1821 Digital Gallery
Το PIMM’S® καταφθάνει στην Ελλάδα

Το PIMM’S® καταφθάνει στην Ελλάδα

Μία σημαντική Βρετανική παράδοση καταφθάνει σε 3,000 μπαρ και καφετέριες σε όλη την Ελλάδα – Το PIMM’S – ένα αναζωογονητικό και γευστικό ποτό, με μεγάλη κληρονομιά και πλούσιο χαρακτήρα – ιδανικό για να το μοιραστείτε με τους φίλους σας τις απογευματινές ώρες χαλάρωσης.

Το λανσάρισμα του PIMM’S στην Ελλάδα στηρίζεται στην αναπτυσσόμενη τάση των Ευρωπαίων να βγαίνουν για ποτό νωρίς το βράδυ μεταξύ των ωρών 7μμ-10μμ και να συναντούν τους φίλους τους για χαλαρή κουβέντα. Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει πως αυτό ισχύει και στην Ελλάδα. Ο βασικός λόγος των Ελλήνων για να βγουν νωρίς το βράδυ, είναι για να συναντηθούν με την παρέα τους (71%) και για να χαλαρώσουν (55%). Στην Αγγλία αυτό είναι παράδοση εδώ και χρόνια! Όπως θα έλεγαν οι Άγγλοι, “Everything Stops for Pimm’s o’ Clock», που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «Σταματήστε ότι κάνετε. Φύγετε από τη δουλειά! Ήρθε η ώρα για φίλους. Ήρθε η ώρα για Pimm’s!”

Το PIMM’S δημιουργήθηκε από τον James Pimm’s το 1840 και έγινε δημοφιλές από το ομώνυμο διάσημο μπαρ Οστρακοειδών του στο Λονδίνο, όπου συνόδευε ποιοτικό φαγητό και χαλαρή κουβέντα μεταξύ φίλων δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Το βασικά συστατικά του είναι η βάση του από Τζιν, αναμειγμένη με τη μυστική συνταγή του από βότανα, μπαχαρικά, φρούτα και λικέρ. Θα δείτε τους bartenders να αναμειγνύουν 1 μέρος Pimm’s με 2 μέρη αναψυκτικού lemon lime και πολύ πάγο, μία φέτα αγγουριού, λίγο λεμόνι και μία κορυφή μέντας για να δημιουργήσουν το PIMM’S Fizz.

Είναι άλλωστε μη επιστημονικά αποδεδειγμένο, μέσα από χρόνια ερευνών σε μπαρ, ότι το PIMM’S απολαμβάνεται καλύτερα όταν το πίνεις με τους φίλους σου και το καλύτερο σερβίρισμά του είναι σε κανάτα! Ωστόσο, αν οι φίλοι σας αργήσουν να έρθουν, τότε μπορεί να σερβιριστεί και ως ατομικό long drink.

Στην Ελλάδα, όταν θα τελειώνει η μέρα και μόλις θα ξεκινάει το απόγευμα, το Pimm’s θα βρίσκεται εδώ για να μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να μη χανόμαστε με τους φίλους μας. Γιατί 7μ.μ. – 10μ.μ. όλα σταματούν! «Everything Stops for Pimm’s O Clock”. Ώρα για φίλους και κουβέντα ! Ώρα να μοιραστούμε μία κανάτα Pimm’s .

“Bottoms Up!” που λένε και οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι! «Άσπρο Πάτο» που λέμε κι εμείς!

Διψάτε για γνώση της πλούσιας κληρονομιάς μας;

Ήρθατε στο σωστό μέρος για να ερευνήσετε την πεντανόστιμη ιστορία μας.

· 1840. Εύρηκα! Ο James Pimm ανοίγει το ομώνυμο μπαρ του με Οστρακοειδή στο Λονδίνο και λίγο αργότερα δημιουργεί το Pimm’s: το καλύτερο συνοδευτικό για ένα δείπνο με οστρακοειδή. Δεν είναι τόσο ανατρεπτική ανακάλυψη όπως το τηλέφωνο ή ο τυπογράφος, αλλά είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολο για να το πιείτε.

· 1859. Το PIMM’s είναι πλέον διαθέσιμο και εκτός του εστιατορίου PIMM.

· Ο Λόρδος έκανε την καλή! Το 1880 η επιχείρηση αγοράζεται από το μελλοντικό Λόρδο και Δήμαρχο του Λονδίνου, Sir Horatio Davies. Το καλό όνομα του Pimm’s διαδίδεται γρήγορα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και γίνεται το αγαπημένο ποτό των Gentleman’s Clubs στο West End του Λονδίνου.

· 1914. Εμπόριο και Βρετανική Αυτοκρατορία. PIMM’s ahoy! Από τις ακτές της Σρι-Λανκα μέχρι το Καρτούμ στο Σουδάν, ήταν σύντομα PIMM’s O’Clock σε ολόκληρη την Βρετανική Αυτοκρατορία. Η δημοτικότητα του εκτινάσσεται στα ύψη κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πολέμου καθώς οι Συμμαχικές Δυνάμεις το επιλέγουν ως την τέλεια συνταγή για να κρατάνε το ηθικό τους ανεβασμένο, οδηγώντας τους εμπόρους να εφοδιαστούν τεράστιες ποσότητες για να ικανοποιήσουν τη φοβερή του ζήτηση.

· 2007. Η φράση “Pimm’s O’Clock!” γίνεται εθνική ατάκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ακολουθεί μία νέα διαφημιστική καμπάνια του PIMM’s με κεντρικό πρόσωπο τον Pimm’s Harry (Harry Fitzgibbon-Sims), που υποδύεται ο Alexander Armstrong, ο οποίος πιστεύει ότι το Pimm’s είναι κατάλληλο για κάθε στιγμή.

· 2010. Ευχαριστούμε, Liz-two! Το 2010, το Pimm’s κέρδισε Royal Warrant έγινε δηλαδή επίσημος προμηθευτής του Παλατιού φέροντας – την επίσημη σφραγίδα έγκρισης της Αυτού Μεγαλειότητας, Βασίλισσας Ελισάβετ της Δεύτερης (ή, όπως τη φωνάζουν οι φίλες της όταν πίνουν Pimm’s, “Liz-two”).

· 2012. Με βροχή ή λιακάδα. Στις μέρες μας το Βρετανικό κοινό απολαμβάνει το Pimm’s κατά τη διάρκεια του (πολύ μικρού) καλοκαιριού – πολλοί κρατάνε μάλιστα κι ένα μπουκάλι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ξεπεταχτεί ο ήλιος μέσα από τα σύννεφα.

· 2013. Η συνταγή παραμένει επτασφράγιστο μυστικό! To Pimm’s No.1 φτιάχνεται ακόμα με την παραδοσιακή συνταγή η οποία είναι γνωστή ως “secret 6”.

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5