1821 Digital Gallery
Ένα ξεχωριστό σχολικό ξεκίνημα…

Ένα ξεχωριστό σχολικό ξεκίνημα…

Το «Σχολείο που θέλουν» 262 μαθητές, από την Coca-Cola Τρία Έψιλο

Νέο έτος, νέα σχολική χρονιά, παλιοί και νέοι φίλοι στην αυλή του σχολείου τους, λίγο αγχωμένοι, ειδικά τα «πρωτάκια», αλλά σίγουρα ενθουσιασμένοι.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε αυτή τη φορά διαφορετικά για τους 262 μαθητές του 92ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Το κτήριο στο οποίο είχαν περάσει τα προηγούμενα σχολικά τους χρόνια δεν ήταν πια το ίδιο.

Το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου, μαθητές, γονείς και καθηγητές που πέρασαν το κατώφλι του σχολείου, αντίκρισαν ένα νέο, όμορφο, πλήρως ανακαινισμένο κτήριο.

Αυτό που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν ίσως ονειρευτεί…Το Σχολείο που θέλουν!

Με στόχο όλα να είναι έτοιμα για την ημέρα του Αγιασμού, οι συνεργάτες της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Το Σχολείο που θέλεις», εργάστηκαν σκληρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και μεταμόρφωσαν το 92ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης σε ένα εκπαιδευτικό χώρο στον οποίο τα παιδιά θα χαίρονται να μαθαίνουν και να δημιουργούν, οι εκπαιδευτικοί θα απολαμβάνουν τις ώρες διδασκαλίες και οι γονείς θα αισθάνονται ασφάλεια.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή!

Το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις» πραγματοποιείται από την Coca-Cola Τρία Έψιλον εδώ και 5 χρόνια, έχοντας ήδη ανακαινίσει 13 σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μέσα από μία επένδυση η οποία έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ στο σύνολό της.

Στο φετινό πρόγραμμα, συμμετοχή στη διαδικασία της ψηφοφορίας δήλωσε, ανάμεσα σε άλλους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος του 92ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και δεν βγήκε χαμένος.

Το σχολείο της συμπρωτεύουσας ξεπέρασε σε ψήφους τα συνυποψήφια σχολεία και κέρδισε τη λειτουργική και αισθητική αλλαγή του.

gallery1

Στον εσωτερικό και τον προαύλιο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν 50 σημαντικές παρεμβάσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες βαφές εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, επισκευές και συντηρήσεις κουφωμάτων και τζαμιών, αποκαταστάσεις πορτών και πάγκων, επισκευές περιφράξεων και εισόδου, ενίσχυση φωτισμού, κατασκευή κτιστού καθιστικού στον προαύλιο χώρο, φύτευση πρασίνου και δέντρων, αναμόρφωση γηπέδων, υδραυλικές - ηλεκτρολογικές εργασίες και πολλές άλλες.

Εκτός από το νικητή, 8 ακόμα υποψήφια σχολεία, έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα αυτή τη χρονιά κατόπιν πρότασης από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων στους Δήμους τους: το 1ο Δημοτικό Κορδελιού-Ευόσμου, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου, το 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 1ο Γυμνάσιο Ελευθέριου-Κορδελιού, 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, το 90ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου και το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα λάβουν από την εταιρεία από μία δωροεπιταγή των 500€, για την ενίσχυση του σχολικού τους εξοπλισμού.

Στην επίσκεψη του στο 92ο Δημοτικό Σχολείο, την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το αποτέλεσμα της προσπάθειας της Coca-Cola Τρία Έψιλον να βοηθήσει στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Σχολείου, ήταν εξαιρετικό. Η προσπάθεια αυτή, δείχνει πόσο απαραίτητη είναι η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα σε όλες τις φάσεις της καθημερινότητας. Δυστυχώς ο Δήμος δεν μπορεί μόνος του να κάνει τα πάντα, οπότε η αναζήτηση πόρων από άλλες πηγές, όπως μία εταιρεία σαν την Coca-Cola Τρία Έψιλον, η οποία έχει δείξει τη δυναμική της ευαισθησία, είναι απαραίτητη.»

Αλλά και ο Διευθυντής του Σχολείου κος Ευστράτιος Μποσδελεκίδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον και τη σημασία της επιλογής του σχολείου σε αυτό το πρόγραμμα: «Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας με την υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων, αλλά και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών, κατορθώσαμε να κερδίσουμε την πρώτη θέση.

Ως Διευθυντής του Σχολείου θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, ευαισθησίας και προσφορά της εταιρείας Coca-Cola Τρία Έψιλον στο κοινωνικό σύνολο.

Γνωρίζουμε ότι καταβάλει μεγάλη προσπάθεια υποστήριξης-ενίσχυσης του Πολιτισμού και της Παιδείας, έργο σπουδαίο και πολύ σημαντικό».

Κάθε νέο ξεκίνημα, για κάθε μαθητή, πρέπει κάθε χρονιά να γίνεται με αισιοδοξία, χαρά και όμορφη διάθεση, σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που εμπνέει, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τους μαθητές του. Το 92ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, είναι πλέον το σχολείο που θα καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες και θα είναι για πολλά χρόνια, μελλοντικά, «Το Σχολείο που θέλουν» οι μαθητές του!

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5