Visual Browsing
Εσύ βλέπεις τον «ελέφαντα στο δωμάτιο»;
ADVERTORIAL

Εσύ βλέπεις τον «ελέφαντα στο δωμάτιο»;

Ένα έργο για να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να μάθουμε να παίζουμε ξανά
© Θοδωρής Δούπας
Η θεατρική παράσταση για παιδιά «Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο» από την Ειρήνη Αναγνωστοπούλου και τον Μιχάλη Κοιλάκο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέσα στην οικογένεια οι σχέσεις μεταξύ των γενεών μπορούν συχνά να γίνουν εξαιρετικά εύθραυστες. Τα παιδιά δυσκολεύονται να καταλάβουν τους μεγάλους και ειδικά το πόσο εύκολα μπορεί να ξεχάσουν κάτι που στα μάτια τους φαντάζει σημαντικό. Συχνά δυσκολεύονται τόσο, μάλιστα, ώστε να γεννιούνται στο μυαλό τους ερωτήματα αταίριαστα με τη μικρή τους ηλικία: Πού πηγαίνουν οι μνήμες όταν τις ξεχνάμε; Πώς τα βγάζει κανείς πέρα σ΄ έναν κόσμο που επιμένει να ξεχνά; Με τι μοιάζουν τα γηρατειά;

© Θοδωρής Δούπας

Τι μπορεί να κάνει ένα παιδί για να βρει τις απαντήσεις σε όλα αυτά; Η συγγραφέας και δραματουργός Ειρήνη Αναγνωστοπούλου και ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κοιλάκος έρχονται να μάς λύσουν την απορία με μία θεατρική παράσταση για παιδιά, στην οποία η Άλκηστις Ραυτοπούλου αναλαμβάνει τη μουσική, η Μαγδαληνή Αυγερινού τα σκηνικά κοστούμια και ο Μίλτος Αθανασίου τον σχεδιασμό των φωτισμών. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η ομάδα ΕΑΝ και οι ερμηνείες των Ειρήνης Αναγνωστοπούλου, Λάμπρου Παπαγεωργίου, Γιάννη Πλιάκη και Αλέξανδρου Χωματιανού θα μάς συστήσουν ένα σύγχρονο έργο γεμάτο χιούμορ και ενσυναίσθηση και θα βάλουν κάθε μικρό θεατή μέσα σε ένα διαδραστικό παιχνίδι για την έννοια της μνήμης.

Το «Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο» θα μάς πει την ιστορία του Κωστή που νιώθει ότι όλοι γύρω του ξεχνάνε. Ο παππούς του ξεχνά τι έφαγε το μεσημέρι, ο μπαμπάς του ταξιδεύει συχνά και καμιά φορά ξεχνά να γυρίσει και η μαμά του, αν και φροντίζει για τα πάντα, εύχεται να μπορούσε να τα ξεχάσει όλα σε κάποιο εξωτικό νησί. Κι αν αυτή η συμπεριφορά τους τον τρομάζει, η στιγμή που φαίνεται πως ξεχνάνε τα γενέθλιά του έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους του.

Σχετικα
Η Chiquita #ΜένειΣπίτι και απασχολεί δημιουργικά γονείς, παιδιά
Η Chiquita #ΜένειΣπίτι και απασχολεί δημιουργικά γονείς, παιδιά

© Θοδωρής Δούπας

Τι λύση βρίσκει; Όπως μάς μαρτυρά και ο τίτλος της παράστασης, βάζει έναν ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο. Ο Κωστής μοιράζεται την τούρτα των γενεθλίων του με τον Σωκράτη, τον νέο του φανταστικό φίλο που -καθόλου τυχαία- είναι ένας ελέφαντας, ένα από τα ζώα με την καλύτερη μνήμη. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν μαζί ένα σωρό περιπέτειες, από την θάλασσα της μνήμης μέχρι το νησί των παπουτσιών και τις σόλες που δεν λιώνουν. Μαζί τους σε αυτές θα τραβήξουν όχι μόνο την οικογένεια του μικρού, αλλά και κάθε έναν από εμάς, για να μας θυμίσουν να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να μάθουμε να παίζουμε ξανά. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice.

Σχετικα
Διάσημοι διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά μέσω Instagram
Διάσημοι διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά μέσω Instagram

© Θοδωρής Δούπας

© Θοδωρής Δούπας

© Θοδωρής Δούπας

© Θοδωρής Δούπας

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5