- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, που έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, το 2011 έφτασαν στην Ελλάδα 37 τόνοι κρέατος αλόγου, εκ των οποίων οι 35 τόνοι από τη Ρουμανία και 2 τόνοι από την Ισπανία ενώ το 2012, έφτασαν στη χώρα 74,2 τόνοι κρέατος αλόγου, εκ των οποίων οι 24 τόνοι από την Ισπανία, 15,9 τόνοι από τη Ρουμανία και 34,3 τόνοι από τη Βουλγαρία.
Ο κ. Χαρακόπουλος ενημερώνει επίσης ότι ζητήθηκε από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες η άμεση εφαρμογή ελέγχων όχι μόνο στο βοδινό κρέας, αλλά και σε τρόφιμα που έχουν σημανθεί ως περιέχοντα βοδινό κρέας (κιμάς, προϊόντα κρέατος, παρασκευάσματα κρέατος).