1821 Digital Gallery
Coca-Cola Τρία Έψιλον: ο εργαζόμενος στην καρδιά της εταιρικής κουλτούρας

Coca-Cola Τρία Έψιλον: ο εργαζόμενος στην καρδιά της εταιρικής κουλτούρας

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον στις Ημέρες Καριέρας: η πρότασή της σε όσους αναζητούν μια συναρπαστική καριέρα, σε ένα περιβάλλον εργασίας που επενδύει στον κάθε έναν ξεχωριστά.

Στις Ημέρες Καριέρας 2018, την ετήσια συνάντηση των μεγαλύτερων εταιρειών με ανθρώπους που αναζητούν μια ευκαιρία καριέρας, η Coca-Cola Τρία Έψιλον δεν θα μπορούσε να λείπει. Η εταιρεία που αποτελεί εργοδότη επιλογής για τη γενιά Υ και έναν από τους κορυφαίους εργοδότες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα σύμφωνα με την έρευνα Best Workplaces 2018 ήταν εκεί, με 40 στελέχη της που ενημέρωναν τους επισκέπτες για τις ευκαιρίες εργασίας και για το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας.   

Τι μάθαμε λοιπόν για την Coca-Cola Τρία Έψιλον μιλώντας με τους ανθρώπους της στις Ημέρες Καριέρας;
Ως μία ανθρωποκεντρική εταιρεία, η Coca-Cola Τρία Έψιλον επιδιώκει οι άνθρωποί της να είναι όχι μόνο αποδοτικοί, αλλά να εξελίσσονται και να είναι δημιουργικοί σε ένα εργασιακό περιβάλλον που ενισχύσει τη συμμετοχικότητα και τους αποπνέει εμπιστοσύνη. Υιοθετεί καινοτόμες πρακτικές με τις οποίες διαμορφώνει ένα εργασιακό περιβάλλον δυναμικό, υγειές που επιτρέπει να έχεις ευκαιρίες εξέλιξης. Στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργήσει μία ομάδα από περίπου 120 εργαζόμενους διαφορετικών τμημάτων, οι οποίοι προσφέρουν στην εταιρεία τις προτάσεις τους για το πως μπορεί να γίνει το εργασιακό περιβάλλον καλύτερο, πιο ευχάριστο και δημιουργικό για όλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα Flexy Life, που παρέχει ευελιξία στον εργαζόμενο και του δίνει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, για εργασία στο σπίτι (για τους εργαζόμενους γραφείου), αλλά και την επιλογή για ένα τμήμα της εργασίας να γίνεται στο σπίτι και το υπόλοιπο στο εργασιακό περιβάλλον. 
Παράλληλα, ως εργοδότης επιλογής για τη Γενιά Υ βρίσκεται δίπλα στους νέους ανθρώπους θέλοντας να τους βοηθήσει να βρουν τη θέση εργασίας που ονειρεύονται αλλά και να εξελίξουν τις δυνατότητές τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα Youth Empowered, ένα δωρεάν πρόγραμμα  προετοιμασίας για την αγορά εργασίας. Αποτελεί το μεγαλύτερης κλίμακας δωρεάν πρόγραμμα ιδιωτικού τομέα, για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και μετρά ήδη 1 χρόνο υλοποίησης και 5.000 συμμετέχοντες. 
Και μην ξεχνάμε το πρόγραμμα Rise Management Trainee που εδώ και 28 χρόνια, αποτελεί ένα δυναμικό πρόγραμμα προετοιμασίας νέων στελεχών για το μέλλον και δημιουργεί ευκαιρίες καριέρας και προσωπικής εξέλιξης για τους συμμετέχοντες.
Η Κωνσταντίνα Στεργιοπούλου είναι Graduate Trainee  στην Coca-Cola Τρία Έψιλον με το Πρόγραμμα RISE Management Trainee και βρέθηκε στο Γκάζι ενημερώνοντας τους επισκέπτες για το πρόγραμμα Youth Empowered: «Ανήκω στην ομάδα Public Affairs and Communication και είμαι υπεύθυνη για το πρόγραμμα Youth Empowered στο οποίο έχω την αρμοδιότητα για την οργάνωση των physical trainings/ των σεμιναρίων του προγράμματος.  Είναι μεγάλη η ευθύνη και η πρόκληση για εμένα αλλά είναι ταυτόχρονα πολύ μεγάλη και η εμπιστοσύνη της ομάδας. Υπάρχει συστηματική εκπαίδευση, ενώ υλοποιούμε projects τα οποία δεν είναι μόνο σε επίπεδο χώρας αλλά και σε επίπεδο Ομίλου» επισημαίνει η Κωνσταντίνα.
Η Ελεάνα Ψωμιάδου, Talent Acquisition & Identification Expert, μας εξήγησε πως «Το RISE είναι ένα πρόγραμμα στοχευμένο στα στελέχη της επόμενης μέρας, οπότε πρέπει να τους εμφυσήσουμε το όραμα και την κουλτούρα της εταιρείας. Δεν γίνεται ευκαιριακά για να πούμε απλά ότι κάτι κάνουμε. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει προσφέρει 150 στελέχη αυτή τη στιγμή στον οργανισμό, και αποτελεί βασικό κομμάτι της εξέλιξης και του περιβάλλοντος που θέλουμε να δημιουργούμε, των ανθρώπων που θέλουμε να στελεχώνουν την εταιρεία».    

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, όμως, δεν βρέθηκε στις Ημέρες Καριέρας μόνο για μία απλή ενημέρωση αλλά και αναζητώντας υπεύθυνους ανάπτυξης αγοράς (Market Developers) για τη μεγαλύτερη ομάδα πωλήσεων του κλάδου. Η καρδιά της εταιρείας βρίσκεται στην αγορά και για να μπορέσει κανείς να καταλάβει πλήρως τη λειτουργία της εταιρείας είναι απαραίτητο να έχει εμπειρία στη διεύθυνση πωλήσεων. Μία θέση, δηλαδή, στις πωλήσεις μπορεί να είναι το «εισιτήριο» για να μπορέσει να εξελιχθεί  κανείς στην εταιρεία. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι πάρα πολλά στελέχη, μεταξύ αυτών και ο σημερινός διευθυντής πωλήσεων έχουν ξεκινήσει από εποχιακές θέσεις ή  θέσεις πωλητών.

Οι ευκαιρίες εξέλιξης και το εργασιακό περιβάλλον για τα οποία μιλούν, η Κωνσταντίνα, η Ελεάνα αλλά και όλοι οι άνθρωποι της Coca-Cola Τρία Έψιλον με την πρώτη ευκαιρία, ίσως – όχι ίσως, σίγουρα – είναι τα κατάλληλα κίνητρα για κάθε άνθρωπο που θέλει να εξελιχθεί επαγγελματικά.  Και επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά παιδιά με όρεξη και όνειρα, είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν και εταιρείες που μπορούν να τα κάνουν πραγματικότητα.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5