Αρχειο

Ο Gregory Masouras σχεδίασε το εξώφυλλό μας

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης διαδηλώνει ειρηνικά με τους animation φίλους του και μιλάει στην Α.V.

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107585-213366.jpg

Ο Gregory Masouras φωτογραφίζει καθημερινά διάφορα σημεία της Αθήνας με ένα καταπληκτικό τρόπο. Αλλά δεν μένει εκεί. Στη συνέχεια, «εμπλουτίζει» αυτές τις φωτογραφίες με animation χαρακτήρες και χολιγουντιανές προσωπικότητες. Φαντασία, φαντασία και φαντασία. Αυτό χρειάζεται μόνο. Μετράει πάνω από 56 χιλιάδες followers στο Instagram, όπου μάλιστα μερικοί από τους ίδιους τους διάσημους που απεικονίζονται στα φωτογραφικά του κολάζ έχουν κάνει love και regram τις φωτογραφίες τους. Όπως για παράδειγμα, η Adele στην φωτογραφία της ως Ursula στην πλατεία Συντάγματος, η Beth Ditto στην φωτογραφία της ως Ursula για την καμπάνια του Alexander Wang, αλλά και πολλοί ακόμα. Με αφορμή τη φωτογραφία την οποία φιλοξενήσαμε στο εξώφυλλο του τεύχους 538, μιλήσαμε μαζί του για να τον γνωρίσουμε λίιιγο καλύτερα. Μπορείτε να τον βρείτε στο facebook: Animation in Reality και στο Instagram: greg_gr.


Πώς και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία;

Όλα ξεκίνησαν πέρσι το καλοκαίρι, όταν αγόρασα ένα καινούργιο κινητό και θέλοντας να δοκιμάσω τις δυνατότητες της κάμερας του, άρχισα να φωτογραφίζω διάφορα σημεία της Αθήνας. Έτσι ξαφνικά και χωρίς να το έχω σκεφτεί, μου γεννήθηκε η ιδέα να εντάξω μέσα στις εικόνες, κάποια cartoons. Στην αρχή το είδα σαν μια ευχάριστη ενασχόληση για τον ελεύθερο μου χρόνο, κάποιοι φίλοι μου, όμως, που είδαν τις πρώτες εικόνες που έφτιαξα, ενθουσιάστηκαν και με παρότρυναν να συνεχίσω και αυτό έκανα.

image

Το project Animations In Reality πως προέκυψε;

Προέκυψε πολύ ξαφνικά. Από ένα σύννεφο που είχα φωτογραφίσει που μου θύμιζε έντονα το σύμβολο του Batman και εκεί μου γεννήθηκε η ιδέα να εντάξω στην καθημερινότητά μας διάφορα cartoons.

image

Από πού αντλείτε έμπνευση για τα φωτογραφικά σας «κολάζ»;

Πηγή έμπνευσης μου είναι κυρίως η πόλη μας, η Αθήνα. Την πόλη αυτή την αγαπώ πολύ και θέλω να κάνω όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να τη δουν ομορφότερη μέσα από τα δικά μου μάτια, ακόμα κι αν πρέπει να επιστρατεύσω ιδιαίτερους προσκεκλημένους!

image

Με τι ασχολείστε αυτή την περίοδο;

Αυτό που ασχολούμαι αυτή την περίοδο δεν έχει κάμια σχέση με αυτό που θα ήθελα πραγματικά. Είναι μια δουλειά που κάνω καθαρά και μόνο για βιοποριστικούς λόγους. Αν με ρωτάτε όμως με τι θα ήθελα να ασχολούμαι πραγματικά είναι αυτό για το οποίο βρίσκομαι να μιλάω αυτή τη στιγμή μαζί σας. Προσπαθώ να βρω κάποιο τρόπο, ώστε αυτό το οποίο με ευχαριστεί πολύ να μου αποφέρει κάποια χρήματα για να μπορώ να βιοπορίζομαι. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω.

image

Ποια Animation in Reality φωτογραφία θα λέγατε πως είναι η αγαπημένη σας;

Με δυσκολία μπορώ να τις ξεχωρίσω γιατί η κάθε μια για μένα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω μια από όλες, αυτή είναι η φωτογραφία που επιλέξατε και εσείς για το εξώφυλλο της εφημερίδας.

image

Σε ποια γειτονιά της Αθήνας ζείτε και ποια είναι τα τρία πράγματα που αγαπάτε σε αυτήν;

Θα ήταν άδικο να μιλήσω για μια συγκεκριμένη γειτονιά της Αθήνας. Η Αθήνα έχει πολλές και «διαφορετικές» γειτονιές, αυτό είναι που την κάνει ακόμα πιο ελκυστική στα μάτια μου. Είναι σαν να με ρωτάτε ποιο σημείο ενός αγαπημένου προσώπου μου, μου αρέσει περισσότερο. Θα σας απαντούσα μου αρέσουν όλα πάνω του γι' αυτό και το αγαπώ.

image

Πείτε μας δυο λόγια για το έργο που φιλοξενήσαμε στο εξώφυλλο της Athens Voice.

Δεν έχω να πω πολλά, απλά είμαι χαρούμενος που οι animation φίλοι μου δέχτηκαν να διαδηλώσουν μαζί μου ειρηνικά για την χώρα μου, την οποία τοσο αγαπώ. Τα 4076 likes που έχει πάρει αυτή η φωτογραφία δεν τα βλεπω σαν likes σε μια εικόνα αλλά σαν συμπαράσταση σε αυτό που βιώνει αυτή την στιγμή η χώρα μας.

image

Τι σκέψεις κάνατε όταν είδατε το έργο σας τυπωμένο στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας δρόμου σε όλη τη πόλη;

Lol! :)

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ