Κοσμος

Δέσμευση Τραμπ για απέλαση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών κακοποιών

Τι προανήγγειλε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ εφόσον εκλεγεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136332-311830.jpg

«Την πρώτη ημέρα, θα αρχίσω αμέσως τις απελάσεις των λαθρομεταναστών κακοποιών από αυτή τη χώρα, κυρίως των εκατοντάδων χιλιάδων που απελευθερώθηκαν επί των ημερών της κυβέρνησης Ομπάμα-Κλίντον» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο Ντε Μόιν της Αϊόβα.

«Αυτές οι διεθνείς συμμορίες κακοποιών και καρτέλ ναρκωτικών θα είναι, σας υπόσχομαι, από την πρώτη μέρα στο οβάλ γραφείο, το πρώτο πράγμα που πρόκειται να κάνω, το πρώτο χαρτί που πρόκειται να υπογράψω-θα ξεφορτωθούμε αυτούς τους ανθρώπους, από την πρώτη μέρα, πριν το τοίχος, πριν οτιδήποτε» ανέφερε.

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας επανέλαβε τη υπόσχεσή του για την οικοδόμηση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και προανήγγειλε τη δημιουργία ενός συστήματος απέλασης όσων μένουν στη χώρα, μετά τη λήξη της βίζας τους.

«Αν δεν ελέγχουμε τις ημερομηνίες λήξης των θεωρήσεων εισόδου, τα σύνορά μας θα μένουν ανοιχτά-είναι τόσο απλό» υπογράμμισε.

«Η ψήφος υπέρ του Τραμπ είναι μια ψήφος υπέρ του κράτους του νόμου, η ψήφος υπέρ της Κλίντον είναι μια ψήφος υπέρ των ανοιχτών συνόρων» υποστήριξε.

«Μόνο μια νέα οικονομική πολιτική και μια αλλαγή κυβέρνησης θα επιτρέψει να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αφροαμερικανοί» δήλωσε απευθυνόμενος στην αφροαμερικανική κοινότητα των ΗΠΑ.

«Κάθε φορά που ένας μαύρος πολίτης, ή οποιοσδήποτε πολίτης, χάνει τη δουλειά του εξαιτίας ενός παράνομου μετανάστη, τα δικαιώματα αυτού του αμερικανού πολίτη παραβιάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

© PHOTO: EPA/SHAWN THEW

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ