ειδικά γραμμένο για τις Chórεs από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες. Οι Chórεs και το κοινό του σταθμού συναντήθηκαν στην αυλή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, μια από τις ομορφότερες αυλές της Αθήνας.

Ο καιρός ήταν για ακόμη μια φορά με το μέρος τους. Σε αυτό το event η εταιρεία Metaxa φρόντισε για τα ποτά των προσκεκλημένων, προσφέροντας σε όλους εξαιρετικά κοκτέιλ με γεύση πορτοκάλι.

Περισσότερα από 600 άτομα παρακολούθησαν τις Chórεs να εμφανίζονται μέσα από τις πύλες του Βυζαντινού Μουσείου, να παίρνουν τη θέση τους στην είσοδο και τα μπαλκόνια του εμβληματικού κτιρίου και να αναβιώνουν τα παραδοσιακά τραγούδια με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, παράγοντας μουσική με αναφορές και μνήμες από το παρελθόν. Ανάμεσα σε αυτές τις αναφορές ήταν ο φόρος τιμής στον Bob Dylan, που είχε τα γενέθλιά του την ημέρα της εκδήλωσης. Μια από τις Chores, η Άρτεμις Κυριακοπούλου ερμήνευσε μερικές αγαπημένες επιτυχίες του θρυλικού τραγουδιστή και συνθέτη. Μεταξύ άλλων, ακούσαμε το «Just Like A Woman» και το «Blowin' In The Wind»

Όταν έσβησαν οι νότες από το τρίτο τραγούδι που αφιέρωσε η Άρτεμις στα 82α γενέθλια του Bob Dylan, οι υπόλοιπες Chórεs άρχισαν απλώνονται στα μπαλκόνια της ιστορικής οικίας της Δούκισσας της Πλακεντίας. Ακολούθησε μια σειρά από πρωτότυπες εκτελέσεις παραδοσιακών τραγουδιών μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση. Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική. Ένα τραγούδι από την Θρακιώτικη παράδοση σηματοδότησε το κλείσιμο της παράστασης. Ο κόσμος άφησε την αυλή του Βυζαντινού Μουσείου, συνεπαρμένος από τη μουσική και φυσικά κρατώντας ένα after-live drink στο χέρι του.