Ελλαδα

KIDOT: 10 δωρεάν βιωματικές δράσεις για τα δικαιώματα του Παιδιού

"KIDS are RIGHT” σε συνέργεια με 10 φορείς διοργανώνει

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
KIDOT: 10 δωρεάν βιωματικές δράσεις για τα δικαιώματα του Παιδιού

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού: Το KIDOT αφιερώνει όλο τον Νοέμβριο στα Παιδιά και παρουσιάζει το νέο του πρότζεκτ “KIDS are RIGHT”.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού (που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου), το KIDOT αφιερώνει όλο τον Νοέμβριο στα Παιδιά και παρουσιάζει το νέο του πρότζεκτ “KIDS are RIGHT”.

Στο πλαίσιο του “KIDS are RIGHT”, το KIDOT σε συνεργασία με 10 φορείς, διοργανώνει 10 βιωματικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο και στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δικαιώματά τους, αλλά και την κινητοποίηση μικρών και μεγάλων για δράση.

Οι δράσεις
To KIDOT -με οδηγό τη Χάρτα Δικαιωμάτων του Παιδιού- προσεγγίζει βιωματικά κάθε δικαίωμα μέσα από μία δράση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με έναν φορέα που μοιράζεται το ίδιο όραμα και αποδεδειγμένα έχει υπερασπιστεί το παιδί και τα δικαιώματά του.

Κάθε δράση θα έχει πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά, τα οποία μέσω ενός εργαστηρίου θα εξερευνήσουν περισσότερα για το εκάστοτε δικαίωμα, ενώ θα μοιραστούν με βιωματικό τρόπο τις σκέψεις, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Οι φορείς
Στο “KIDS are RIGHT” συμμετέχουν οι φορείς: Διεθνής Αμνηστία, Χαμόγελο του Παιδιού, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, El Sistema Greece, Iasis και Edify Kids, In Common, Ίσον, Οργάνωση Γη, Peace Journalism Lab του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Αρωγός όλου του project είναι η UNICEF.

Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στη δράση που σας ενδιαφέρει εδώ

Η καμπάνια ενημέρωσης
Στο πλαίσιο του “KIDS are RIGHT”, το KIDOT παρουσιάζει ένα βίντεο ενημέρωσης στο οποίο πρωταγωνιστούν, φυσικά, τα παιδιά! 10 μαθητές και ομάδες από όλη, σχεδόν, την Ελλάδα που υπερασπίζονται ήδη τα δικαιώματά τους γίνονται οι δικοί μας “ambassadors”, ενημερώνουν και τα υπόλοιπα παιδιά για τα δικαιώματά τους και εμπνέουν μικρούς και μεγάλους να ευαισθητοποιηθούν και κυρίως να αναλάβουν δράση, ακολουθώντας τον δρόμο που εκείνα χάραξαν!

KIDOT όπως γιορτή! KIDOT όπως παιδί! Ένα παιδί με πελώριο χαμόγελο και τα μάτια στραμμένα στο αύριο!

KIDS are RIGHT | To online project του KIDOT για τα δικαιώματα του παιδιού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ