Visual Browsing

Τα παιδιά δίνουν φωνή στο πλανήτη μέσω του Earth Speakr

Τα παιδιά δίνουν φωνή στο πλανήτη μέσω του Earth Speakr
Ένα διαδραστικό, καλλιτεχνικό έργο που ξεκίνησε ο Olafur Eliasson
  • A-
  • A+
0
Το Earth Speakr προσκαλεί τα παιδιά να υπερασπιστούν τον πλανήτη και τους ενήλικες να ακούσουν τι έχουν να πουν. Ένα δημιούργημα του Olafur Eliasson.

Το Earth Speakr είναι ένα καλλιτεχνικό έργo. Προσκαλεί τα παιδιά να υπερασπιστούν τον πλανήτη και τους ενήλικες να ακούσουν τι έχουν να πουν. Το Earth Speakr χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα και περιλαμβάνει μια δωρεάν εφαρμογή καθώς και website στη γλώσσα σας www.earthspeakr.art και είναι προσβάσιμο από οπουδήποτε στον κόσμο.

Το Earth Speakr είναι δημιούργημα του Olafur Eliasson και χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επ' ευκαιρία της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε.


Το Earth Speakr λανσάρεται σήμερα, προσκαλώντας τα παιδιά σε όλο το κόσμο να δημιουργήσουν συλλογικά ένα έργο τέχνης και να μιλήσουν για το μέλλον του πλανήτη.

Ένα έργο που ξεκίνησε ο δανικής και ισλανδικής καταγωγής καλλιτέχνης Olafur Eliasson, το Earth Speakr περιλαμβάνει ένα app, μια ιστοσελίδα, φυσικές παρουσιάσεις και άλλες μορφές που αποτελούν το κεντρικό πυλώνα του πολιτιστικού προγράμματος επ’ ευκαιρία της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2020.

Το Earth Speakr χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε. Είναι δωρεάν και προωθεί τη συνεργασία και τον συλλογισμό μεταξύ ανθρώπων όλων των ηλικιών σε όλη την Ευρώπη σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και το μέλλον του πλανήτη.

Το Earth Speakr προσκαλεί τα παιδιά να υπερασπιστούν τον πλανήτη και τους ενήλικες να ακούσουν τι έχουν να πουν. Μια δημιούργημα του Olafur Eliasson.
Olafur Eliasson

Παιδιά δώστε φωνή στον πλανήτη

Τους ερχομένους έξι μήνες, όλοι μπορούν να κατεβάσουν το Earth Speakr app και να δώσουν φωνή στον πλανήτη ζωντανεύοντας τα στοιχεία του περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας με έξυπνο τρόπο τη διαδραστική τεχνολογία. Τα παιδιά και οι νέοι κάτω των δεκαοχτώ μπορούν να συμμετέχουν δίνοντας φωνή σε διάφορα στοιχεία, όπως ένα δέντρο, μια μπανανόφλουδα, τον ουρανό ή τον δρόμο. Τα μηνύματα των παιδιών θα συλλέγονται στο www.earthspeakr.art και δημιουργούνται στο app μέσω επαυξημένης πραγματικότητάς (Augmented Reality).

Earth Speakr
Earth Speakr

 
«Το Earth Speakr είναι ένα συλλογικό έργο τέχνης που προσκαλεί τα παιδιά να γίνουν οι καλλιτέχνες. Το πώς θα αναπτυχθεί το Earth Speakr εξαρτάται από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών. Το έργο δημιουργείται από τις σκέψεις τους, το όραμά τους, τις ανησυχίες τους και την ελπίδα τους. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αισιόδοξο, σοβαρό ή και  δημιούργημα φαντασίας. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό και η συμμετοχή είναι πολύ εύκολη. Το Earth Speakr προσκαλεί τα παιδιά να ανοίξουν την καρδιά τους και το μυαλό τους και να συμμετέχουν στον σχεδιασμό ενός καλύτερου κόσμου και ενός βιώσιμο πλανήτη σήμερα και στο μέλλον» λέει ο Olafur Eliasson.

Earth Speakr
Earth Speakr

 
«Περιμένουμε από τα παιδιά να παρακολουθούν στο σχολείο και να ακολουθούν τους κανόνες. Αλλά τώρα είναι η σειρά μας, ως ενήλικες, να ακούσουμε αυτό που έχει να πει η  νέα γενιά. Χάρη στον Olafur Eliasson. μια μοναδική ευκαιρία έχει δοθεί μέσω του Earth Speakr στα παιδιά μας, να είναι δημιουργικά και να σκεφτούνε ιδέες που θα μπορούν να βοηθήσουν όλους τους Ευρωπαίους. Με τις ιδέες τους ηχογραφημένες στην καρδιά της ευρωπαϊκής πολιτικής, το Earth Speakr δίνει στους νέους μια πλατφόρμα όπου μπορούν να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον, πρέπει να τους ακούσουμε πολύ προσεκτικά» λέει ο Heiko Maas, Υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Earth Speakr

Προκειμένου να συμμετέχουν όσα πιο πολλά άτομα γίνονται, ο Olafur Eliasson και το στούντιό του δημιούργησε ένα κυρίως ψηφιακό έργο τέχνης με την υποστήριξη μιας εκτεταμένης ομάδας με παιδιά, ειδικούς, και ερευνητές.

Το Earth Speakr είναι διαθέσιμο σε 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι προσβάσιμο από οπουδήποτε στον κόσμο. Επίσης, το έργο συνεργάζεται με πολλά μουσεία, βιβλιοθήκες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Goethe-Institut, ώστε να μοιραστεί το έργο τέχνης διαδικτυακά και προσωπικά σε αυτή την περίοδο που υπάρχει το "social distancing".

Earth Speakr

Ενήλικες ακούστε τον πλανήτη

Το Earth Speakr προσφέρει μια πλατφόρμα όπου ενισχύονται οι ιδέες των παιδιών και προσκαλεί τους ενήλικες αυτούς που αποφασίζουν για το μέλλον του πλανήτη και τους παγκόσμιoυς ηγέτες να ακούσουν τα παιδιά.

Στο earthspeakr.art οι ενήλικες μπορούν να δείξουν ότι τα μηνύματα τους έχουν ακουστεί δημιουργώντας loudspeakers. Τα loudspeakrs μπορούν να τοποθετηθούν παντού σε εικονικoύς χάρτες, σε δημοσιές πλατείες, πάρκα, πάνω από πολιτικά κτίρια, ώστε «να ενθαρρύνουν και τους άλλους να ακούσουν. Τα μηνύματα από το Εarth Speakr θα προβάλλονται και στις Βρυξέλλες στο κτίριο Justus Lipsuis και στο κτίριο Europa, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, καθώς και στο Βερολίνο στο Lichthof» του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών.

Earth Speakr

«Η ζωή στον πλανήτη είναι μια συνύπαρξη ατόμων, ζώων, φυτών και οικοσυστημάτων. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτή τη συνύπαρξη και να πάρουμε τη σωστή κατεύθυνση και να πάρουμε τα σωστά μετρά για τη βιωσιμότητά του. Σήμερα που οι συζητήσεις για τις κλιματικές αλλαγές είναι στο επίκεντρο, είναι πολύ σημαντικό οι φωνές της επομένης γενιάς να ακούγονται δυνατά και καθαρά, εφόσον αυτοί θα ζούνε στο πλανήτη που διαμορφώνουμε.
Το καλλιτεχνικό έργο Earth Speakr προσκαλεί τα παιδιά να υπερασπιστούν τον πλανήτη, εκφράζοντας είτε ανησυχία είτε ελπίδα. Με το Earth Speakr app, μπορούν να εκφραστούν με οποιαδήποτε επιλογή στο τοπικά περιβάλλον. Το έργο συλλέγει τις φωνές των παιδιών και ενισχύει αυτό που έχουν να πουν. Εμείς, ως ενήλικες, παγκόσμιοι ηγέτες και πολιτικοί, πρέπει να ακούσουμε τα δημιουργικά μηνύματα και να τους πάρουμε στα σοβαρά» υποστηρίζει ο Olafur Eliasson.

Από 01 Ιουλίου 2020, τα μηνύματα των παιδιών θα εμφανιστούν στην εικονική εφαρμογή του Earth Speakr, και τα loud speaker θα προβάλλονται μέσω επαυξημένης πραγματικότητας σε διάφορα σημεία στην Ευρώπη.

Για πληροφορίες και συμμετοχή στη δημιουργία του έργου, κατεβάστε το Earth Speaker app από το Goοgle Play και από το App store, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα στο earthspeakr.art, και συμμετέχετε στην συζήτηση @earthspeakr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είστε έτοιμοι να ακούσετε τον πλανήτη;

Olafur Eliasson on Earth Speakr

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5