1821 Digital Gallery

Brain Gain Stories

Try This At Home powered by Stoiximan
Try this at home powered by Stoiximan
  • A-
  • A+
0
Η Stoiximan και πώς μπορεί να γίνει ο κόσμος λίγο καλύτερος. Μέρος της στρατηγικής της είναι να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας.

Κάθε άνθρωπος κουβαλάει τη δική του ιστορία. Για τη Stoiximan, η Ισμήνη, η Χριστίνα, ο Βαγγέλης, ο Κώστας και ο Παναγιώτης, εκτός από πολύτιμα μέλη της οικογένειάς της, είναι οι δικές τους ιστορίες επιστροφής. Οι μικρές νίκες στο δικό τους στοίχημα, που ακούει στο όνομα Try This At Home powered by Stoiximan.

Αν διαβάζετε το παρακάτω κείμενο από κάποιο IP του εξωτερικού και ανάμεσα στις καθημερινές σας σκέψεις είναι πώς θα κάνετε το βήμα για να επιστρέψετε στη χώρα -όχι μόνο γιατί αρχίσατε να νοσταλγείτε τους φίλους, το σπιτικό φαγητό, το ζεστό κλίμα και το ονειρικό ελληνικό καλοκαίρι, αλλά γιατί αναζητάτε μια εταιρεία που είναι ικανή να στεγάσει τα επαγγελματικά σας σχέδια και φιλοδοξίες, στηρίζοντας στην πράξη την προσωπική σας ανάπτυξη- τότε είστε στο σωστό μέρος. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και θα καταλάβετε γιατί.

Όλοι γνωρίζετε πλέον καλά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών. Ανάμεσά τους, η απόφαση χιλιάδων νέων και ταλαντούχων ανθρώπων να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους αλλού αποτελεί πλέον μία από τις εθνικές προτεραιότητες. Γιατί; Ακριβώς επειδή η κίνηση αυτή θα έχει μακροπρόθεσμα σοβαρές συνέπειες για τον πληθυσμό, με κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι αν η μετακίνηση των Ελλήνων προς το εξωτερικό συνεχιστεί, θα είναι πρόβλημα βιωσιμότητας του εθνικού οικονομικού συστήματος της χώρας.

Στη Stoiximan πιστεύουν ότι κάθε πρόκληση εκεί έξω μπορεί να αντιμετωπιστεί. Θέλουν να αντιστρέψουν τη ροή, προσφέροντας παράλληλα διαβατήριο επιστροφής σε όσους έφυγαν. Πολύ απλά, θέλουν να σας κάνουν να κοιτάξετε πίσω, να δοκιμάσετε να συνεχίσετε την καριέρα σας από το «σπίτι».

Στόχος της πρωτοβουλίας επαναπατρισμού «Try this at home» είναι να κρατηθούν τα νέα ταλαντούχα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και να δωθούν κίνητρα στους Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν. Για αυτό έχουν δημιουργήσει ένα πλήρως στοχοθετημένο πακέτο επαναπατρισμού για όλους εκείνους που, έχοντας κάνει την επιλογή ζωής να μετακομίσουν στο εξωτερικό, είναι έτοιμοι να μοιραστούν το όραμά τους. Να κυνηγήσουν τα όνειρά τους στην ίδια τους την πατρίδα.

«Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από διευκολυντικά κίνητρα:
3 επιπλέον μισθούς,
2.000 ευρώ για τα έξοδα μετεγκατάστασης,
αλλά και υποστήριξη μέσω του δικού μας τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού για τη διευκόλυνσή σας στη διαδικασία της επιστροφής».

Στην πραγματικότητα, τα κίνητρα αυτά απλά ενισχύουν αυτό που ήδη κάνουν: έχουν δημιουργήσει μια εταιρεία ανταγωνιστική διεθνώς, με καινοτομία τόσο στα εργαλεία όσο και στις μεθόδους εργασίας, με ταχύτητα στην εξέλιξη και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που και πριν την εφαρμογή του προγράμματος 20 άνθρωποι είχαν γυρίσει ήδη πίσω στην Ελλάδα για να εργαστούν στη Stoiximan.

Ζητήθηκε από μερικούς να μοιραστούν τις ιστορίες τους. Μπορεί να μοιάζουν με τη δική σας. Μπορεί και όχι. Δώστε την ευκαιρία και πιστέψτε ότι στη Stoiximan θα βρείτε το «σπίτι» που σας ταιριάζει για να μεγαλώσετε και να εξελιχθείτε όπως ακριβώς το ονειρεύεστε.

Η Stoiximan αγαπάει τους ανθρώπους της, και ξεχωρίζει ιδιαίτερα εκείνους που έχουν μάθει να ζουν μέσα στις προκλήσεις, αυτούς που δεν τα παρατούν στην πρώτη δυσκολία, αλλά και αυτούς που αγαπούν να κάνουν τα πράγματα αλλιώς και πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Έτσι η πρωτοβουλία «Try this at home» είναι μέρος της στρατηγικής της, ως μιας υπεύθυνης κοινωνικά εταιρείας που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται. Ανάμεσα στους βασικούς τρεις πυλώνες του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Τεχνολογία και η Ενίσχυση Νέων στην Απασχόληση βρίσκει την έδρα της σε αυτή τη δράση. 

Αποστολή του Brain Gain Initiative της Stoiximan, είναι να σας φέρει πίσω.
Θα το τολμήσετε;

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Try This At Home και κάνε την αίτηση για να επιστρέψετε στην Ελλάδα εδώ.


Ισμήνη
Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι και πάλι πίσω στην Αθήνα.
Ισμήνη, τι είναι πράγματι τόσο σπουδαίο που μπορεί να σε πείσει να επιστρέψεις;
«Στα 28 της χρόνια, η Ισμήνη είναι σίγουρη ότι έκανε τη σωστή επιλογή. Και είμαστε περήφανοι που ίσως κάναμε την απόφαση της Ισμήνης λίγο πιο εύκολη, δίνοντάς της την ευκαιρία να εξερευνήσει τις δυνατότητές της στη μεγαλύτερη εταιρεία GameTech στην Ελλάδα».
Όπως λέει η ίδια, «και το περιβάλλον και ο ρόλος με κερδίζουν καθημερινά». Για τη Stoiximan, αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Να προσφέρει στους ανθρώπους τον καλύτερό της εαυτό, ανταποδίδοντάς τους γενναιόδωρα το ταλέντο τους. Έτσι καταφέρνει να μεγαλώνει και να ωριμάζει ισότιμα μαζί.

Ismini Nasaina | Brain Gain Stories


Χριστίνα
Η Χριστίνα ταξιδεύει για Μάλτα το 2017, αξιοποιώντας μια επαγγελματική ευκαιρία που της δίνεται από την τότε εταιρεία στην οποία εργαζόταν. «Έφυγα, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι αυτό δεν ήταν κάτι μόνιμο και θα επέστρεφα. Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα έχοντας βρει κάτι ανάλογο». Γεμάτη αισιοδοξία, η Χριστίνα θέλησε να δοκιμάσει να εργαστεί στη Stoiximan. Οι λόγοι που την προσέλκυσαν ήταν το προφίλ της εταιρείας: μια ραγδαία αναπτυσσόμενη, high tech εταιρεία, με ευρωπαϊκή κουλτούρα.
«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι όσοι θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα δεν πρέπει να διστάζουν για να κάνουν αυτό το βήμα. Υπάρχουν ευκαιρίες για να συνεχίσουν και να εξελίξουν την καριέρα τους, όπως αυτή που δόθηκε σε μένα». Στα λόγια αυτά βρίσκεται όλη η ουσία της πρωτοβουλίας της Stoiximan, για τον επαναπατρισμό των νέων ταλαντούχων ανθρώπων.

Christina Koukoulari | Brain Gain Stories!


Βαγγέλης
O Βαγγέλης εγκατέλειψε την Ελλάδα το μακρινό 2008, όταν ακόμη η οικονομική κρίση άρχισε να εκδηλώνεται. Πρώτη στάση, το Λονδίνο και αμέσως επόμενη η Μάλτα. Έντεκα χρόνια μετά ο Βαγγέλης επιστρέφει πλέον στην Ελλάδα, κρατώντας τη φρεσκάδα, το ζήλο, την επιμονή και τη ζωντάνια «της νέας αρχής» στη νέα του επαγγελματική στέγη. Για τον ίδιο, όπως αναφέρει, η Stoiximan δεν ήταν απλώς μια ευκαιρία να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά ένα πραγματικό, ανταγωνιστικό step-up για να συνεχίσει την καριέρα του.
Στη Stoiximan, ο Βαγγέλης βρήκε τη θέση που του αξίζει για μια καριέρα όπως την ονειρεύεται. Και η Stoiximan καλωσορίζει έναν ακόμη εργαζόμενο στο δυναμικό της, κάνοντας ακόμη πιο ισχυρό το ανθρώπινο κεφάλαιο της εταιρείας, πιο έτοιμοι να κερδίσει το αύριο που θέλει, ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Vangelis Skarkalis | Brain Gain Stories!


Κώστας
«Μια από τις πλέον δυσάρεστες επαγγελματικές εμπειρίες είναι η ανακοίνωση ότι η εταιρεία που εργάζεσαι ξαφνικά σταματά να λειτουργεί». Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του Κώστα. Με την οικονομική κρίση να «ανθεί», το 2011 ο Κώστας αποφάσισε να μετοικίσει στη Σουηδία. Ένα χρόνο μετά, βρέθηκε στο Γιβραλτάρ, με αρχικό στόχο να παραμείνει δύο χρόνια που τελικά έγιναν επτά.
Ευτυχώς, το ελληνικό καλοκαίρι τον έφερε για λίγο πίσω. Τότε ήταν που αποφάσισε να στείλει το βιογραφικό του και η Stoiximan του ζήτησε να παρατείνει τις «διακοπές» του στην Ελλάδα. Έτσι ξεκίνησε. Για τη Stoiximan, είναι σημαντικό να έχει κοντά της ανθρώπους που αναζητούν συνεχώς την εξέλιξη, που υπηρετούν την τεχνολογία και το gaming με πάθος και υπευθυνότητα.

Kostas Chelakis | Brain Gain Stories


Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης δεν είναι μια απλή περίπτωση επαναπατρισμού. Στη Μάλτα, στην πολύχρωμη μικρή αυτή χώρα, έμεινε για 2 χρόνια -από το 2017 μέχρι και πρόσφατα-, έχοντας μάθει πολλά για τον κλάδο του gaming. Δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά του να πατήσει τα πάτρια εδάφη, μέχρι που δέχτηκε την  πρότασή της Stoiximan. Οι λόγοι που τον έφεραν πίσω, όπως λέει ο ίδιος, ήταν η επέκτασή της εταιρείας στο εξωτερικό καθώς και η αλματώδης εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.
Σήμερα, ο Παναγιώτης είναι στη θέση του Casino Coordinator. Στην ερώτηση που του έγινε «τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που σκέφτεται να επιστρέψει», ο ίδιος χαμογελώντας απαντά «Just do it».

Panagiotis Kritikakis | Brain Gain Stories

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5