Visual Browsing
«Καϊζέν», «Αλλάξτε τη ζωή σας με 5 πρακτικά βήματα», «Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή»: Τρία υπέροχα νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας
ADVERTORIAL

3 βιβλία που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή σας

Αυτοβελτίωση και προσωπική ανάπτυξη σε νέους τίτλους των εκδόσεων Μίνωας
ΓΙΝΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ | PHOTO © ALEN ROJNIC / UNSPLASH
«Καϊζέν», «Αλλάξτε τη ζωή σας με 5 πρακτικά βήματα», «Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή»: Τρία υπέροχα νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας

Έως πού θα έφτανες για να κατακτήσεις τη ζωή που πραγματικά ονειρεύεσαι; Πώς μπορείς να κατακτήσεις την απλότητα, να ατενίσεις το μέλλον αισιόδοξα και να προσδώσεις σιγουριά και γαλήνη στις απλές καθημερινές σου στιγμές; Είναι γεγονός ότι βιώνουμε τους πλέον αβέβαιους καιρούς, εάν ωστόσο και εσύ πιστεύεις πως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου δεν πρέπει να καταπιέζεται από κανένα εμπόδιο, ανακάλυψε μια πολυδιαβασμένη, θαυμάσια σειρά βιβλίων των εκδόσεων Μίνωας που σου προτείνει πώς να ζήσεις πρακτικότερα και καλύτερα.

«Καϊζέν» της Κριστί Βανμπρεμέρς, «Αλλάξτε τη ζωή σας με 5 πρακτικά βήματα» της Σου Μπέλτον, «Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή» του Βεξ Κινγκ. Σαφώς η λογοτεχνία αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης κερδίζει ολοένα έδαφος παγκοσμίως, και οι τρεις αυτοί τίτλοι, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας, αποτελούν την αφρόκρεμα του είδους. Αγαπήθηκαν διεθνώς, προσέφεραν καινούργια μονοπάτια ζωής σε εκατομμύρια αναγνώστες, χάρισαν θετικότητα, αισιοδοξία, ενέργεια και ευτυχία. Ανακάλυψε τη μεταμορφωτική τους δύναμη.

Κριστί Βανμπρεμέρς, «Καϊζέν»
Αλλάζω προς το καλύτερο, με ένα βήμα κάθε φορά.
Σελίδες 304, εκδόσεις Μίνωας, μετάφραση Πετρούλα Γαβριηλίδου

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν την επιθυμία να τους συμβεί κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο. Η συγγραφέας Κριστί Βανμπρεμέρς, παρουσιάζει και προσαρμόζει στην καθημερινή ζωή τη φιλοσοφία του Καϊζέν – μια φιλοσοφία ζωής που προέρχεται από την Ιαπωνία και προτάσσει την ιδέα «λίγο κάθε μέρα».

Όλοι μας κάποια στιγμή νιώθουμε έντονη ανάγκη για μια αλλαγή. Πώς, όμως, θα αλλάξουμε και από πού θα ξεκινήσουμε; Ανακάλυψε το δικό σου προσωπικό μονοπάτι, βοήθησε το κομμάτι του εαυτού σου που φαίνεται σβηστό, αλλά αδημονεί να ζήσει, να περπατήσει, να ανθίσει ξανά! Άκου τη μικρή φωνή μέσα σου που ζητάει την αλλαγή. Άλλαξε τις συνήθειές σου και βγες από το Comfort Zone που έχεις δημιουργήσει. Ενθάρρυνε τον εαυτό σου και ανάλαβε δράση. Ποιο θα είναι, λοιπόν, το επόμενο μικρό σου βήμα;

Καϊζέν σημαίνει «διαρκής βελτίωση». Το ιδεόγραμμα kai σημαίνει «αλλάζω» κάνοντας μια προσπάθεια. Το zen σημαίνει «καλό», «καλύτερο», με μια αίσθηση γαλήνης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του «Καϊζέν»

Η Κριστί Βανμπρεμέρς εργάζεται ως life coach και ειδικεύεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας για ενήλικες στον τομέα της δημιουργικότητας. Διατηρεί τον ιστότοπο maviesansmoi.com (Η ζωή μου χωρίς εμένα) και έχει εκδώσει 15 βιβλία προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης. Τα βιβλία της γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία και έχουν μεταφραστεί σε 7 γλώσσες. Ζει στο Παρίσι και ταξιδεύει συχνά στην Ιαπωνία και στη Νότια Αμερική.

Σου Μπέλτον, «Αλλάξτε τη ζωή σας με 5 πρακτικά βήματα»
Σελίδες 176, εκδόσεις Μίνωας, μετάφραση Νοέλα Ελιασά

Ένας «οδηγός ζωής» που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα εμπόδια που σας κρατάνε πίσω και να προχωρήσετε στη ζωή που πραγματικά ονειρεύεστε.

Η Σου Μπέλτον, μέσα από αυτό το βιβλίο, οραματίζεται να δημιουργήσει «έναν κόσμο όπου θα ζούμε τη ζωή που επιλέγουμε χωρίς να μας περιορίζουν φόβοι και διάφορες πεποιθήσεις. Ένα βιβλίο που σας προτρέπει να ατενίσετε το μέλλον με αισιοδοξία!

Θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας, αλλά δεν ξέρετε πώς; Μήπως σας εμποδίζουν ο φόβος και οι αμφιβολίες; Αυτός ο εύκολος και χρηστικός οδηγός θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τους λόγους για τους οποίους νιώθετε αποπροσανατολισμένοι ή σαν να έχετε «κολλήσει».

Ξεκαθαρίστε τι είναι πραγματικά σημαντικό για σας, χρησιμοποιήστε στο έπακρο τις δυνατότητές σας και ανακαλύψτε τον σκοπό της ζωής σας. Νικήστε τις φωνές, τους φόβους και τις αμφιβολίες που σας σαμποτάρουν και συναντήστε τον Μελλοντικό Εαυτό σας. Επιλέξτε νέους τρόπους να βλέπετε τη ζωή, αφήστε πίσω παλιές συνήθειες και αλλάξτε οριστικά το μοτίβο της σκέψης σας. Γιορτάστε με τις επιτυχίες σας, μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας, αναγνωρίστε την αξία σας. Δεσμευτείτε να κάνετε καθημερινά μικρές αλλαγές. Αγαπήστε τον εαυτό σας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του «Αλλάξτε τη ζωή σας με 5 πρακτικά βήματα»

Η Σου Μπέλτον ξεκίνησε την καριέρα της ως τηλεοπτική παραγωγός στο BBC. Είναι προσωπική σύμβουλος (Life Coach) και έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να βγουν από το τέλμα, να ξαναβρούν τον δρόμο τους και να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους. Φοίτησε στο περίφημο Συν-ενεργό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης (Co-Active Training Institute, CTI) στις ΗΠΑ και ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα για περισσότερα από 12 χρόνια.

Βεξ Κινγκ, «Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή»
Σελίδες 296, εκδόσεις Μίνωας, μετάφραση Νοέλα Ελιασά

Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή: Ένα άκρως επίκαιρο βιβλίο, ένα από τα σημαντικότερα βιβλία αυτοβελτίωσης στα εκδοτικά χρονικά, γραμμένο από έναν άνθρωπο που βίωσε δύσκολα παιδικά χρόνια, ενώ κατάφερε να είναι σήμερα σύμβουλος χιλιάδων ανθρώπων που τον ακολουθούν και παίρνουν ως παράδειγμα την αποφασιστικότητα και την ψυχική του δύναμη.

Ο Βεξ Κινγκ μας δείχνει τρόπους για να μεταμορφώσουμε τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά, μας μαθαίνει πώς να αγαπάμε τον εαυτό μας και πώς να ξεπεράσουμε τους φόβους μας.

Πώς μπορείς να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου; Πώς θα μετατρέψεις τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά; Μπορείς να βιώσεις εσωτερική γαλήνη και ευτυχία; Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει:

  • Να ασχοληθείς με τη φροντίδα του εαυτού σου, να αποβάλεις την τοξική ενέργεια και να μάθεις να δίνεις προτεραιότητα στην υγεία σου.

  • Να καλλιεργείς θετικές συνήθειες στην καθημερινότητά σου.

  • Να αλλάξεις τις παγιωμένες πεποιθήσεις σου και να ανοιχτείς σε αυτά που σου προσφέρει η ζωή.

  • Να ξεπεράσεις τους φόβους σου, να αποκτήσεις επίγνωση και ενσυνειδητότητα.

  • Να ανακαλύψεις τον ανώτερο σκοπό της ζωής σου. Να γίνεις φωτεινός φάρος για τους άλλους.

Όταν αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, νιώθουμε, μιλάμε, μεταμορφώνεται ο κόσμος γύρω μας. Είσαι έτοιμος να ζήσεις μια όμορφη και υπέροχη ζωή;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα του «Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή»

Ο Βεξ Κινγκ ασκεί μεγάλη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συγγραφέας και σύμβουλος σε θέματα βελτίωσης της καθημερινής ζωής.

Πέρασε πολλές δυσκολίες στην παιδική του ηλικία. Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν μωρό, ενώ η οικογένειά του έμενε συχνά άστεγη ή ζούσε σε φτωχές και επικίνδυνες γειτονιές. Ο ίδιος αποτέλεσε συχνά στόχο ρατσιστικών επιθέσεων. Στην εφηβεία δεν ένιωθε άνετα με τον εαυτό του και ήταν θυμωμένος με τη ζωή και τον κόσμο. Αυτές οι εμπειρίες στοίχειωναν τον Βεξ για πολλά χρόνια, αλλά πλέον τις βλέπει ως πραγματική ευλογία. Γνωρίζει ότι οι αντιξοότητες και οι δυσκολίες τον ενέπνευσαν για να καταφέρει να βρει έναν δρόμο προς μια καλύτερη ζωή, αφήνοντας πίσω του τη δυστυχία και το σκοτάδι.

Κατάφερε να μεταμορφώσει με επιτυχία ολόκληρη τη ζωή του και σήμερα είναι ιδιοκτήτης της Bon Vita, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας μέσα από την οποία, μεταξύ άλλων, ενθαρρύνει, νουθετεί, εμψυχώνει, και παρέχει πρακτικές λύσεις και μαθήματα ζωής σε άλλους ανθρώπους.

Μέσα από τον δημοφιλή λογαριασμό του στο Instagram (@vexking), ο Βεξ αποτελεί πλέον πηγή έμπνευσης για χιλιάδες νέους. Ξεκίνησε το κίνημα Μόνο Θετική Σκέψη για να βοηθήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη δύναμη του μυαλού τους, ώστε να μεταμορφώσουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους σε κάτι καλύτερο.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5