1821 Digital Gallery
Παράλληλες Σπουδές

Παράλληλες Σπουδές

Ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις τις γνώσεις που χρειάζεσαι και να διασφαλίσεις ένα επαγγελματικό μέλλον γεμάτο επιτυχίες!

Έχετε περάσει τη διαδικασία των Πανελληνίων με επιτυχία και βρίσκεστε πλέον ως φοιτητής σε μία δημόσια σχολή της επιλογής σας. Γνωρίζετε εξαρχής πως, δεδομένων των συνθηκών, το πτυχίο που θα αποκτήσετε δεν θα είναι αρκετό για να μπορέσετε να διεκδικήσετε το επαγγελματικό μέλλον που έχετε ονειρευτεί. Γνωρίζετε πως θα πρέπει να συνεχίσετε τις σπουδές σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ελληνικό πανεπιστήμιο ή σε ιδρύματα του εξωτερικού για να θωρακίσετε την καριέρα σας.

Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Αυτό όμως που ίσως δεν ξέρετε είναι πως τώρα πια, κατά τη διάρκεια των σπουδών για το πρώτο σας πτυχίο, μπορείτε να ακολουθήσετε και παράλληλες σπουδές στο Deree. Και αυτή η δυνατότητα που σας δίνεται είναι πραγματικά καινοτόμα. Διότι το πρόγραμμα παράλληλων σπουδών του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος αλλάζει το τοπίο της εκπαίδευσης και σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε είτε ένα επιπλέον πλήρες πτυχίο, είτε μία υποειδίκευση (minor) χωρίς να χάσετε καθόλου χρόνο πέραν της διάρκειας της φοίτησης για το πρώτο σας πτυχίο.

Για παράδειγμα, ένας φοιτητής Νομικής ή σχολών του Πολυτεχνείου μπορεί να σπουδάσει παράλληλα Marketing στο Deree, ή ένας φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να πάρει από το Deree πτυχίο Ψυχολογίας. Η συνδυασμένη γνώση και η έκθεση και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα εφοδιάζει τον φοιτητή με ικανότητες που βοηθούν στην ένταξή του στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αντιλαμβανόμενοι αυτό το τεράστιο όφελος, κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι φοιτητές των ΑΕΙ επιλέγουν να φοιτήσουν παράλληλα στο Deree, με στόχο να δώσουν περισσότερη αξία στην εκπαίδευσή τους.

Η Σταματίνα Τσαμπά συνδύασε την Ιατρική με τα Χρηματοοικονομικά.
«Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο για όλους, όμως στη συνέχεια ξεκίνησα να βλέπω καταστάσεις που έχω ήδη βιώσει από μία διαφορετική οπτική γωνία. Την εποχή της τεράστιας εξειδίκευσης, οφείλεις να έχεις πολλαπλά ερεθίσματα για να είσαι πιο ολοκληρωμένος στις γνώσεις σου και, φυσικά, ως άνθρωπος».

Ο Πάρης Τσούτσης συνδύασε τη Νομική με τα Οικονομικά.
«Είναι πραγματικό όφελος οι παράλληλες σπουδές μου στα Οικονομικά. Αποκτώ μία ειδίκευση που κανονικά δεν θα μου παρεχόταν μέσα από τη σχολή μου και είναι πράγματι σαν να κάνω ένα μεταπτυχιακό παράλληλα».

Πώς όμως στην πράξη γίνεται να συνδυάσετε φοίτηση σε δύο πτυχία ταυτόχρονα; Η απορία είναι εύλογη, το Deree όμως έχει φροντίσει να υποστηρίξει αυτό το συνδυασμένο πρόγραμμα σπουδών με πολλούς τρόπους:

Προσφέρει ελαστικό ωράριο μαθημάτων ώστε να διευκολύνει τους φοιτητές.
Προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree με αναγνώριση μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει επιτύχει, μετά από αξιολόγηση. Έτσι, μειώνεται η διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου από το Deree.
Διαθέτει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων.

Μάλιστα από το 2014, οι φοιτητές και φοιτήτριες ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που έχουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις και, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Deree, μπορούν να παρακολουθήσουν μία από τις 42 υποειδικεύσεις που προσφέρονται στο Κολλέγιο. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, μέσω του ΙΣΝ δίνονται συνολικά 84 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές του Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των διδάκτρων τους.

Με τη φοίτηση στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, οι φοιτητές αποκτούν ταυτόχρονα πρόσβαση σε διεθνείς ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφού μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα Study Abroad ή πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες εταιρείες.

Τα λόγια των ίδιων των υποτρόφων είναι η απόδειξη πόσο πολύτιμη είναι μία τέτοια εμπειρία.

Ο Λευτέρης Δαφέρμος, φοιτητής στη Νομική Αθηνών, έκανε παράλληλα minor στα Χρηματοοικονομικά. Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν μέσω του Deree, ο Λευτέρης έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο London School of Economics αλλά και στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης. «Δεν είναι μόνο η εξαιρετική ποιότητα σπουδών και υποδομών αλλά το σύνολο των προσφερόμενων ευκαιριών που δημιούργησαν το μωσαϊκό αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας. Θέλοντας να ασχοληθώ με τα Διεθνή Χρηματοοικονομικά, είχα την τύχη να συναντήσω ορισμένους από τους λαμπρότερους καθηγητές του αντικειμένου παγκοσμίως και να συμμετάσχω σε εξειδικευμένες ομιλίες και workshops που με βοήθησαν να έρθω ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μου».

Η Αμαλία Πέτσιου, από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επέλεξε να κάνει minor στην Ηγεσία και Διοίκηση. «Ποτέ δεν με γέμιζε εκατό τοις εκατό το Πολυτεχνείο. Για κάθε πρόβλημα υπάρχει τουλάχιστον μία λύση, κι έτσι άρχισα να ψάχνω κι εγώ τον τρόπο να αντιμετωπίσω το δικό μου. Πλέον, μπορώ να συνδυάσω τις γνώσεις μου ως μηχανικού και παράλληλα να διαχειρίζομαι και να εμπνέω τους ανθρώπους γύρω μου».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Παράλληλες Σπουδές στο Deree αλλά και τις υποτροφίες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κάνε κλικ στις σελίδες: 

http://www.acg.edu/admissions/parallel-studies

http://www.acg.edu/admissions/undergraduate-admissions/admission-process/greek-students/financial-assistance/the-stavros-niarchos-foundation-scholarship-program/

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5