Advertorial

Το Matebook 14s της HUAWEI δεν είναι απλά laptop- Είναι εμπειρία!

Με καινοτόμο τεχνολογία, υπέροχη αισθητική και μοναδική λειτουργικότητα, το Matebook 14s της HUAWEI είναι αυτό που χρειάζεστε.

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το laptop Matebook 14s της HUAWEI σε πράσινο-γκρί χρώμα
© HUAWEI

Ένα κομψό laptop που συνδυάζει κορυφαία κατασκευή, υψηλές αποδόσεις και ελαφρύ σχεδιασμό.

Όταν προσγειώθηκε το κουτί με το νέο μου laptop στο γραφείο, όπως και να το κάνουμε, η προσμονή και η χαρά μου ήταν μεγάλη. Και ποιος δεν χαίρεται όταν ανοίγει για πρώτη φορά το νέο του υπερσύγχρονο υπολογιστή και έχει στα χέρια του την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που είναι ταυτόχρονα και ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη δουλειά του; Ακόμα όμως κι έτσι, δεν είχα ιδέα με τι συσκευή είχα να κάνω, διότι μέχρι τότε ελάχιστα ήξερα σε σχέση με όσες ευχάριστες εκπλήξεις επρόκειτο να ακολουθήσουν…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και τη μαγική λέξη που ακούει στο όνομα «unboxing». Οι ειδικοί στην ψυχολογία του καταναλωτή, συμφωνούν ότι το «ξεπακετάρισμα» ενός προϊόντος καταλαμβάνει το 1/3 της συναισθηματικής ικανοποίησης από την αγορά μας. Έτσι κι εγώ, άρχισα αργά- αργά να ξετυλίγω τις ταινίες με το «CAUTION!FRIGILE» και τα bubble wrap. Στη συνέχεια έβγαλα όλα τα προστατευτικά χαρτιά και ένα «τακ» σήμανε την αρχή του πάρτι. Το κουτί είχε ανοίξει κι εγώ επιτέλους είχα στα χέρια μου το νέο Matebook 14s της HUAWEI!

Το laptop Matebook 14s της HUAWEI σε πράσινο-γκρί χρώμα
© Athens Voice

Το χρώμα κάτι ανάμεσα σε γκρι-ανθρακί με μια ελαφρά πινελιά από πράσινο, που η HUAWEI ονομάζει δικαιωματικά Spruce Green, το κάνουν απευθείας να δείχνει μοναδικό. Βγάζω τον φορτιστή και συνειδητοποιώ ότι καλώδιο και πριζάκι δε ζυγίζουν τίποτα! Λέω, εδώ είμαστε, επιτέλους δε θα χρειαστεί να ξαναπώ «που να κουβαλάω τώρα καλώδια και φορτιστές». Γκρίνια Έφης vS Matebook 14s σημειώσατε 0-1.

Μόλις παίρνει ρεύμα και ανοίγει η οθόνη, αναφωνώ ένα αυθόρμητο «όπα- τι έχουμε εδώ;». Και είχαμε ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα: τα πρώτα βήματα για το «στήσιμο» του laptop ήταν πραγματικά πανεύκολα, είχαν και φωνητικό οδηγό και συνοδεύονταν από ευγενικά μηνύματα στην οθόνη όπως «Καλωσήλθατε! Θα χρειαστούμε λίγα λεπτά για να ετοιμάσουμε τη συσκευή σας» και «Σε πολύ λίγο το laptop σας θα είναι πανέτοιμο».

Εφόσον, όντως, μέσα σε λίγα λεπτά είχαν σεταριστεί τα πάντα και έχω πλέον μπροστά μου την ολοφώτεινη οθόνη ξετρελαίνομαι με την ανάλυση και την ποιότητα των χρωμάτων, λες και ο θεός των pixels είπε, εδώ θα δώσω όλο μου το ταλέντο! Ανατρέχω στα τεχνικά χαρακτηριστικά και διαβάζω ότι το HUAWEI MateBook 14s  διαθέτει οθόνη FullView, σήμα-κατατεθέν της σειράς MateBook, με τέσσερα στενά bezels. Η υψηλή αναλογία οθόνης-συσκευής στα 90% χαρίζει συναρπαστική οπτική εμπειρία, ενώ το aspect ratio στα 3:2 επιτρέπει στην οθόνη να εμφανίζει περισσότερο περιεχόμενο σε κάθετη διάταξη. Έτσι εξηγείται ότι ενώ το laptop είναι 14,2 ιντσών, φαίνεται σα να είναι πολύ μεγαλύτερο. Υποστηρίζοντας ευρεία γκάμα χρωμάτων 100% sRGB, η οθόνη μπορεί να αποδώσει 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα (απίστευτο κι όμως αληθινό), παραδίδοντας ζωντανές εικόνες και ομαλές μεταβάσεις. Ακόμα, αυτή η υπερ-οθόνη του HUAWEI MateBook 14s υποστηρίζει refresh rate έως 90Hz για ομαλή περιήγηση. Πιέζοντας ταυτόχρονα το πλήκτρο Fn και R, η λειτουργία του laptop μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ 60Hz για καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και 90Hz για αρτιότερα γραφικά.

Το νέο μου laptop, που τόσο με προσέχει, παρέχει διπλή προστασία ματιών για τους χρήστες με τις πιστοποιήσεις TÜV «Rheinland Low Blue Light» (Hardware Solution) και Flicker Free, οι οποίες ελαττώνουν την κόπωση των ματιών. Το νέο laptop διαθέτει αισθητήρα φωτός που αντιλαμβάνεται τα μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα φώτα και ρυθμίζει ανάλογα τη φωτεινότητα της οθόνης.

Συν τοις άλλοις, το πληκτρολόγιο τείναι πολύ βολικό, η υφή των πλήκτρων ματ με τον αποκλειστικό σχεδιασμό Soft-landing της HUAWEI που παρέχει απτική ανατροφοδότηση και καθιστά την πληκτρολόγηση στο HUAWEI MateBook 14s απόλαυση. Και σας το λέει αυτό επαγγελματίας που γράφει και το λιγότερο 3.000 λέξεις την ημέρα.

Συνεχίζω λοιπόν να δουλεύω και μάλιστα, στα to-do της ημέρας είναι να δω κάποια βίντεο σχετικά με ένα πρότζεκτ που τρέχουμε. Πατάω αναπαραγωγή και… τα-ντα! Ήταν λες και μεταφέρθηκα σε αίθουσα σινεμά και έχω την τέλεια ποιότητα ήχου από τα πιο ενισχυμένα ηχεία. Πληροφορούμαι ότι το laptop μου, που το αγαπώ ήδη, έχει το καινοτόμο HUAWEI SOUND®  το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά στο HUAWEI MateBook 14s για να προσφέρει απολαυστική εμπειρία ήχου. Διαθέτει ηχητικό σύστημα τεσσάρων ηχείων (έτσι εξηγούνται όλα) , που αποτελείται από δύο tweeters και δύο woofer, τα οποία παράγουν ισχυρά μπάσα και εντυπωσιακά πρίμα. Τα ηχεία υποστηρίζουν αλγόριθμους αναπαραγωγής ήχου της HUAWEI για τη δημιουργία ήχων υψηλής ποιότητας και από τις δύο πλευρές της συσκευής.

Τέσσερα μικρόφωνα τοποθετημένα στις πλευρές του laptop λαμβάνουν ήχους από απόσταση έως και 5 μέτρων. Τεχνητή νοημοσύνη ρυθμίζει το noise cancellation και καθιστά κάθε ήχο κρυστάλλινο. Το HUAWEI MateBook 14s καινοτομεί, καθώς είναι το πρώτο laptop που διαθέτει Personal Voice Enhancement για την εξάλειψη του περιβάλλοντος θορύβου, ώστε  η φωνή του χρήστη να ακούγεται δυνατά και καθαρά κατά τη διάρκεια κλήσεων ή συσκέψεων. Το επιβεβαιώνω γιατί ποτέ άλλοτε οι τηλεδιασκέψεις μου δεν ήταν τόσο ξεκούραστες.

Το καλύτερο βέβαια, δε σας το έχω πει ακόμα. Στο HUAWEI MateBook 14s, η οθόνη για την οποία σας μίλησα με όλα αυτά τα κολακευτικά σχόλια είναι και πολλαπλής αφής 10 σημείων που μας επιτρέπει και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί όταν ολοκληρώνουμε παράλληλες εργασίες αλλά και να ζουμάρουμε πάνω σε εικόνες, να ανοίγουμε διάφορα αρχεία και, σε τελική ανάλυση να ξεκολλάμε και λιγάκι τα δάχτυλα από τα πλήκτρα.

Δημοσιογράφος της Athens Voice με laptop Matebook 14s της HUAWEI
© Athens Voice

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να προσθέσω ότι η οθόνη απογείωσε το μεταμεσονύχτιο online Christmas Shopping και με έβαλε σε σκέψεις του στιλ «Τι έχανα τόσα χρόνια με laptop χωρίς οθόνη αφής;».

Στα άλλα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά που διευκόλυναν την καθημερινότητά μου είναι ότι το HUAWEI MateBook 14s είναι πολύ λεπτό και ελαφρύ, ζυγίζει μόλις 1,43 κιλά, οπότε χωράει στις τσάντες και δεν με επιβάρυνε καθόλου στην μετακίνηση. Παρέχει «έξυπνη» σύνδεση με smartphones, tablets, οθόνες οπότε δεν ανησυχώ για τίποτα.

Τέλος, θα κλείσω με το γεγονός ότι ξεχνάς να το φορτίσεις. Και κυριολεκτώ. Έχουν κάνει μια μαεστρία με τη χωρητικότητα της μπαταρίας και τον φορτιστή Super Charge που ενώ το έχω ανοιχτό όλη μέρα με 15 διαφορετικά προγράμματα να τρέχουν ταυτόχρονα, οθόνη σε πλήρη φωτεινότητα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, το HUAWEI MateBook 14s δε λέει να ξεφορτίσει. Κατασκευασμένο για να συνεργάζεται άψογα με τον νέο επεξεργαστή Intel® Core 11 11ης γενιάς και διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά Intel® Iris® Xᵉ και με τη λειτουργία βέλτιστης απόδοσης μπορεί να αυξηθούν οι επιδόσεις μέσα από τη συντόμευση Fn+P ( αύξηση της CPU TDP στα 45W). Το HUAWEI MateBook 14s με βοήθησε στο να είμαι παραγωγική, να απελευθερώσω τη δημιουργικότητά μου, να τρέξω όλες μου τις υποχρεώσεις χωρίς να αγχωθώ για τίποτα και κυρίως, να έχω διαρκώς ένα αίσθημα ευκολίας και άνεσης. Αλήθεια, δεν υπάρχει κάτι που δεν κάνει καλά το  HUAWEI MateBook 14s!

Το laptop Matebook 14s της HUAWEI σε πράσινο-γκρί χρώμα
© Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ