Θεματα

Το τραγούδι της Τετάρτης 29.09.2021 από τον Athens Voice 102.5

Dr. Lonnie Smith ft. Iggy Pop - Dr. Sunshine Superman

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iggy Pop, Dr. Lonnie Smith
© Don Was

Dr. Lonnie Smith ft. Iggy Pop - Dr. Sunshine Superman: Το τραγούδι της ημέρας, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Athens Voice 102.5

Ο Dr. Lonnie Smith, δεξιοτέχνης του hammond και ένας από τους επιδραστικούς μουσικούς της jazz, soul και funk με αναφορές που έφτασαν μέχρι το hip-hop πέθανε σε ηλικία 79 ετών

Ο θρύλος της soul jazz Dr. Lonnie Smith και o punk rock μαθουσάλας Iggy Pop συνεργάστηκαν πριν λίγους μήνες σε μία funky εκτέλεση του hit «Sunshine Superman», το οποίο ακούστηκε πρώτη φορά από τον Donovan το 1966.

Το τραγούδι συμπεριλήφτηκε στο άλμπουμ «Breath» που κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου από την Blue Note.

Οι δύο καλλιτέχνες βρέθηκαν σε ένα κοινό στούντιο στο Μαϊάμι, μαζί με τους μουσικούς Jonathan Kreisberg (στην κιθάρα) Johnathan Blake στα drums, καθώς και τον Richard Bravo. Έτσι εκτός από την πινελιά του Iggy Pop στο «Sunshine Superman», το rock icon κατέληξε και σε δεύτερη συνεργασία με τους μουσικούς και συγκεκριμένα για το opening track του άλμπουμ «Breathe», με τίτλο «Why Can’t We Live Together», που πρωτοτραγούδησε με ένα πιο RnB ύφος ο Timmy Thomas το 1972.

Το δυναμικό άλμπουμ «Breathe» είναι σε παραγωγή του Don Was και περιλαμβάνει 8 τραγούδια με τα 6 περίπου να έχουν ηχογραφηθεί όσο ο Dr. Lonnie Smith έκλεινε τα 75 του χρόνια, στην Νέα Υόρκη το 2017.

Το «Breathe» είναι η τελευταία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Dr. Lonnie Smith, μετά το «All In My Mind» που κυκλοφόρησε το 2018.

Dr. Lonnie Smith - Sunshine Superman  (Visualizer)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ