1821 Digital Gallery
ΤΕΥΧΟΣ 500

Jumping Fish της COSMOTE

Jumping Fish της COSMOTE
Σε αυτό το πρόγραμμα ανάδειξης νέων Eλλήνων καλλιτεχνών δεν υπάρχουν χαμένοι
  • A-
  • A+
0
Ποιο είναι το πρόγραμμα Jumping Fish της COSMOTE.

Πέντε χρόνια πριν, δεν υπήρχαν πολλοί συνειρμοί που να συνδέουν τη φράση «Jumping Fish» με τη μουσική. Σήμερα, όμως, μετά από 35 καλλιτέχνες που έχουν αναδειχθεί, πολυάριθμες συναυλίες και φεστιβάλ και πολυσυζητημένα άρθρα, το Jumping Fish είναι συνυφασμένο με τη μουσική στην Ελλάδα και με το νούμερο 1 διαδικτυακό προορισμό από τον οποίο ξεκινούν όλα: το www.jumpingfish.gr

Σπαρταριστό, ανήσυχο, ευφάνταστο: όπως ακριβώς ένα ψάρι που προσπαθεί να βγει έξω από τη γυάλα, το Jumping Fish της COSMOTE άνοιξε το δρόμο σε δεκάδες Έλληνες μουσικούς δημιουργούς και ερμηνευτές, κάνοντας πραγματικότητα τα όνειρά τους με ένα απλό κλικ. Στον ανανεωμένο Jumping Fish Artist Contest κάθε τρεις μήνες μια τριμελής επιτροπή (ένας γνωστός καλλιτέχνης ή συγκρότημα, ένας εκπρόσωπος του Τύπου ή της δισκογραφίας και ένας δημοσιογράφος του jumpingfish.gr) προτείνει ένα υποψήφιο τραγούδι. Τα συνολικά τρία υποψήφια τραγούδια τίθενται στη συνέχεια σε δημόσια ψηφοφορία από τους επισκέπτες του site, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο πλέον την τελική επιλογή του νέου Jumping Fish Song στο κοινό.

image

Μinor Project και Μaraveyas,JF Festival, Τεχνόπολη, Ιούλιος 2013

Σχετικα
ABBA: Γιατί το μεγάλο μυστικό της pop είναι η νεότητα
ABBA: Γιατί το μεγάλο μυστικό της pop είναι η νεότητα

Οι Jumping Fish Artists που ξεχωρίζουν από αυτή τη διαδικασία όχι μόνο απολαμβάνουν τη διάδοση του τραγουδιού τους παντού, αλλά αποκτούν και ουσιαστική βοήθεια για την ηχογράφηση του άλμπουμ τους, για πραγματοποίηση συναυλιών, τη δημιουργία video clip και γενικά την προβολή τους σε επιλεγμένα media, μέσα από συνεντεύξεις και αφιερώματα.

Το site είναι εύχρηστο, χαρούμενο, έξυπνο, με κοφτερή κριτική ματιά. Δίνει την ευκαιρία στο χρήστη να φτιάξει το δικό του κόσμο πλοήγησης, δημιουργώντας προσωπικές playlists από το τεράστιο αρχείο τραγουδιών του, αλλά και να μάθει τα πάντα για τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες (featured artist & topic). Και μάλιστα, η κινητικότητα που δημιουργεί δεν συμβαίνει μόνο ηλεκτρονικά αλλά εξαπλώνεται και στην πόλη: από το 2009, το Jumping Fish της COSMOTE έχει πραγματοποιήσει 45 μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες, 5 μεγάλα φεστιβάλ με διεθνείς headliners και δικούς μας καλλιτέχνες, έχει δημιουργήσει 14.104 artist profiles στο Jumping Fish Community σε 25 διαφορετικά μουσικά είδη και έχει δημοσιεύσει πάνω από 9.000 άρθρα για τη μουσική. Ραδιοφωνικά, οι καλλιτέχνες που αναδεικνύονται παίζουν σε ζωντανά sessions στο στούντιο του Εν Λευκώ 87.7, ενώ τηλεοπτικά το Jumping Fish της COSMOTE φιλοξενείται στη συχνότητα του MAD TV με την εβδομαδιαία εκπομπή “Jumping Fish Studio " (κάθε Παρασκευή στις 19.00), με επικαιρότητα, συνεντεύξεις, live και κάθε τι που μπορεί να κάνει ένα ψάρι να αναπηδάει από τη χαρά του. Στις πρόσφατες επιτυχίες του Jumping Fish συγκαταλέγονται όχι μόνο οι νέοι νικητές του Jumping Fish Artist Contest, οι Carte Postale με το τραγούδι “Rio”, αλλά και η ευκαιρία που δόθηκε στον Άλεξ Καββαδία να ανοίξει τη μεγάλη συναυλία της Lady Gaga στο ΟΑΚΑ, μετά από ειδικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο www.jumpingfish.gr και κάλεσε το κοινό και στη συνέχεια το management της διάσημης σταρ να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα προθερμάνει το έδαφος για το σημαντικό αυτό live.Τα προηγούμενα χρόνια, το Jumping Fish της COSMOTE διοργάνωσε παρόμοιους διαγωνισμούς, στέλνοντας καλλιτέχνες και συγκροτήματα στο ΟΑΚΑ και στο Terra Vibe, όπως είχε συμβεί με τους Brothers in Plugs, τους Sunny Side of the Razor και τους Space Blanket για να ανοίξουν τις συναυλίες των Bon Jovi, Red Hot Chili Peppers και Depeche Mode, αντίστοιχα.

image

Σχετικα
Rodrigo Leão: Πάντοτε θα υπάρχει ομορφιά στη ζωή
Rodrigo Leão: Πάντοτε θα υπάρχει ομορφιά στη ζωή

Carte Postale, JF artists, Σεπτέμβριος 2014

image

Echo Train, JF artists, Ιούνιος 2014

image

Ηis Μajesty the Κing of Spain, JF Festival Τεχνόπολη, Ιούλιος 2013

image

Jumping Fish festival, Τεχνόπολη, Ιούλιος 2013

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5