Visual Browsing
ΤΕΥΧΟΣ 484

Earth Friendly Products

Earth Friendly Products
Ο οικολογικός κολοσσός επενδύει στην Ελλάδα
  • A-
  • A+
0
Η Earth Friendly Products επενδύει στην Ελλάδα.

Ο Ευτύχιος (Van) Βλαχάκης ίδρυσε πριν από 47 χρόνια την Earth Friendly Products στην Αμερική, όπου βρέθηκε σαν μετανάστης από την πατρίδα του την Κρήτη. Σήμερα, η Earth Friendly Products αποτελεί κορυφαία εταιρεία στην παγκόσμια κατάταξη της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, ενώ εντάσσεται στις πολύ λίγες εταιρείες, παγκοσμίως, με μηδενικό αποτύπωμα ενεργού άνθρακα και στις 100 πιο πράσινες εταιρείες των Η.Π.Α. Η εταιρεία-σύμβολο στον τομέα των υπεύθυνων περιβαλλοντικά εταιρειών παγκοσμίως ανοίγει εργοστάσιο τώρα στην Ελλάδα προσφέροντας «πράσινες» θέσεις εργασίας.

Τα προϊόντα ΕCOS καλύπτουν καθημερινές ανάγκες καθαρισμού του νοικοκυριού και περιποίησης του εαυτού μας και κατασκευάζονται από συστατικά που προέρχονται αποκλειστικά από φυτικές πρώτες ύλες. Ολόκληρη η σειρά προϊόντων ECOS είναι απαλλαγμένη από 1,4- διοξάνιο, φορμαλδεΰδη , φωσφορικά, καυστικά, λευκαντικά χλωρίου, και άλλες τοξίνες. Τα ECOS, είναι προϊόντα υψηλής τεχνογνωσίας με μηδενικά κατάλοιπα, απόλυτα φιλικά και ασφαλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είναι διπλής ή ακόμη και τετραπλής συμπύκνωσης ώστε να επιτυγχάνεται πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα αλλά και οικονομία στην χρήση. Με εκπληκτικά βιολογικά αρώματα από τη φύση, αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως πραγματικά πράσινα προϊόντα, με πλήθος επιβραβεύσεων για την ποιότητα τους αλλά και τον τρόπο παρασκευής τους.

n

Ο Ευτύχιος Βλαχάκης πραγματοποίησε το όνειρό του να κατασκευάσει υψηλού επιπέδου φυσικά προϊόντα καθαρισμού για το ευρύ κοινό, στα 5 εργοστάσιά του που στηρίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Φεύγοντας πρόσφατα από τη ζωή, η κόρη του Κέλλυ Βλαχάκη-Χανκς ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης και την ευθύνη να ολοκληρώσει εκείνο που ο πατέρας της οραματιζόταν: μια μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα.

Σχετικα
Η Κωτσόβολος λέει «Πάμε όλοι Κέντρο»
Η Κωτσόβολος λέει «Πάμε όλοι Κέντρο»

Το καλοκαίρι του ’13 ιδρύθηκε στην Αθήνα η πρώτη θυγατρική εταιρεία εκτός Αμερικής, παράλληλα με την πρεμιέρα της ταινίας για τη ζωή του Ευτύχιου Βλαχάκη, «Μια Πράσινη Ιστορία», ενώ τα σχέδια για την Ευρωπαϊκή Μονάδα Παραγωγής στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει. Για την οικογένεια Βλαχάκη η επένδυση για την επέκταση της εταιρείας στην Ελλάδα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Στόχος είναι να μειωθεί και το κόστος και το ενεργειακό αποτύπωμά της εταιρείας, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Τα προϊόντα της Earth Friendly Products διατίθενται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Μεξικό, σε όλη την Κεντρική και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. Στην Ελλάδα μπορούμε να τα βρούμε σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, όπως ο Σκλαβενίτης, τα My Market, Χαλκιαδάκης, Θανόπουλος κ.ά.

Η Earth Friendly Products επιδεικνύει ευαισθησία και σε κοινωνικά, εκτός από οικολογικά θέματα. Έτσι, αποφάσισε να στηρίξει το «Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας το ποσό των €0,50 με κάθε τεμάχιο Baby ECOS 1,5L της σειράς Disney Baby, που θα πωλείται στην Ελλάδα μέχρι τις 10/9/2014.

Σχετικα
The Year Earth Changed: Ένα ντοκιμαντέρ συνειδητοποίησης
The Year Earth Changed: Ένα ντοκιμαντέρ συνειδητοποίησης

Το Baby ECOS της σειράς Disney Baby, είναι ένα προϊόν από συστατικά που προέρχονται αποκλειστικά από φυτικές πρώτες ύλες, με μηδενικά κατάλοιπα στα ρουχαλάκια των παιδιών, προστατεύοντας έτσι την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα τους.

Η εταιρεία Earth Friendly Products δημιούργησε τη σειρά των προϊόντων ΕCOS αναπτύσσοντας οικολογική συνείδηση και υπεύθυνη στάση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο σήμερα αλλά και στις επόμενες γενιές, με γνώμονα το μότο της «Με αγάπη για το περιβάλλον και την υγεία της οικογένειάς μας».

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5