1821 Digital Gallery
Τα νέα βιβλία των εκδόσεων Βακχικόν

Κερδίστε ένα από τα καινούργια βιβλία των εκδόσεων Βακχικόν

Στέλνοντας ένα απλό e-mail
Κερδίστε ένα αντίτυπο από τα καινούργια βιβλία των εκδόσεων Βακχικόν

Tα νέα βιβλία των εκδόσεων Βακχικόν είναι έτοιμα από καιρό, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν βρίσκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων. 

Επειδή, όμως, οι εκδόσεις Βακχικόν δεν θέλουν καθόμαστε άπραγοι περιμένοντας να επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά, σας δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσετε 1 αντίτυπο από ένα από τα καινούργια βιβλία και συγκεκριμένα: τη σειρά διηγημάτων του Τρύφωνα Στέλλα με τίτλο «Κολιάτσου - Παγκράτι», το αφήγημα της Ανθούλας Δανιήλ «Δεκαετίες τερματίζουν όλες μαζί στο νήμα», το μυθιστόρημα «Οι πικροδάφνες θέλουν κούρεμα» της Αγγέλας Καϊμακλιώτη και την «Κρεμμυδαποθήκη» της Κατερίνας Λιάτζουρα.

Διεκδικείστε ένα από τα παρακάτω νέα βιβλία των εκδόσεων Βακχικόν

Αν θέλετε να διεκδικήσετε κάποιο από τα νέα βιβλία των εκδόσεων Βακχικόν, στείλτε e-mail στο contest@athensvoice.gr γράφοντας Vakxikon στο θέμα, τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση) καθώς και το βιβλίο της επιλογής σας. Αν είστε ο νικητής, το βιβλίο θα σας αποσταλεί με courier.

«Κολιάτσου - Παγκράτι»διηγήματα του Τρύφωνα Στέλλα
Αθήνα, κάπου στα 1980. Μια οικογενειακή επιχείρηση στο κέντρο της πόλης. Το καθημερινό δρομολόγιο για την κάλυψη -κυρίως- των εξόδων που αφορούν τις σπουδές των παιδιών. Η αγωνία για την πρόοδο και την επαγγελματική αποκατάσταση ενός αιώνιου φοιτητή. Η δημιουργία ενός υποκαταστήματος. Οι συμφωνίες, οι διαφωνίες, οι συνεργασίες, οι υποσχέσεις. Δολοπλοκίες και ψευδείς δηλώσεις. Το αποτέλεσμα. Οικονομική κρίση;


«Δεκαετίες τερματίζουν όλες μαζί στο νήμα», αφήγημα της Ανθούλας Δανιήλ (εκδόσεις Βακχικόν)
«Δεκαετίες τερματίζουν όλες μαζί στο νήμα»
αφήγημα της Ανθούλας Δανιήλ
Θα μπορούσα να ονομάσω το βιβλίο "Προσωπική μυθολογία", όμως προτίμησα τον τίτλο Δεκαετίες τερματίζουν όλες μαζί στο νήμα, επειδή ο χρόνος υπακούει σε ένα συνεχές φλας μπακ για να φέρει στο παρόν ό,τι ανήκει στο παρελθόν. Εκ των πραγμάτων η αφήγηση ακολουθεί τεθλασμένη πορεία, εκκινώντας από ένα επεισόδιο της παιδικής ηλικίας ή της μετέπειτα νεανικής ή της τωρινής, που ετεροχρονισμένα επαναξιολογείται και επανεκτιμάται κάτω από άλλο φως. Αυτά που με απασχολούν μπορεί να αφορούν ένα ιστορικό απόσπασμα, έναν πίνακα ζωγραφικής, ένα γλυπτό, μια μουσική σύνθεση, ένα κινηματογραφικό έργο, ένα θεατρικό. Ό,τι όμως και αν είναι, θα αναφερθεί με τα καλλιτεχνικά του ανάλογα. Για παράδειγμα, ένα ποίημα του Μαλαρμέ που γίνεται μουσική σύνθεση από τον Ντεμπισί και μπαλέτο που χορεύει ο Νιζίνσκι και μετά ποίημα από τον Σεφέρη. Με γοήτευε πάντα, με άλλα λόγια, αυτή η σύμπλεξη τεχνών, βιβλίων, έργων τέχνης και ανθρώπων-δημιουργών. Και συχνά μια απορία των μαθητικών μου χρόνων, ανενεργή στα χρόνια που κύλισαν, έβρισκε κάποια στιγμή την απάντησή της σαν από θαύμα. Κι άλλοτε μια παρόρμηση, πάλι σαν από θαύμα, φώτιζε κάτι που μου ήταν σκοτεινό. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων θα μπορούσε να είμαι εγώ. -Ανθούλα Δανιήλ
«Οι πικροδάφνες θέλουν κούρεμα» της Αγγέλας Καϊμακλιώτη (εκδόσεις Βακχικόν)
«Οι πικροδάφνες θέλουν κούρεμα»
 της Αγγέλας Καϊμακλιώτη
Η Αγγέλα Καϊμακλιώτη γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Είναι κάτοχος πτυχίου παιδαγωγικών και μεταπτυχιακού τίτλου στην εκπαιδευτική ηγεσία και πολιτική. Έχει επίσης μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και διαμεσολάβησης. Είναι διευθύντρια σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Λάρνακας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Πολιτισμού για Παιδιά και Νέους. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου. Για το εκπαιδευτικό της έργο έχει τιμηθεί με Gold Award στα βραβεία Cyprus Education Leaders Awards. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και μια συλλογή διηγημάτων. Έργα της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες ποίησης και λογοτεχνικά περιοδικά. Η ποιητική της συλλογή Εκ του Σύνεγγυς έχει μεταφραστεί στα σερβικά και στα αγγλικά. Οι πικροδάφνες θέλουν κούρεμα είναι η πέμπτη ποιητική συλλογή της.
«Η κρεμμυδαποθήκη» της Κατερίνας Λιάτζουρα (εκδόσεις Βακχικόν)
«Η κρεμμυδαποθήκη» 
της Κατερίνας Λιάτζουρα
Η Κατερίνα Λιάτζουρα γεννήθηκε στη Γερμανία. Ζει στη Χαλκίδα και εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση Ευβοίας ως Φιλόλογος της Γερμανικής Γλώσσας. Μεταφράζει στα γερμανικά ποιήματα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών και Ελληνίδων ποιητριών. Ενίοτε συνομιλεί και με ομότεχνούς της. Της αρέσει η φωτογραφία. Η κρεμμυδαποθήκη είναι η τρίτη ποιητική της συλλογή.
Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5