Visual Browsing
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να σερβίρεις ένα Cardhu;

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να σερβίρεις ένα Cardhu;

Μέσα από τη στήλη Fine Drinking, θα μάθουμε τα πάντα για το ποτό και το fine drinking, πώς να φτιάχνουμε μοναδικά cocktails στο σπίτι και τα καλύτερα tips για διασκέδαση σε μερικές από τις πιο ζωντανές πόλεις του κόσμου

Κάποιοι προτιμούν το ουίσκι τους με ένα ή δύο παγάκια. Κάποιοι άλλοι λένε ότι ο σωστός τρόπος να το απολαύσεις είναι σκέτο. Στην πραγματικότητα η απάντηση βρίσκεται κάπου μεταξύ του δικού σου γούστου και της πολυπλοκότητας του αποστάγματος. Λίγο νερό (είτε υγρό, είτε στη μορφή πάγου), αλλάζει τη σύσταση του ποτού, αναδεικνύοντας τη γεύση και τα αρώματά του και αφαιρώντας λίγη από την οξύτητά του.

Ο ιδανικότερος τρόπος λοιπόν είναι να προσθέτεις λίγο-λίγο νερό (ιδανικά σταγόνα-σταγόνα) μέχρι να βρεις την ισορροπία που θα ανταποκρίνεται στα δικά σου γούστα. Η μύηση στο ουίσκι βασίζεται στην εμπειρία και στη δοκιμή. Με άλλα λόγια, απλά το απολαμβάνεις μέχρι να καταλήξεις στο αγαπημένο σου. Ανάλογα τον τύπο, τη διαδικασία και την ωρίμανση, οι γεύσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα. Η γεύση ενός malt ουίσκι μπορεί να είναι από βαθιά και γήινη μέχρι ελαφριά και γλυκιά.

Cardhu Single Malt Scotch whisky

Το Cardhu Single Malt γεννιέται σε ένα από τα κορυφαία αποστακτήρια του κόσμου, στο Speyside, ακριβώς εκεί που χτυπά η καρδιά του ουίσκι. Ελαφρύ και απαλό, με ένα χλωμό χρυσό χρώμα, είναι ιδανικό για κάποιον που τώρα ξεκινά τη διαδρομή του στον κόσμο του μαγικού αυτού αποστάγματος. Είναι ακριβώς αυτό που θες τις κρύες νύχτες του χειμώνα, μια χαλαρή βραδιά μπροστά στο τζάκι.

Συστατικά 

• 50ml Cardhu Single Malt Scotch whisky 

• Πάγος (προαιρετικά) 

Χρόνος παρασκευής

1 λεπτό 

Δυσκολία

1/5 

Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 

18g 

Μέθοδος

1. Προσθέτουμε ένα μεγάλο παγάκι (ή μερικά κανονικού μεγέθους) σε ένα ποτήρι tumbler. 

2. Προσθέτουμε 50ml Cardhu Single Malt Scotch whisky πάνω από τον πάγο και σερβίρουμε. 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5