Visual Browsing

Γιατί τα Πανεπιστήμια της Κύπρου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή;

Πανεπιστήμια Κύπρου
Προτεραιότητα η ασφάλεια των φοιτητών
  • A-
  • A+
0
Tα πανεπιστήμια της Κύπρου έχουν αναβαθμίσει το επίπεδο και το εύρος των παρεχόμενων σπουδών τους και έτσι κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον φοιτητών.

Τα Πανεπιστήμια της Κύπρου διαθέτουν επίπεδο σπουδών αντάξιο γνωστών πανεπιστημίων του εξωτερικού με συγκριτικά χαμηλότερα δίδακτρα, κόστος διαμονής και διατροφής καθιστώντας την επιλογή αυτή μια πολύ συμφέρουσα επένδυση.

Στην περίοδο που διανύουμε, όλο και περισσότεροι τελειόφοιτοι μαθητές εξερευνούν τις επιλογές τους, ώστε να μπορέσουν να κάνουν την ιδανική επιλογή σπουδών. Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των μαθητών που «ετοίμασαν τις βαλίτσες τους» για τα πανεπιστήμια της Κύπρου. Τα τελευταία χρόνια, τα πανεπιστήμια της Κύπρου έχουν αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο και το εύρος των παρεχόμενων σπουδών τους και έτσι κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον φοιτητών και από άλλες χώρες και κυρίως βέβαια από την Ελλάδα.

Προτεραιότητα η ασφάλεια των φοιτητών
Τα Πανεπιστήμια της Κύπρου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των φοιτητών τους. Για τον λόγο αυτό από τις πρώτες μέρες της πανδημίας προσέφεραν τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρακολουθήσουν επιτυχώς όλα τα μαθήματα διαδικτυακά και τους παρείχαν και πολύπλευρη στήριξη μέσα από εξειδικευμένες υπηρεσίες, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις όποιες προκλήσεις. Γενικότερα, στην Κύπρο το επίπεδο της παρεχόμενης ασφάλειας σε όλους τους τομείς είναι εντυπωσιακό, αφού η χώρα έχει επανειλημμένα συμπεριληφθεί στους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο. 

Κόστος φοίτησης για όλα τα «βαλάντια»
Είναι γεγονός ότι το Brexit δημιούργησε νέα δεδομένα καθιστώντας την πάλαι ποτέ νούμερο ένα επιλογή σε απαγορευτική για πολλούς. Οι λόγοι είναι ότι τα χαμηλά δίδακτρα για τους Ευρωπαίους φοιτητές καταργούνται, η πρόσβαση σε φοιτητικό δάνειο είναι πλέον αδύνατη, η ανάγκη για βίζα είναι επιτακτική, και η αβεβαιότητα και το υψηλό κόστος λόγω της απόστασης κορυφώνονται σε καιρούς πανδημίας.
Η δεύτερη κατά σειρά επιλογή, η Ολλανδία, αν και φαίνεται αρχικά ως ιδανική εναλλακτική επιλογή, λόγω των φαινομενικά χαμηλών διδάκτρων, πρόκειται για χώρα με το ίδιο ακριβό κόστος ζωής με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έρευνες καταδεικνύουν ότι το ένα τρίτο των φοιτητών που μπαίνουν στα πανεπιστήμιά της διακόπτουν τη φοίτησή τους εντός του πρώτου έτους. Επομένως, τα Πανεπιστήμια της Κύπρου αναδεικνύονται ως η πλέον ασφαλής και αξιόπιστη επιλογή για φοιτητές από Κύπρο και Ελλάδα, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές ή τρίτες χώρες, αφού, πέραν του υψηλού επιπέδου σπουδών, προσφέρουν και προγράμματα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης.

Πανεπιστήμια Κύπρου

Μία ακαδημαϊκή εμπειρία υψηλών προδιαγραφών
Τα κυπριακά πανεπιστήμια αποτελούν σημείο αναφοράς στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση με το εύρος και την ποιότητα σπουδών που προσφέρουν. Ενδεικτικά στις κατατάξεις του 2021 των Times Higher Education (World University Rankings και Impact Rankings) βρίσκει κανείς τρία και τέσσερα κυπριακά πανεπιστήμια, αντίστοιχα. Οι επιδόσεις αυτές στις κατατάξεις είναι ανάλογες με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια. Με σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις και μια σειρά από εξειδικευμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες, που παρέχονται πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά τις σπουδές, προσφέρουν στους φοιτητές τους τις καλύτερες συνθήκες φοίτησης. Φημίζονται τόσο για την αξιοπιστία και την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών, όσο και για τη μεθοδολογία διδασκαλίας και έρευνας. Οι φοιτητές κατά τη φοίτησή τους αναπτύσσουν μια σειρά από δεξιότητες, ενισχύουν τη  δημιουργικότητα, την αυτονομία, την αναλυτική και κριτική τους σκέψη, ενώ έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία μέσα από ειδικά προγράμματα πρακτικής άσκησης. 

Φοιτητική ζωή που τα έχει όλα
Τα κυπριακά πανεπιστήμια επενδύουν στην ευημερία των φοιτητών και των φοιτητριών τους, προσφέροντάς τους μια ολοκληρωμένη, συναρπαστική φοιτητική εμπειρία, στα πρότυπα αυτής του εξωτερικού. Στα Πανεπιστήμια της Κύπρου ο κάθε φοιτητής έχει πρόσβαση σε σύγχρονα Κέντρα Άθλησης, καφετέριες και άλλους χώρους αναψυχής, καθώς και την ευκαιρία να συμμετέχει σε φοιτητικούς ομίλους, αθλητικές ομάδες, καθώς και σε διάφορες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές  εκδηλώσεις που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Οι φοιτητές εμπλουτίζουν έτσι με δημιουργικές δραστηριότητες τα φοιτητικά τους χρόνια, ενώ ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα για κάθε φοιτητή είναι η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και συμβουλευτικής που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την ακαδημαϊκή, προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη, και να τους βοηθήσουν να βρουν τη λύση σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5