Visual Browsing
Σπουδές στο εξωτερικό: με εισιτήριο το Διεθνές Απολυτήριο
ADVERTORIAL

Σπουδές στο εξωτερικό: με εισιτήριο το Διεθνές Απολυτήριο

Αν ο στόχος σου είναι να περάσεις σε ένα καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, θα χρειαστείς –εκτός από προσπάθεια, θέληση και πειθαρχία– και ένα σχολείο που θα είναι πολλά παραπάνω από σχολείο.

Ξέρεις ήδη ότι είναι πολύ σημαντικό να σπουδάσεις σε ένα καλό πανεπιστήμιο και να επενδύσεις χρόνο και προσπάθεια σε μια ακαδημαϊκή πορεία που θα σε εφοδιάσει κατάλληλα για την επαγγελματική σου εξέλιξη. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, υπάρχουν εξαιρετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα απογειώσουν τις σπουδές σου. Για να συμβεί αυτό χρειάζεσαι τα κατάλληλα εφόδια στο κατάλληλο σχολείο. Και αυτά θα τα βρεις στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Κάθε χρόνο, οι μαθητές του Pierce σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις, με τους αριστούχους του να είναι 4 φορές περισσότεροι από τον εθνικό μέσο όρο. Οι επιτυχίες των αποφοίτων του περιλαμβάνουν εισαγωγές σε διακεκριμένα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως ΕΜΠ, Καποδιστριακό Αθηνών, Harvard, Princeton, Emory, NYU, Hofstra, University of Chicago κ.ά. Την ίδια στιγμή, πολλά από τα δίδακτρα και τα έξοδά τους καλύπτονται από τις υποτροφίες που κερδίζουν. Για την ακρίβεια, τα τελευταία 3 χρόνια οι απόφοιτοι του Pierce που έχουν γίνει δεκτοί σε ξένα πανεπιστήμια με υποτροφία, έχουν λάβει περισσότερα από 2,5 εκ. δολάρια.

Φυσικά, για να γίνεις δεκτός στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, δεν αρκεί μόνο μια καλή βαθμολογία. Πρέπει να έχεις κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία, δηλαδή μία δυνατή αίτηση που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις ανάμεσα στους άλλους υποψήφιους. Γι’ αυτό στο Pierce οι μαθητές εξοικειώνονται με τις διαδικασίες εισαγωγής, τις αιτήσεις και τα προαπαιτούμενα των πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και άλλες χώρες. Ο Σύμβουλος Σπουδών στο εξωτερικό αξιολογεί τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τους στόχους κάθε υποψηφίου και κατευθύνει τον μαθητή ώστε να πραγματοποιήσει τις βέλτιστες επιλογές σπουδών και σταδιοδρομίας ανάλογα με τις δυνατότητες και τις κλίσεις του.

Επιπλέον, αν έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις σπουδές στο εξωτερικό, στο Pierce μπορείς να αποκτήσεις το Διεθνές Απολυτήριο (IBDP – International Baccalaureate Diploma Program). Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο προ-πανεπιστημιακό εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 2 ετών, το οποίο προσφέρεται στους μαθητές Α΄ Λυκείου. Γιατί να επιλέξεις το IB του Pierce; Αφενός, γιατί το IB ταιριάζει με τη φιλοσοφία του Pierce, φροντίζει δηλαδή για την ολόπλευρη ανάπτυξη του μαθητή, προσφέροντάς του τα εφόδια για να γίνει ένας ώριμος και συνειδητοποιημένος πολίτης του κόσμου. Ακόμα περισσότερο, γιατί με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το ποσοστό των αποφοίτων ΙΒ του Pierce που γίνονται δεκτοί σε ονομαστά πανεπιστήμια του εξωτερικού αγγίζει το 100%.

Αν θέλεις να ζήσεις και εσύ αυτή την εμπειρία ή σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για τα προγράμματα και τις δυνατότητες που σου προσφέρει το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, μπορείς να επισκεφθείς το Discover Pierce Day, την Κυριακή 31 Μαρτίου. Εκεί θα μπορέσεις να ενημερωθείς για τις εκπαιδευτικές επιλογές, τις υποτροφίες και το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης, θα συζητήσεις με καθηγητές και συμβούλους του σχολείου, θα ξεναγηθείς στις εγκαταστάσεις και θα γνωρίσεις καθηγητές και συμβούλους εγγραφών που μπορούν να σε κατευθύνουν. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ.

 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
18.10.2019
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5