Visual Browsing
Αφιέρωμα Εκπαίδευση
ΤΕΥΧΟΣ 669

Αφιέρωμα Εκπαίδευση

14 προτάσεις για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές & ξένες γλώσσες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΚΟΛΕΓΙΑ, ΙΕΚ

E-Learning προγράμματα στο ΕΚΠΑ

E-Learning προγράμματα στο ΕΚΠΑ

Εντυπωσιακά ανοδική πορεία σημειώνει το E-Learning του ΕΚΠΑ, το οποίο προσφέρει πάνω από 250 προγράμματα επιμόρφωσης στην ελληνική γλώσσα και πάνω από 35 στην αγγλική, με περισσότερους από 100 καθηγητές του ιδρύματος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους, ενώ ήδη έχουν επιμορφωθεί περισσότερα από 60.000 άτομα. Τα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα 40 εκπαιδευτικών κατευθύνσεων και επαγγελματικών τομέων αιχμής, όπως Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Χρηματοοικονομικά, Επιχειρηματικότητα, Marketing, Λογιστική, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Πληροφορική, Τουριστικά, Περιβάλλον, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Κοινωνιολογία, Υγεία, Διατροφή, Πολιτισμός, Δημιουργική Γραφή κ.ά. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων πραγματοποιείται  εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου (εκπαιδευτικής πλατφόρμας), ενώ η επιτυχής ολοκλήρωσή τους οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία ή μη. Σε όλα τα προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό, λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

Περισσότερες πληροφορίες: elearn.elke.uoa.gr (προγράμματα στα ελληνικά) και www.elearninguoa.org (προγράμματα στα αγγλικά).

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

To μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, με περισσότερους από 11.500 φοιτητές από 70 και πλέον χώρες του κόσμου, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να χτίσετε το μέλλον σας. Με έδρα τη Λευκωσία και παρουσία σε άλλες 18 πόλεις σε όλο τον κόσμο, το UNIC καθοδηγείται από την επιδίωξη της αριστείας στη διδασκαλία και τη μάθηση, την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία, και ένα συνεχώς εξελισσόμενο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά προγράμματα, όπως αυτά της Ιατρικής, των Διεθνών Σχέσεων, της Λογιστικής, της Νομικής και της Αρχιτεκτονικής, έχουν εξελιχθεί στα πλέον αναγνωρισμένα και αξιόπιστα στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή. Σήμερα, τα νέα προγράμματα του UNIC επικεντρώνονται στην έρευνα αιχμής, καθιστώντας το πανεπιστήμιο ηγέτη σε συγκεκριμένους τομείς, όπως στην περίπτωση του άκρως επιτυχημένου πρωτοποριακού προγράμματος στα Ψηφιακά Νομίσματα/Τεχνολογία Blockchain. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Ελλάδα προσφέρει πολλά κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλή, σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Γραφείο Αθήνας: Μεσογείων 265, Ν. Ψυχικό, 2106748293 / www.unic.ac.cy

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Με αποστολή την εξ αποστάσεως παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο προσφέρει σπουδές στους τομείς των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Εφαρμοσμένων Τεχνών, των Θετικών Επιστημών & Τεχνολογιών, καθώς και των Κοινωνικών Επιστημών. Η υποβολή αιτήσεων για τους υποψήφιους φοιτητές γίνεται αποκλειστικά διαδικτυακά και φέτος θα πραγματοποιηθούν 7 προπτυχιακά προγράμματα και 29 μεταπτυχιακά.

www.eap.gr, Παράρτημα Αθήνας: Τζωρτζ 4, πλ. Κάνιγγος

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, κάτω από τον οποίο λειτουργούν 3 μονάδες διαφορετικής εκπαιδευτικής βαθμίδας. Το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ Pierce, το Deree, που προσφέρει προπτυχιακές σπουδές και μεταπτυχιακά προγράμματα Ψυχολογίας, Επικοινωνίας, Data Science και TESOL, και το Alba Graduate Business School, που προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τα πτυχία που απονέμει είναι διπλά αναγνωρισμένα από τον αμερικανικό οργανισμό NEASC, που πιστοποιεί πανεπιστήμια όπως το Harvard, το ΜΙΤ, το Tufts, και το Open University της Αγγλίας. Οι σπουδαστές του Deree έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Όμιλος Libra, Diageo, Coca-Cola, κ.λπ.) ενώ το πρόγραμμα Study Abroad προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε κορυφαία συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, όπως το Stanford, το Cornell, το Emory κ.ά. Επίσης, το Κολλέγιο προσφέρει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής βοήθειας στους φοιτητές του, το οποίο για φέτος ανέρχεται σε 4,3 εκατ. ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.acg.edu

Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Ένα από τα πρώτα ελληνικά κολλέγια, που προσφέρει προπτυχιακές και µεταπτυχιακές σπουδές στις Σχολές ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονοµίας, Ναυτιλιακών, Πληροφορικής, Τουρισµού, Υγείας, Ανθρωπίνων Επιστηµών, Πολιτισµού & Επικοινωνίας (bachelor). Με υπερσύγχρονα και πλήρως εξοπλισµένα εργαστήρια για κάθε ειδικότητα, βιβλιοθήκη χιλιάδων τίτλων, καθώς και µια άρτια µέριµνα για τους φοιτητές του, µε Κέντρο Ακαδηµαϊκής Υποστήριξης, Συµβουλευτικής, Κέντρο ∆ιασύνδεσης µε την αγορά εργασίας. ∆ιαθέτει κτιριακές υποδοµές και σε Μαρούσι, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Πατησίων 125, 2106199891, www.mitropolitiko.edu.gr

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με έτος ίδρυσης το 1989, το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει σειρά από προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και επαγγελματικά προγράμματα σπουδών, ενώ έχει αναπτύξει έντονη ερευνητική δραστηριότητα (βασική και εφαρμοσμένη) σε ολόκληρο το εύρος των γνωστικών αντικειμένων. Υποστηρίζεται οικονομικά κατά 57% από κρατική χρηματοδότηση και κατά 43% από ίδια έσοδα. Παρέχει μόρφωση με δωρεάν φοίτηση για σπουδές προπτυχιακού επιπέδου και με επιχορηγημένα δίδακτρα για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου.

Λευκωσία, www.ucy.ac.cy

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Με σχεδόν μισό αιώνα εμπειρίας, στο ΙΕΚ ∆ΕΛΤΑ θα σπουδάσεις µια σειρά από επαγγέλµατα µε αντίκτυπο στην αγορά εργασίας, όπως: Τουριστικά Επαγγέλµατα, Μηχανολογία, Μόδα & Οµορφιά, Υγεία, Πληροφορική, Οικονοµία & ∆ιοίκηση, Εφαρµοσµένες Τέχνες, Performing Arts, Παιδαγωγικά & Κοινωνικές Υπηρεσίες, Μουσική & Ήχος, Ηλεκτρονικά, Επικοινωνία & ΜΜΕ, Ηλεκτρολογία, Αγροτική Κατάρτιση. Οι απόφοιτοι αποκτούν κρατικό δίπλωµα επαγγελµατικής κατάρτισης, ενώ θα το βρεις επίσης σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Πάτρα.

Ιπποκράτους 22, 2108225983, www.delta-iek.gr

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Έχει βραβευθεί ως ένα από τα καλύτερα επτά εκπαιδευτήρια της Ευρώπης και προσφέρει σπουδές σε 86 ειδικότητες στους εξής τοµείς: Επαγγέλµατα Υγείας, Οικονοµία & ∆ιοίκηση, Τουρισµός & Επισιτισµός, Τεχνικά Επαγγέλµατα, Η/Υ & Νέες Τεχνολογίες, Οπτικοακουστικά & Τέχνες, Εφαρµοσµένες Τέχνες, Ηχοληψία & Μουσική Τεχνολογία, Αισθητική & SPA, Μόδα & Οµορφιά, ΜΜΕ & Αθλητισµός, Παιδαγωγικά. Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ οδηγεί στην απόκτηση κρατικού διπλώµατος, ενώ το Γραφείο Επαγγελµατικής Σταδιοδροµίας θα σου εξασφαλίσει το βέλτιστο επαγγελµατικό προσανατολισµό.

Κοδριγκτώνος 16, 2108224074, www.iek-akmi.edu.gr


ΤΕΧΝΕΣ, DESIGN, ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ

ΑΚΤΟ

ΑΚΤΟ

Ο ΑΚΤΟ, με 47 χρόνια παράδοσης και καινοτομίας, προσφέρει όλο το φάσμα σπουδών στις ειδικότητες του Art & Design: Γραφιστική, Διακόσμηση - Αρχιτεκτονική, Φωτογραφία, Σχέδιο Μόδας,  Product Design, Εικαστικά, Comics, Digital Marketing, Animation, Game Design, Τεχνικός Δομικών Έργων. Καλύπτοντας όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ο ΑΚΤΟ προσφέρει στον υποψήφιο όλους τους τρόπους για να σπουδάσει την αγαπημένη του ειδικότητα: Μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου, με την εποπτεία του Middlesex University London, σπουδές Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ, ευέλικτα προγράμματα Open Learning και Distance Learning, καθώς και μονοετή Τμήματα Κατάρτισης - Εξειδικευμένα Σεμινάρια. Στις 12/9 Open Day σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

2105230130 (Αθήνα), 2310221231 (Θεσσαλονίκη), www.akto.gr

Κολλέγιο Βακαλό

Κολλέγιο Βακαλό

Με σημαντική παρουσία από το 1958, το Κολλέγιο Βακαλό συνεχίζει να προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές στους τοµείς της Γραφιστικής, της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού χώρου και του Digital Design. Οι καθηγητές είναι καλλιτέχνες, επαγγελµατίες, επιστήµονες, συγγραφείς, όλοι τους διακεκριµένοι στους τοµείς τους, µε εκπαιδευτική εµπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία, οι εγκαταστάσεις άρτιες, ενώ συχνά διοργανώνονται σεμινάρια επαγγελµατικού προσανατολισµού. Τα προγράµµατα επικυρώνονται από το βρετανικό πανεπιστήµιο του Derby.

Λ. Κατσώνη 26, 2106442514, www.vakalo.gr


ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Ινστιτούτο Θερβάντες

Ινστιτούτο Θερβάντες

Ο επίσημος μορφωτικός φορέας του ισπανικού κράτους για την εκμάθηση και την πιστοποίηση της ισπανικής γλώσσας, εδώ και 30 χρόνια είναι ο κυριότερος φορέας για τη διάδοση του ισπανικού και λατινοαμερικανικού πολιτισμού. Με περίπου 90 παραρτήματα σε περισσότερες από 40 χώρες, αποτελεί έναν  μοναδικό, σύγχρονο χώρο διδασκαλίας, πολιτιστικής καλλιέργειας, διαλόγου και συνδιαλλαγής με τον ισπανικό και λατινοαμερικάνικο πολιτισμό. Επίσης, εκτός της πληθώρας πολιτιστικών δράσεων, προσφέρει: σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και περισσότερα τμήματα εκμάθησης ισπανικών για όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες, online τμήματα εκμάθησης ισπανικών, εξετάσεις DELE (οι επίσημες εξετάσεις ισπανικών διπλωμάτων αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ, εξετάσεις διπλωμάτων SIELE και εξετάσεις CCSE. Ακόμη: Ειδικά σεμινάρια για καθηγητές ισπανικής γλώσσας, ενώ στην ιστορική του έδρα, στο ανακαινισμένο νεοκλασικό στο Κολωνάκι, βρίσκεται και η βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέτι του Ινστιτούτου Θερβάντες, η μεγαλύτερη όσον αφορά την ισπανόφωνη βιβλιογραφία στην Ελλάδα.

Σκουφά 31, 2103319799, www.atenas.cervantes.es

Ινστιτούτο Goethe

Ινστιτούτο Goethe

Για περισσότερα από 65 χρόνια το Goethe-Institut αποτελεί τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο φορέα για τη διοργάνωση γλωσσικών τμημάτων σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο πάνω από 200.000 σπουδαστές φοιτούν σε κάποιο τμήμα Γερμανικών σε ένα από τα 150 Goethe-Institut που λειτουργούν σε περισσότερες από 90 χώρες.  Στο Goethe όλοι δουλεύουν με άξονα την επαγγελματική σου σταδιοδρομία και για αυτό ακολουθούν μια εξατομικευμένη αξιολόγηση, η οποία διασφαλίζει την κατάταξή σου στο κατάλληλο τμήμα. Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των σπουδαστών του, έχει δημιουργήσει τμήματα κανονικά, εντατικά, θερινά και online, αναλόγως με τον χρόνο που έχεις να διαθέσεις αλλά και τις ανάγκες του κάθε σπουδαστή. Επίσης, με μότο το «Πάμε σωστά απ’ την αρχή!» φροντίζουν ώστε παιδιά και έφηβοι να βάλουν τις σωστές βάσεις εκμάθησης ξένης γλώσσας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το μάθημα, το παιδί ή ο έφηβος έχει ως κύρια γλώσσα διδασκαλίας τα Γερμανικά. Οι μαθητές προετοιμάζονται σωστά και με συνέπεια για τα διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά του Goethe-Institut, εξασφαλίζοντας επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία σε παγκόσμια κλίμακα.

Ομήρου 14-16, 103661043, www.goethe.de/athen 

British Council

British Council

Λειτουργώντας στην Ελλάδα ήδη από το 1939, το Βρετανικό Συμβούλιο διδάσκει αγγλικά σε μαθητές (παιδιά και ενήλικες) και καθηγητές, επικεντρώνοντας, επίσης, στις τέχνες, καθώς και στον τομέα της εκπαίδευσης και κοινωνία. Επίσης, το British Council έχει μια μεγάλη γκάμα μέσων στο διαδίκτυο, που παρέχονται δωρεάν για να βοηθήσουν ενήλικες, εφήβους και παιδιά στην εκμάθηση Αγγλικών. Στα μέσα αυτά περιλαμβάνονται βίντεο, εφαρμογές για κινητά, παιχνίδια, ιστορίες, ακουστικό υλικό και ασκήσεις γραμματικής.

www.britishcouncil.gr, 2103692333


Μη χάσεις! 

Την έκθεση φωτογραφίας «Dream & Life» της ομάδας «Διαδρομές». Πρόκειται για την ετήσια έκθεση των μελών της ομάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο The Box από τις 7 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου. Εγκαίνια στις 7/9, στις 20.30. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι των Γιώργου Ασημακόπουλου και Τόλη Χατζηγνατίου. Τα σεμινάρια θα αρχίσουν τον Οκτώβριο, με εκπτωτικές τιμές για ανέργους και φοιτητές. Δείτε περισσότερα στο www.diadromeseminars.gr και στο Guide της Athens Voice

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Εν Αιθρία 10
Εν Αιθρία 10
Ελληνοαμερικανική Ένωση
11.09.2019
Εν Αιθρία 10
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς
12.09.2019
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5