1821 Digital Gallery
Microsoft: Η Ώρα του Κώδικα είναι εδώ

Microsoft: Η Ώρα του Κώδικα είναι εδώ

2-9 Δεκεμβρίου: Μάθε τη σημασία του προγραμματισμού και γίνε μέρος σε ένα παγκόσμιο τεχνολογικό κίνημα!

H Ώρα του Κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες. Πρόκειται για μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό και να δείξει ότι μπορεί ο καθένας να διδαχθεί τα βασικά. Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, πάνω από 100 εκατομμύρια μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό, ενώ περισσότερα κορίτσια από ποτέ γνώρισαν την επιστήμη των υπολογιστών. Περισσότερες από 83.000 δράσεις έχουν προγραμματιστεί για τον φετινό εορτασμό σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το πνεύμα, η Microsoft διοργανώνει, από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου, μία σειρά δωρεάν μαθημάτων για παιδιά όλων των ηλικιών και ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχτεί μαθητές και δασκάλους!

Η εισαγωγή στον προγραμματισμό θα γίνει με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν ακόμη και όσοι έχουν λίγες γνώσεις πληροφορικής τις βασικές έννοιες προγραμματισμού, σε συνεργασία με τον πιστοποιημένο οργανισμό Τechnokids.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου – Kickoff event
Μicrosoft Welcomes the Hour of Code!

Η εβδομάδα εορτασμού της Ώρας του Κώδικα θα ξεκινήσει με μία ανοιχτή εκδήλωση, ειδικά για γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους και όλες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη σημασία της διδασκαλίας των ψηφιακών δεξιοτήτων και τα οφέλη της εκμάθησης του προγραμματισμού. Σας περιμένουμε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Microsoft Hellas στην Αθήνα.


Μicrosoft Hellas, Λεωφόρος Κηφισιάς 221, Μαρούσι 151 24


Πρόγραμμα

9.30 - 10.00: Προσέλευση

10.00 - 10.30: Καλωσόρισμα και εισαγωγή στην «Ώρα του Κώδικα»

Βαγγέλης Μόρφης / Διευθυντής Μάρκετινγκ & Λειτουργιών - Microsoft (Ελλάδα / Κύπρος / Μάλτα)

10.30 - 11.00: Πώς υποστηρίζει η Microsoft την εκμάθηση του προγραμματισμού; Πλούταρχος Ρήγας / Διευθυντής Τομέα Εκπαίδευσης - Microsoft (Ελλάδα / Κύπρος / Μάλτα)

11.00 - 11.45: < Crack the Code />

Μιχαλίτσα Παπασωτηρίου / Υπεύθυνη Ακαδημαϊκής Υποστήριξης - TechnoKids

11.45 - 12.00: Διάλλειμα

12.00 - 12.30: THE CODE AWAKENS | REAL CODING in a VIRTUAL GALAXY... not far away, Λία Τερζίδου / Καθηγήτρια Πληροφορικής / Πρόεδρος ΕΠΥ Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης

12.30 - 13.00: Why software ?  Why coding?

Δρ. Δημοσθένης Κυριαζής - Επίκουρος Καθηγητής - Πανεπιστήμιο Πειραιά

13.00 - 14.00: Κλείσιμο & Ελαφρύ Γεύμα 

Για όσους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στα γραφεία της εταιρείας και να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκδήλωση, δίνεται η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν μέσω του διαδικτύου επιλέγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://aka.ms/HoC_Greece

Σημείωση: Για την προσέλευση στην εκδήλωση απαιτείται προεγγραφή μέσω της φόρμας: registration form. Είναι απαραίτητο τα προσωπικά στοιχεία να δηλωθούν με ακρίβεια και κατά την προσέλευση να επιδείξετε το επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης, καθώς η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους ταυτοποιηθούν με βάση τα δηλωμένα στοιχεία της προεγγραφής.

H ώρα του Κώδικα σε όλη την Ελλάδα

Αυτή τη χρονιά η Microsoft, υποστηρίζει το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, που συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό της Ώρας του Κώδικα (Hour of Code), με εκπαιδευτικές δράσεις σε Αθήνα, Ιωάννινα, Λάρισα, Τήνο (και μία 2η στην Αθήνα), από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου. Η εισαγωγή στον προγραμματισμό θα γίνει με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν ακόμη και όσοι έχουν λίγες γνώσεις πληροφορικής τις βασικές έννοιες προγραμματισμού.

Η εβδομάδα εορτασμού της Ώρας του Κώδικα θα κορυφωθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, με μια εκδήλωση στον πολυχώρο The HUB Events, με ένα μοναδικό design thinking workshop. Το workshop θα αφορά τη μεθοδολογία για την υλοποίηση ενός ψηφιακού προϊόντος με βάση το design και τους ρόλους που είναι απαραίτητοι σε κάθε ομάδα, από την βραβευμένη Digital Designer Χρύσα Γκάγκωση. Η ομιλία επεκτείνεται αναλυτικά σε όλους τους τομείς της μεθοδολογίας για την παραγωγή ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, δημιουργώντας τις απαραίτητες βάσεις για την εφαρμογή του design με σκοπό την επίλυση προβλημάτων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν άσκηση πάνω σε ένα πραγματικό πρόβλημα τεχνολογικής εταιρείας.

Η Χρύσα Γκάγκωση είναι βραβευμένη Digital Designer, υπεύθυνη του τομέα Digital Design στο Κολλέγιο Βακαλό Art & Design, όπου διδάσκει Digital Design, UX|UI & New Software.

Tech Talent School. Μάθετε περισσότερα εδώ.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5