1821 Digital Gallery
3D εκτυπωμένα σπίτια από την CCC

3D εκτυπωμένα σπίτια από την CCC

Τα 3D εκτυπωμένα σπίτια θα αποτελέσουν λύσεις μαζικής παραγωγής, χάρη στο παγκοσμίως πρώτο έργο της CCC

Η πρώτη παγκοσμίως ρεαλιστική προσέγγιση για μαζική παραγωγή 3D εκτυπωμένων σπιτιών έχει ξεκινήσει με επιτυχία στη Σαουδική Αραβία με την καινοτόμο δημιουργία ενός μοναδικού πρότυπου 3D εκτυπωμένου σπιτιού, οδηγώντας στο επόμενο επίπεδο την τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης σε mainstream κατασκευή.

Η Εθνική Εταιρεία Στέγασης (National Housing Company) στη Σαουδική Αραβία ανέθεσε στη Consolidated Contractors Company, διεθνή ηγέτη στον τομέα των κατασκευών και στην τεχνολογική εταιρεία CyBe τη δημιουργία του πρότυπου 3D εκτυπωμένου σπιτιού, ως μέρος του οράματος της μεταμόρφωσης της βιομηχανίας στέγασης παγκοσμίως με καινοτόμες τεχνολογίες – απαντώντας στις αυξανόμενες και κρίσιμες απαιτήσεις στέγασης τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και παγκοσμίως. 

Το συλλογικό αυτό έργο αποτελεί το πρώτο βήμα από τα πολλά που θα γίνουν για την καθιέρωση της 3D εκτύπωσης ως mainstream μεθόδου κατασκευής και πιστοποιεί ότι νέες προσεγγίσεις, όπως οι στιβαροί τοίχοι και η πλήρης ενσωμάτωση των μηχανολογικών, ηλεκτρικών και υδραυλικών καλωδιώσεων κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης –προσεγγίσεις που διερευνήθηκαν με αυτό το πιλοτικό έργο- διερευνώνται διεξοδικά προκειμένου να εφαρμόζονται σε μελλοντικές φάσεις.

Το έργο δεν αποτελεί απλά μία απτή απόδειξη σχετικά με την τεχνολογία 3D εκτύπωσης, αλλά εξέτασε τη ρεαλιστική υιοθέτηση της τεχνολογίας 3D εκτύπωσης σε mainstream κατασκευή. Το πρότυπο ουσιαστικά μετουσίωσε την 3Dεκτύπωση σπιτιού από ένα αφηρημένο μελλοντικό όραμα σε μία mainstream λύση, μέσω της πραγματικής υλοποίησης.

Μέσω του συγκεκριμένου έργου η Consolidated Contractors Company δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει τους Σαουδάραβες πολίτες στην προσέγγιση της 3D εκτύπωσης και στις σχετικές διαδικασίες, με στόχο να εμπλακούν σε μελλοντικές φάσεις. Ο σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν να χτιστεί ένα σπίτι που θα αποτελέσει πρότυπο, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας 3Dεκτύπωσης, καθώς και να διερευνήσει τα πιθανά οφέλη για την αγορά κατοικίας. Το έργο απάντησε στις προκλήσεις της μηχανικής που σχετίζονται με την προσέγγιση 3Dεκτύπωσης και την ενσωμάτωσή της στις αυστηρές προϋποθέσεις της κατασκευαστικής βιομηχανίας.

Το έργο αποτελεί την πρώτη ρεαλιστική  συνεργασία μεταξύ μίας διεθνούς κατασκευαστικής εταιρείας με επτά δεκαετίες εμπειρίας και ενός τεχνολογικού παρόχου, συνδυάζοντας το «παλιό» με το «νέο», έχοντας ως αποτέλεσμα μια παγκόσμια πρωτιά. 

Οι εμπειρίες και τα τεχνικά επιτεύγματα έχουν φέρει την εταιρεία Consolidated Contractors Company πιο κοντά στην υλοποίηση της 3D εκτύπωσης ως λύση μαζικής παραγωγής, για να καλύψει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στέγασης σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Consolidated Contractors Company (CCC)είναι διαθέσιμες στο www.ccc.net

Το εξωτερικό του πρώτου 3D εκτυπωμένου σπιτιού από τη CCC και τη CyBe

Σχετικά με την Consolidated Contractors Company
Η Consolidated Contractors Company (CCC) είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο του σχεδιασμού και των κατασκευών.  Η CCC ιδρύθηκε το 1952 και δραστηριοποιείται παγκοσμίως, προσφέροντας στη βιομηχανία εδώ και περισσότερα από 65 χρόνια υπηρεσίες διαχείρισης έργων, σχεδιασμού, προμηθειών και κατασκευών, ενώ επί του παρόντος εμπλέκεται σε 56 έργα παγκοσμίως και απασχολεί περίπου 182.000 άτομα διεθνώς.

Τα κατασκευαστικά έργα της CCC επεκτείνονται ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, της Αφρικής, της Αυστραλασίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) καθώς και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Στους συνεργάτες της CCC συγκαταλέγονται μερικές από τις πιο αξιόλογες μηχανολογικές εταιρείες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων τωνBechtel, Fluor, KBR, ABB, Chiyoda, JGC, Linde, KruppUhde, Hochtief, TechnipκαιSaipem.

Τα κατασκευαστικά έργα -ορόσημα της εταιρείας περιλαμβάνουν το DubaiMall, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αμπού Ντάμπι - Midfield Terminal Building, πύργους για οικιστική χρήση, ξενοδοχεία, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, σταθμούς και δίκτυα επεξεργασίας νερού και λυμάτων, δρόμους και γέφυρες, εργοστάσια βιομηχανίας και επεξεργασίας και αγωγούς σε όλο τον κόσμο. Η Consolidated Contractors Company (CCC) συμβάλλει στην Πρωτοβουλία Συνεργασίας κατά της Διαφθοράς (Partnering Against Corruption Initiative) του World Economic Forum, καθώς και στο UN Global Compact, για τη διασφάλιση της επιχειρηματικής ηθικής, των πολιτικών anti-bribery και της αειφόρου ανάπτυξης σε όλες τις μορφές των δραστηριοτήτων της.

Σχετικά με τη CyBe
Η CyBe είναι μια φιλόδοξη, βραβευμένη τεχνολογική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2013 και επαναπροσδιορίζει την κατασκευή επιτρέποντας την 3D τρισδιάστατη εκτύπωση για όλους τους πελάτες σε ολόκληρο τον κλάδο. Παρέχειυλισμικό - εκτυπωτές 3D - λογισμικό και υλικό για την απλοποίηση των πολύπλοκων διαδικασιών κατασκευής. Επιπλέον, καθοδηγεί τον κλάδο μέσω της εκπαίδευσης, της πιστοποίησης και της ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Ξεκίνησε με τη φιλοδοξία απλοποίησης των σύνθετων συμβατικών διαδικασιών στον κλάδο των κατασκευών και έχει πλέονεξελιχθεί σε μια ανεξάρτητη εταιρεία. Η CyBe αναπτύσσει τεχνολογία και δημιουργεί λύσεις που επιτρέπουν την 3D εκτύπωση σκυροδέματος να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πελάτες σε ολόκληρη τη βιομηχανία: λύσεις για την απλοποίηση των πολύπλοκων διαδικασιών και την αποτελεσματικότερη συνεργασία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έργα και τα προϊόντα της, επικοινωνήστε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5