Market

Σίγμα 22: Eνας νέος χώρος για τα βιβλία από τις Εκδόσεις Νεφέλη

Εν μέσω πανδημίας, οι εκδόσεις «Νεφέλη» προχώρησαν στη δημιουργία ενός νέου χώρου στη Νεάπολη Εξαρχείων και στο διαδίκτυο

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
s22-mar22-04.jpg

Σίγμα 22: ένας νέος χώρος για τα βιβλία στην Αθήνα, από τις Εκδόσεις Νεφέλη, στη Νεάπολη Εξαρχείων και στο διαδίκτυο.

Εν μέσω πανδημίας, οι εκδόσεις «Νεφέλη» προχώρησαν στη δημιουργία ενός νέου χώρου στη Νεάπολη Εξαρχείων και στο διαδίκτυο. Το Σ22 στεγάζεται στην οδό Κ. Σμολένσκη 22. Εκτός από τη φιλοξενία των εκδόσεων «Νεφέλη», οι οποίες πλέον λειτουργούν πλήρως στις εγκαταστάσεις του Σ22 (γραφεία, χονδρική πώληση, διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων), στον ίδιο χώρο διαμορφώνεται σιγά σιγά ένα γενικό βιβλιοπωλείο, με στόχο τη δημιουργία νέων αναγνωστών μέσα από σημαντικές εκδηλώσεις, με πυρήνα τα βιβλία και τους συγγραφείς.

s22-mar22-01.jpg

Επισημαίνει ο εκδότης της «Νεφέλης», Περικλής Δουβίτσας: «Φτιάξαμε έναν χώρο ευέλικτο, ευρύχωρο, ευχάριστο και σύγχρονο, που φιλοδοξούμε να γίνει τα επόμενα χρόνια ένα δραστήριο κέντρο πολιτισμού και ένα καλό βιβλιοπωλείο». Τα επίσημα εγκαίνια του χώρου θα γίνουν το καλοκαίρι του 2022 με μια μεγάλη γιορτή — μέχρι τότε, όμως, το Σ22 είναι ήδη ανοιχτό στο κοινό, φιλοξενώντας όλο και περισσότερες επιλογές βιβλίων αλλά και σημαντικές εκδηλώσεις.

s22-mar22-05.jpg

Ο φυσικός χώρος του Σ22 είναι φιλόξενος για γονείς με μικρά παιδιά, για ΑΜΕΑ αλλά και ποδηλάτες, καθώς διαθέτει ράμπα και αρκετό ελεύθερο χώρο. Η κίνηση εντός του βιβλιοπωλείου είναι εύκολη, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια μικρή αυλή. Ήδη από την όψη του, το Σ22 δηλώνει ότι είναι μια διαφορετική πρόταση βιβλιοπωλείου. Οι μεγάλες γυάλινες πόρτες ανοίγουν για να γίνει ο χώρος ένα με τον μικρό δρόμο της γειτονιάς, ενώ οι πάγκοι έχουν αντικατασταθεί από τροχήλατους ξύλινους κύβους γεμάτους βιβλία. Στο διαδίκτυο, το βιβλιοπωλείο φιλοξενείται σε έναν σύγχρονο, εύχρηστο και γρήγορο ιστότοπο (s22.gr), ο οποίος εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες εκδόσεις και νέες συνεργασίες. Η λειτουργία του Σ22 ως γενικού βιβλιοπωλείου βασίζεται στη συνεργασία με εκδοτικούς οίκους που ταιριάζουν στην ταυτότητα της «Νεφέλης» (οι πλήρεις κατάλογοι των εκδόσεων Εστία, Άγρα, Καστανιώτη, Πατάκη, Ίκαρος, Πόλις, Αντίποδες, Κίχλη, Αιώρα, Μελάνι είναι ήδη διαθέσιμοι για online παραγγελίες), αλλά και σε επιλογές τίτλων της συνολικής εκδοτικής παραγωγής από τους συγγραφείς του εκδοτικού οίκου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ