Market

Ήδυσμα Δρυός Xi: Το νέο μονοποικιλιακό Ξινόμαυρο

Με την πρώτη συμμετοχή του στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης το κρασί έλαβε τη μέγιστη αναγνώριση

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ήδυσμα Δρυός Xi: Το νέο μονοποικιλιακό Ξινόμαυρο

Ήδυσμα Δρυός Xi: Το νέο μονοποικιλιακό Ξινόμαυρο του Κτήματος «Τέχνη Οίνου» κάνει το ντεμπούτο του και εντυπωσιάζει.

Ένα νέο κρασί από την εμβληματική ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας, το Ξινόμαυρο, παρουσίασε το Κτήμα Τέχνη Οίνου. Το νέο κρασί που εντάχθηκε στην «οικογένεια» «Ήδυσμα Δρυός» φέρει το όνομα Ήδυσμα Δρυός Xi και είναι της σοδειάς του 2016.

Το κρασί έκανε το ντεμπούτο του στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε 19-21 Οκτωβρίου, αποσπώντας την υψηλότερη διάκριση, αυτή του Καλύτερου Οίνου του Διαγωνισμού. Παράλληλα, βραβεύθηκε ως ο Καλύτερος Ερυθρός Οίνος και επιπλέον του απονεμήθηκε η Ειδική Διάκριση για τον καλύτερο μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Ξινόμαυρο.

Το Κτήμα «Τέχνη Οίνου» ξεκίνησε πειραματικά την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου στην Δράμα πριν από μερικά χρόνια θέλοντας να μελετήσει την έκφραση της ποικιλίας στο terroir της περιοχής. Προϊόν του τολμηρού αυτού εγχειρήματος είναι ένα κρασί που συνδυάζει φινέτσα και λεπτότητα με δύναμη και όγκο, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά της παλαίωσης από την μία πλευρά και της φρεσκάδας από την άλλη.

Στη μύτη επικρατούν βαλσαμικά αρώματα, ποτ πουρί, κόκκινα μούρα, φρούτα του δάσους, κράνα, λιαστή ντομάτα, μαύρη ελιά και νότες τρούφας, ενώ στο στόμα επικρατεί ο γήινος γευστικός χαρακτήρας, μαζί με υψηλές οξύτητες, καλά δομημένες τανίνες, ώριμες αλλά έντονες, γεμάτο αλκοόλ και σώμα.

«Η βράβευση αυτή σημαίνει πολλά για εμάς. Πριν ακόμα κυκλοφορήσει το νέο μας κρασί, έλαβε την υψηλότερη διάκριση του φετινού διαγωνισμού μεταξύ 661 συμμετοχών, κάτι που εκτός από περήφανους μας κάνει να στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά για το μέλλον» δήλωσε ο Άκης Παπαδόπουλος, οινολόγος του Κτήματος «Τέχνη Οίνου».   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ