Visual Browsing
Νέο Suzuki Vitara: Αλλάζει το παιχνίδι!
ADVERTORIAL

Νέο Suzuki Vitara: Αλλάζει το παιχνίδι!

Στα 30ά γενέθλιά του, το Vitara εξελίσσεται με νέα, δυναμική εμφάνιση και εξαιρετική ποιότητα εσωτερικού, ενώ ο ξεκάθαρος SUV σχεδιασμός του αποπνέει δυναμισμό και σιγουριά

Το νέο Vitara, εξοπλισμένο με turbo κινητήρες βενζίνης Boosterjet 1.0 και 1.4 λίτρων με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, γιορτάζει τα 30 χρόνια του στην αγορά, διαθέτοντας επιπλέον εξοπλισμό και ανανεωμένη σχεδίαση.

«Αναλύοντας» το ανανεωμένο Vitara, διαπιστώνουμε μία μεγάλη αλλαγή. Αναφερόμαστε στην απουσία πετρελαιοκινητήρα και την αντικατάσταση όλων των κινητηρίων συνόλων με δύο νέους υπετροφοδοτούμενους κινητήρες 1.0 και 1.4 λίτρων, που στοχεύουν στην εναρμόνιση της μάρκας με τις νέες συνθήκες του καθεστώτος των ρύπων CO2 που ισχύουν πλέον στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Μαζί με αυτή την αλλαγή στα κινητήρια σύνολα, έχουμε νέα εξωτερική σχεδίαση με τη δυναμική μάσκα, νέο προφυλακτήρα εμπρός με λεπτομέρειες χρωμίου και πίσω φώτα LED. Στο εσωτερικό εντοπίζουμε μία σημαντική ποιοτική αναβάθμιση στο ταμπλό και νέα έγχρωμη οθόνη LCD 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων, που προσφέρει στον οδηγό πληθώρα πληροφοριών όπως οι λειτουργίες της τεχνολογίας AllGrip, η λειτουργία Hill Control, η επιτάχυνση της βαρύτητας G, η ισχύς και η ροπή του κινητήρα, η επιτάχυνση, η χρήση φρένου καθώς και η αναγνώριση κυκλοφοριακών σημάτων.

Σχετικα
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τι μάθαμε από τον ιστορικό αγώνα
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τι μάθαμε από τον ιστορικό αγώνα

Οι χώροι είναι επαρκέστατοι στο εσωτερικό της καμπίνας, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 375 λίτρα με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση.

Ασφάλεια

Η ομπρέλα Suzuki Safety Support περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες ασφάλειας, οι οποίες στο Vitara περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής: σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου (Blind Spot Monitor), σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Control), τα οποία βρίσκουμε για πρώτη φορά σε μοντέλο της Suzuki, καθώς και σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), το οποίο γνωρίσαμε πρώτη φορά στο νέο Jimny. Επίσης, το σύστημα Radar Brake Support που χρησιμοποιεί ένα υπερευαίσθητο ραντάρ εντοπισμού του εμπρόσθιου οχήματος, για να αποτρέψει ή να μετριάσει την πιθανότητα σύγκρουσης, το σύστημα προειδοποίησης φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, το σύστημα ελέγχου κατάβασης (Hill Descent Control) που ενεργοποιεί αυτόματα το φρένο και διατηρεί το όχημα σε προδιαγεγραμμένες χαμηλές ταχύτητες κατά τη διάρκεια κατάβασης και, τέλος, το σύστημα ελέγχου σε ανηφόρες (Hill Hold), που διευκολύνει την εκκίνηση σε ανωφέρειες. Βέβαια, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέραμε το σύστημα Adaptive Cruise Control (ΑCC), το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ταξιδεύει σταθερά με άνεση και ασφάλεια.

Σχετικα
Ψυχοσωματικά: Ένα καμπανάκι εκ των έσω!
Ψυχοσωματικά: Ένα καμπανάκι εκ των έσω!

Στο δρόμο

Εκτός από τον ήδη υπάρχοντα κινητήρα 1.4 Boosterjet άμεσου ψεκασμού, με τον οποίο ήταν εξοπλισμένο το Vitara S, εισάγεται και o νέος κινητήρας 1.0 Boosterjet άμεσου ψεκασμού,  ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων απόδοσης 112 ίππων, ενώ ο κινητήρας 1.4 Boosterjet των 140 ίππων συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ενώ αμφότερα τα σύνολα διατίθενται με κίνηση στους δύο τροχούς, αλλά και με τετρακίνηση.

Στην τετρακίνηση, το Suzuki All Grip Select διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας («Auto», «Sport», «Snow» και «Lock») και ο οδηγός μπορεί να επιλέγει το κατάλληλο κάθε φορά, μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη. Έτσι, ανάλογα με την επιλογή, το σύστημα τετρακίνησης στέλνει τη ροπή στους τροχούς που έχουν την καλύτερη πρόσφυση κάθε φορά.

Κοστίζει 

Η τιμή του δικίνητου Suzuki Vitara 1.0 GL DITC 112hp αρχίζει από τις €15.990, ενώ αυτή του τετρακίνητου 1.0 GL+ 4WD DITC 112hp  από τις €19.450. Αντίστοιχα οι τιμές του δικίνητου Suzuki Vitara 1.4 GL+ DITC 140hp αρχίζει από €19.090, ενώ αυτή του τετρακίνητου 1.4 GL+ 4WD DITC 140hp από €21.450.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5