1821 Digital Gallery
Ενημερωτική εκδήλωση της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας

Ενημερωτική εκδήλωση της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας

Στο INNOVATHENS

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. πραγματοποιήθηκε στις στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τα στελέχη του Ε.Β.Ε.Α. και της Θερμοκοιτίδας μια παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών και δράσεων του έργου, ενώ έλαβαν και πληροφορίες και οδηγίες για τη συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης ένταξης στη Θ.Ε.Α.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η Θ.Ε.Α. θα φιλοξενήσει 50 νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) μέχρι τις 31/12/2015. H Θερμοκοιτίδα απευθύνεται σε νεοφυή σχήματα, είτε ομάδες ατόμων/επιστημόνων είτε υπό σύσταση εταιρείες, νέες επιχειρήσεις (έναρξη δραστηριοτήτων μετά την 1/06/2012), spin off από επιχειρήσεις που επιθυμούν εμπορικά να αξιοποιήσουν ερευνητικά αποτελέσματα και τεχνογνωσία με σκοπό να τα μετατρέψουν σε καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες. Η επιχειρηματική πρόταση μπορεί να περιλαμβάνει νέα υλικά ή άυλα προϊόντα ή νέες υπηρεσίες ή/και ένα καινοτόμο τρόπο διάθεσης νέων ή ήδη υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών.

Στα φιλοξενούμενα επιχειρηματικά σχήματα θα παρασχεθεί μια σειρά από υπηρεσίες, όπως φιλοξενία σε κτίριο επί της οδού Κεφαλληνίας 45 με παροχή γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες (ανάλυση αγοράς, νομικά και λογιστικά θέματα, ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, θέματα ανθρώπινου δυναμικού), εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης/κατάρτισης, ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων, καθώς και υποστήριξη/αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών.

Τα οφέλη για τους φιλοξενούμενους στη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι σημαντικά:

- Μείωση σε πάγια κόστη

- Εγγενώς καλή διείσδυση στον κόσμο των επιχειρήσεων λόγω Ε.Β.Ε.Α.

- Εξατομικευμένη συμβουλευτική

- Εξατομικευμένη στόχευση στο χρηματοδοτικό σκέλος

- Παροχή υπηρεσιών που δεν δίνονται από άλλες θερμοκοιτίδες

- Εγγυημένη προβολή

Χρειάζονται μόνο 4 απλά και μικρά βήματα για να συμμετέχει κανείς στη Θ.Ε.Α.: Αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος και έλεγχος ορθότητας και πληρότητας της αίτησης για τη στοιχειοθέτηση καινοτομίας, αξιολόγηση από την ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης Επιχειρηματικών ιδεών, και το τελευταίο βήμα είναι η είσοδος στη Θ.Ε.Α.

Τα εγκαίνια της Θερμοκοιτίδας πραγματοποιήθηκαν στις 16 Ιουλίου 2014 και οι αιτήσεις του πρώτου κύκλου ένταξης στη Θ.Ε.Α. ξεκίνησαν και συνεχίζονται έως 30 Σεπτεμβρίου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων, κάθε Τρίτη, για όλο το μήνα Σεπτέμβριο, η Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας-Θ.Ε.Α. θα είναι ανοιχτή όλη τη μέρα μέχρι τις 21:00, και θα μπορεί κανείς να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις, να γνωριστεί με την ομάδα υποστήριξης και να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δράσεις της. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα για την επιτόπου συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, για την υποστήριξη όποιου χρειάζεται βοήθεια.

H Θ.Ε.Α. αναπτύχθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και εντάσσεται στο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο Αθήνα», που υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων. Με τη δράση αυτή, σκοπός του Ε.Β.Ε.Α. είναι να συμβάλει, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι διπλά σημαντική. Αφενός γιατί η στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι βασικό ζητούμενο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα. Αφετέρου γιατί είναι καιρός η Αθήνα να πάρει και πάλι ζωή, να γίνει ξανά ένας τόπος που αναπτύσσεται και δημιουργεί ευκαιρίες. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνένωση δυνάμεων, με κινητοποίηση και ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με αξιοποίηση της γνώσης και του ταλέντου των νέων ανθρώπων. Το Ε.Β.Ε.Α. αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι η δημιουργία της Θερμοκοιτίδας.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5