1821 Digital Gallery
ΤΕΥΧΟΣ 500

Βασίλης Χαραλαμπίδης & Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος

Βασίλης Χαραλαμπίδης & Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος
Τα πρόσωπα που προσφέρουν στέγη σε κάθε τι νέο
  • A-
  • A+
0
Βασίλης Χαραλαμπίδης & Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος: Ποια είναι τα πρόσωπα που αλλάζουν την Αθήνα.

Μελλοντικές αντηχήσεις

Το πιο σημαντικό στοίχημα του Ρομάντσου, όμως, και πολυχώρων όπως το Bios και το six d.o.g.s είναι η ανακατάληψη των «γκρίζων ζώνων» της πόλης, η εδραίωση της συνεργατικότητας υπέρ της παγιωμένης «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» ατομικότητας, των ευκαιριών ανάδειξης νέων (και πιο νέων) δημιουργικών μυαλών μέσα σε μια καθαρά συγκεντρωτική, γηρασμένη, συντηριτικη και φοβικη πραγματικότητα, προσφέροντας στέγη σε κάθε τι νέο, πρωτοπόρο και καινοτόμο που γεννιέται εδώ.


n

Βασίλης ΧαραλαμπίδηςΒios/Ρομάντσο

Σχετικα
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα και δικαιώματα για εμβολιασμένους
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα και δικαιώματα για εμβολιασμένους

Ο άνθρωπος που έκανε τα βιομηχανικά κτίρια καλλιτεχνικά κλαμπ

«Σε μια εποχή που συσσωρεύεται μες στα άναρχα στενά του κέντρου της πόλης μου η απογοήτευση και εξατμίζεται κάθε λάμψη ελπίδας για το αύριο, αλλά και κάθε θέληση διαχείρισης για το εδώ και το τώρα. Μια στιγμή που μεθοδικά ο τόπος μου μέσα από μια άτακτη-τακτική αναδιάταξη χάνει το στίγμα του, ελπίζω ότι εμείς οι δημιουργικοί άνθρωποι που ζούμε εδώ ένας προς έναν αποτελούμε τις κουκίδες σε ένα χάρτη για όλους αυτούς που ψάχνουν να βρουν ένα χαμένο νόημα και έναν τόπο αισιοδοξίας.

Δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία του μπάιος, σε μια πραγματικά δύσκολη για μας στιγμή, αποφασίσαμε να βάλουμε όλη μας την ενέργεια δημιουργώντας ένα πρώτο φάρο στον πυρήνα του σύμπαντος. Στην ξεχασμένη γειτονιά της καρδιάς της πόλης και δίπλα στην πλατεία της Ομόνοιας φέραμε πίσω τους νέους δημιουργικούς ανθρώπους αλλά και επισκέπτες όλων των ηλικιών, ανατρέποντας ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο κάθε σχέδιο εγκατάλειψης και παρακμής.

Σχετικα
Τι κάνει τους Αθηναίους έξαλλους;
Τι κάνει τους Αθηναίους έξαλλους;

Τον τελευταίο καιρό, καθώς περπατάω στο δρόμο, ακούω όλο και πιο συχνά φασαρία και μουσική από τα άτυπα προβάδικα μουσικών που πληθαίνουν στα γύρω βιοτεχνικά κτίρια. Είμαι όλο και πιο σίγουρος ότι έρχονται αυτοί που θα καταφέρουν να φέρουν πίσω την ζωή και την λάμψη στην πολύβουη αστική καθημερινότητα».

Φωτό: Ευτυχία Βλάχου


n

Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος

Συμπληρώνοντας 5 χρόνια ύπαρξης (17 + 18 Οκτωβρίου) του six d.o.g.s, νιώθω κυριολεκτικά σαν να άνοιξε τις πόρτες του ελάχιστο καιρό πριν, μιας και τα πάντα έχουν γίνει πολύ γρήγορα. Το καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα εξελίσσεται κάθε χρόνο και περισσότερο προς την κατεύθυνση που θέλουμε να έχει, όλη η ιδέα ωριμάζει ακόμα πιο πολύ και συνολικά αυτό που έχει φτάσει πλέον να είναι το six d.o.g.s είναι κάτι πολύ πιο ιδεατό από ό,τι αρχικά φανταζόμουν – που προφανώς φανταζόμουν έναν ονειρικό χώρο. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις το μεγαλύτερό σου όνειρο να ξεπερνάει τις φιλοδοξίες του και να σε ξαφνιάζει συνεχώς. Η εξέλιξη του six d.o.g.s και σε δισκογραφική εταιρεία είναι ίσως μία λογική συνέχεια του project, μιας και υπήρχε από πάντα στον ορίζοντα, αλλά τώρα βρήκε το δρόμο του προς την υλοποίηση. Υπάρχει τόσο τεράστια αξιόλογη εγχώρια μουσική παραγωγή που είναι πολύ φυσικό να νιώθουμε την ανάγκη να συμβάλλουμε και εμείς με τη σειρά μας στο να της δίνουμε μια πλατφόρμα και ένα δρόμο να πατήσει και να φτάσει το κοινό που πρέπει. 

n

six d.o.g.s

Το κέντρο συνάντησης της πόλης τώρα απόκτησε και δισκογραφική εταιρεία 2009. Τα μεγάλα κλαμπ πηγαίνουν περίπατο, η κρίση απλώνει τη σκιά της πάνω στην πόλη και ο μικρόκοσμος του six d.o.g.s ξεκινά την πορεία του με τη δημιουργική τρέλα και εξωστρέφεια του Κωνσταντίνου Δαγριτζίκου.

Σταδιακά το six d.o.g.s άρχισε να λειτουργεί σαν φυτώριο εγχώριων νέων συγκροτημάτων και DJ oμάδων που εξελίσσονται παράλληλα με το χώρο. Φιλοξενεί γκρουπ και DJs από το εξωτερικό, οργανώνει φεστιβάλ και τρολάρει με κάθε δυνατό τρόπο την ιδέα του τι σημαίνει πάρτι. Γίνεται σημείο συνάντησης των hipsters και ενός νεανικού κοινού που αντιμετωπίζει πιο χαλαρά τη για δεκαετίες σκληρή πόρτα της underground κουλτούρας, ψημένο για ένα διευρυμένο mix grill μουσικών ειδών και συζεύξεων. Σαν απόλυτη φυσική συνέχεια, πριν από λίγες μέρες, το six d.o.g.s λάνσαρε τη δική του δισκογραφική εταιρεία συνδυάζοντας τη δυναμική του live εκκολαπτήριου νέων ονομάτων με τη διάθεση της ηχογραφημένης μουσικής, προχωρώντας την DIY λογική της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας.


Φωτό: Πηνελόπη Γερασίμου

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5