Swatch x José Santos III: Η τέχνη στον καρπό σας

Tο πρώτο ρολόι Art Special στο οποίο χρησιμοποιείται Βιοκεραμικό Υλικό

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Swatch x José Santos III: Περιορισμένης έκδοση ρολόι Art Special "Crossing over yellow and black lines".

Η Swatch φέρνει ξανά συναρπαστική τέχνη στον καρπό με την πρόσφατη συνεργασία της με τον José Santos III. Το περιορισμένης έκδοσης ρολόι Art Special, "Crossing over yellow and black lines", εξερευνά θεματικές όπως ο χρόνος, ο χώρος και η κίνηση καθώς και τον αντίκτυπό τους στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Επιπλέον, πρόκειται για το πρώτο ρολόι Art Special στο οποίο χρησιμοποιείται ΒΙΟΚΕΡΑΜΙΚΟ υλικό, το πρόσφατο επίτευγμα του brand όσον αφορά την υπευθυνότητα.

Το μοναδικό μείγμα κεραμικού και βιο-πλαστικού προερχόμενο από καστορέλαιο έχει ως αποτέλεσμα ένα ανθεκτικό και ταυτόχρονα ελαφρύ υλικό που προσφέρει αντοχή στις γρατζουνιές και μια απαλή αίσθηση.

Ο José Santos III, που γεννήθηκε και ζει στις Φιλιππίνες, δημιουργεί έργα που χαρακτηρίζονται από την πλούσια και ενδιαφέρουσα υφή τους και εξερευνούν αντικείμενα της καθημερινότητας που συνήθως περνούν απαρατήρητα.

Για το Art Special ρολόι, η άσφαλτος μετατρέπεται σε χρόνο στα χέρια του καλλιτέχνη.

«Νιώθω ότι υπάρχει μια δυνατή θεματική σχέση με τη Swatch λόγω της σχέσης μεταξύ ανθρώπων, χρόνου, χώρου και κίνησης» εξηγεί ο José.

Το περιορισμένης έκδοσης ρολόι και η συσκευασία του αντλούν έμπνευση από την άσφαλτο, ένα κάπως τετριμμένο υλικό που μας μετακινεί από το σημείο A στο B. Οι δίχρωμοι δείκτες και το ριγέ σαν διάβαση πεζών καντράν αντανακλούν την διερευνητική προσέγγιση του José όσον αφορά στην καθημερινότητα.

Παράλληλα, η κατακερματισμένη εικόνα δημιουργεί μια αίσθηση κίνησης, η οποία σταματά απότομα αλλά και παιχνιδιάρικα από ένα θηλάκι με το μήνυμα "No parking", ενώ το δεύτερο θηλάκι συμβολίζει ένα οδόφραγμα.

Το μότο "Time is what you make of it" είναι ένα αξίωμα με ακόμη μεγαλύτερη σημασία τώρα που ο κόσμος ανοίγει ξανά. «Μετά τους 18 τελευταίους μήνες, πολλοί από εμάς κατάλαβαν ότι το να κινείται κανείς προς τα εμπρός δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι προοδεύει – στην πραγματικότητα, η επιβράδυνση μας βοηθά να ξεκαθαρίσουμε προς τα που θέλουμε να κινηθούμε και εάν το σημείο B ήταν εκεί όπου θέλαμε να πάμε εξαρχής» λέει ο José.

Μαζί, η Swatch και ο José δημιούργησαν ένα ρολό που αιχμαλωτίζει τέλεια την διάθεση της στιγμής και βάζει την τέχνη στην καθημερινότητα των ανθρώπων.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
Ο José Santos III γεννήθηκε το 1970 στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες, όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Έλαβε το BFA του από το University of the Philippines College of Fine Arts, όπου κατόπιν δίδαξε για κάποια χρόνια. Από τις πρώτες ζωγραφιές του μέχρι τα πιο πρόσφατα έργα του όπου εξερευνά τετριμμένα αντικείμενα, τα έργα του καλλιτέχνη έχουν σχεδιαστεί για να μπερδεύουν τις αντιλήψεις μας. Είτε αφηγείται ιστορίες μέσω των εικονιστικών πινάκων και σχεδίων του είτε ανιχνεύει ιστορίες μέσω των συνθέσεών νεκρής φύσης σε κολάζ, ζωγραφική, έργα συναρμολόγησης και εγκατάστασης, η δουλειά του καλλιτέχνη βασιζεται σε μια ισχυρή κρυπτική εικονογραφία, με μηνύματα που συχνά είναι άπιαστα και αδιαπέραστα, προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες ερμηνείας. Το 2000, ο José επιλέχθηκε ως ένας από τους Thirteen Artists Awardees από το Πολιτιστικό Κέντρο των Φιλιππίνων. Έργα του έχουν εκτεθεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της γκαλερί Pearl Lam, της Σιγκαπούρης, του The Armory Show, της Νέας Υόρκης, της γκαλερί Arndt, του Βερολίνου και της Art Basel και του Χονγκ Κονγκ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice