Αρχειο

Τα κρυφά μονοπάτια του Τόρνου

Ποτάμια με καταρράχτες, λιβάδια με αγριολούλουδα, φαράγγια με νεράιδες και ξωτικά

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59303-118315.jpg

«Φανταστείτε πόσα πολλά μπορεί να δείξει ένα μέρος που ξεκινάει από τα 500 μ. υψόμετρο και φτάνει στα 1817 μ. Φαράγγια, ποταμάκια με καταρράχτες, σπηλιά, μικτό δάσος, δάσος ελάτης, λιβάδια με όμορφα αγριολούλουδα και πολλά άλλα. Αυτά θα προσπαθήσω να παρουσιάσω με ερασιτεχνικές φωτογραφίες και να σας προσκαλέσω να έρθετε για μια αξέχαστη ευχάριστη εμπειρία» γράφει στο blog του ο ευγενής φυσιολάτρης Παναγιώτης Παλαιός.

Ο Παναγιώτης ζει στον Τόρνο Ευρυτανίας και εργάζεται ως αγρότης και μελισσοκόμος. Ο ίδιος δηλώνει πεζοπόρος και παρατηρητής της φύσης, συλλέκτης μανιταριών, ερασιτέχνης φωτογράφος, που με πολύ αγάπη ξανάνοιξε, συντηρεί και προστατεύει τα πανέμορφα μονοπάτια του τόπου του. Αν θέλεις να δεις και εσύ από κοντά νεράιδες και ξωτικά, επικοινώνησε μαζί του στο panospaleos@gmail.com. Θα σε ξεναγήσει με μεγάλη χαρά. Πριν φύγεις δοκίμασε τα λικέρ που θα σου προσφέρει, τα φτιάχνει μόνος του από φρούτα και καρπούς που συλλέγει στο δάσος.

Info: Ο Τόρνος βρίσκεται στην Νότια Ευρυτανία και απέχει 35 χιλ. από το Καρπενήσι, 55 χιλ. από το Αγρίνιο και 6 χιλ. από τον Προυσό. Είναι η ιδανική εκδρομή για Σ/Κ.

n

Ανατολή από Ξεροβούνι. Στο βάθος η Χελιδόνα, ο Τυμφρηστός και η Καλιακούδα


n

Ανθισμένη και χιονισμένη κρανιά


n

Η Μεγάλη βρύση με ομίχλη


n

Άνω Τόρνο, δειλινό στη γούρνα


n

Μονοπάτι καταρραχτών


n

Το ποτάμι του Τόρνου


n

Μονοπάτι καταρραχτών


n

Μονοπάτι καταρραχτών


n

Μονοπάτι καταρραχτών


n

Χαλίκι


n

Μονοπάτι καταρραχτών


n

Μονοπάτι καταρραχτών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ