Life

Πράσινες βόλτες

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 312
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

● Στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Όχι μόνο γιατί είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πάρκο των Βαλκανίων και αποτελεί καταφύγιο για 170 είδη πουλιών, αλλά γιατί όλο τον Αύγουστο θα βρίσκονται εκεί γλυπτά από το ξύλο των καμένων κορμών δένδρων της πυρκαγιάς της Πάρνηθας του 2007. Έξι γλύπτες διεθνούς φήμης, Uli Mueller (Γερμανία), Kemal Tufan (Τουρκία), Kamen Tanev (Βουλγαρία), Αντώνης Μυρωδιάς, Γιώργος Καλτσίδης και Σπύρος Ντασιώτης (Ελλάδα), εργάστηκαν μέσα στο πάρκο με αφορμή το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής. Παράλληλα ξεκίνησε η εκπαίδευση των «Νέων Εθελοντών Πάρκου Τρίτση». Η ομάδα θα παρέχει υπηρεσίες περιβαλλοντικής ενημέρωσης, οικολογικής ξενάγησης, ψυχαγωγικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και υποστήριξης πρώτων βοηθειών.

● Στον Εθνικό Κήπο, γιατί εγγυημένα η θερμοκρασία είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Μονοπάτια με σήμανση, επιγραφές με τις ονομασίες δέντρων, δροσιά και ως τις 26 Σεπτεμβρίου οι εξαιρετικές 19 μεγάλες γλυπτικές εγκαταστάσεις της Βάνας Ξένου με γενικό τίτλο «Η ψυχή του τόπου», ο διάλογος που η γλύπτρια έχει ανοίξει μεταξύ της φύσης και της ελληνικής μυθολογίας.

● Στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Κάθε Κυριακή με την αστυνομική ταυτότητα για να δεις αριές και κυπαρίσσια που ξεπερνούν τον έναν αιώνα ζωής. Ο προεδρικός κήπος ξεχωρίζει και για τα έργα γλυπτικής ονομαστών καλλιτεχνών: «Ο Ποιητής» και η «Ξαπλωμένη» του Γιάννη Παππά, το «Τοτέμ» του Θεόδωρου Παπαγιάννη και έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Η πόρτα του κήπου είναι ανοικτή από τις 10.00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου και η είσοδος των επισκεπτών γίνεται από τη Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.

● Στο Πάρκο των Ηρώων για πολύ κρυμμένο πράσινο και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για ποδηλάτες. Βρίσκεται στην Κωνσταντινουπόλεως, στη συνέχεια της Χαμοστέρνας κάτω από την Πειραιώς.

ΦΩΤΟ: Ina Gaydarova

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ