Visual Browsing
Μια μαγική ημέρα με τον DMC
ΤΕΥΧΟΣ 519

Μια μαγική ημέρα με τον DMC

Συναντήσαμε το διάσημο Illusionist πριν τη μία και μοναδική εμφάνιση του για το «Athens Science Festival»

DMC, ή αλλιώς Drummond Money-Coutts. Το όνομά του θυμίζει ράπερ αλλά αυτός είναι illusionist. Πολλές ταυτότητες σε μία. Είναι κληρονόμος του τίτλου του «Βαρώνου του Latymer» και πτυχιούχος μάγος, ιδρυτής του «Eton College Magic Society». Mαθήτευσε κοντά στον Uri Geller και παρουσιάζει την εκπομπή «Beyond Magic with DMC» που προβάλλεται στο National Geographic Channel και παρακολουθούμε μέσω του OTE TV. 

Βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του 2ου Athens Science Festival, όπου παρουσίασε κάποια από τα φαντασμαγορικά του τρικ στο κοινό, στη σειρά δράσεων με κεντρικό θέμα «Διασκέδασε το μυαλό σου». Με αφορμή αυτή την εμφάνιση τον βρήκαμε και του μιλήσαμε.  

Είναι η πρώτη σας φορά στην Αθήνα;

Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι, για την ακρίβεια έχω κάποιους συγγενείς εδώ, κάποια ξαδέρφια. Την αγαπώ αυτή την πόλη.

Πείτε μας δυο λόγια για την αποψινή σας εμφάνιση.

Για σήμερα έχω ετοιμάσει ένα συνδυασμό κάποιων μαγικών με μαθηματικά στοιχεία, κάποια ιδιαίτερα κόλπα τα οποία αγαπώ πολύ. Θα προσπαθήσω να δείξω μια ποικιλία κόλπων.

Η εκπομπή που παρουσιάζετε στο National Geographic Channel λέγεται «Beyond Magic» (Πέρα από τη Μαγεία)...

Αυτή η εκπομπή σημαίνει πολλά για μένα. Πάντα παρακολουθούσα εκπομπές του National Geographic και ήθελα να κάνω κάτι που να περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες παντός είδους. Έτσι, λοιπόν, μέσα από την εκπομπή προβάλλουμε κόλπα στα οποία δίνουμε μία «διδακτική» διάσταση για να τα κάνουμε πιο κατανοητά στον κόσμο και να μεταδώσουμε όσο μπορούμε τη μαγεία σαν αίσθηση.

Στην προσωπική σας ζωή τι είναι πέρα από τη μαγεία;

Πολλά πράγματα. Η αγάπη είναι μαγεία. Νομίζω όμως ότι πέρα από τη μαγεία είναι και η γέννηση ενός παιδιού, μάλλον από τα πιο μαγικά πράγματα που μπορούν να συμβούν.

Μπορούμε πάντα να προβλέπουμε τα αποτελέσματα της μαγείας;

Φυσικά και δεν μπορούμε, κυρίως όταν έχουμε να παρουσιάσουμε νέα κόλπα. Χρειάζεται πολύ εξάσκηση και αφοσίωση για να μπορείς να πετύχεις, ακόμα κι όταν κάτι δεν πάει καλά.

Τι να περιμένουμε στο μέλλον;

Έχω πάρα πολλά σχέδια. Θέλω να συνεχίσω τις εκπομπές μου στην τηλεόραση και να κάνω κι άλλα κόλπα, πιο μεγάλα και, γιατί όχι, πιο επικίνδυνα. Θέλω να κάνω μαγεία για τον κόσμο που να μην την έχει ξαναδεί ή αισθανθεί. Να ταξιδεύω και να μεταδίδω αυτό το μαγικό μήνυμα.

Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο κόλπο που έχετε κάνει;

Ένα από τα πιο επικίνδυνα κόλπα είναι όταν είχα προσδεθεί με σκοινιά τα οποία εάν δεν έλυνα εγκαίρως υπήρχε ο κίνδυνος να έρθουν και να με καταπλακώσουν δύο φορτηγά.

Βρίσκεστε μόλις κάποιες ώρες στην Αθήνα, ωστόσο ποιο θα λέγατε ότι είναι το πιο μαγικό μέρος της;

Σίγουρα η Ακρόπολη είναι ένα απίστευτο μέρος. Θα ήθελα πολύ να κάνω κάποιο κόλπο εκεί.

image

Για το τέλος του ζητάω να μου κάνει κάποιο κόλπο. Σε δευτερόλεπτα αρπάζει τη μαγική τράπουλα και μια κάρτα από το τραπέζι μεταφέρεται ξαφνικά στο στόμα του. Λίγο πριν πω «δεν τα πιστεύω εγώ αυτά», το 8 σπαθί που είχα διαλέξει μετατρέπεται σε 5. Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5